VORMGEVING

Drinkglazen en tafeldecoraties worden getoond bij de Braggiotti Gallery, Singel 424 Amsterdam. Van 16 december tot en met 28 januari....

In Museum Meermanno-Westreenianum in Den Haag Beesten in banden, boeken van de middeleeuwen tot nu, met afbeeldingen van dieren. Tevens Wie A zegt..., kunstzinnige ABC-boeken. Tot en met 17 februari, vanaf vandaag.

In het Paleis Het Loo een expositie van de 'eeuwenoude kerstgebruiken bij de Oranjes', inclusief een rijkgevulde cadeautafel. Van 16 december tot en met 7 januari.

Power & Gold is een tentoonstelling van sieraden uit Indonesië, Maleisië en de Filipijnen uit de collectie van het Barbier-Mueller Museum in Genève. Van 16 december tot september volgend jaar.

Dennis Adams heeft een reeks balies in Richards Meiers Haagse stadhuis vormgegeven, de loketten 10 tot 20. Het is beeldende kunst die opgaat in de stedelijke ruimte. Tot en met 10 februari.

Honderdvijftig jaar geleden werd de eerste kerstbal in een kerstboom gehangen. De Kunsthal in Rotterdam wijdt een tentoonstelling aan deze vorm van kerstversiering met een aantal bijzonder vormgegeven kerstballen. Tot en met 7 januari..

Tot en met 18 februari in het Groninger Museum Glans en glitter, 18de-eeuwse kleding uit de eigen collectie.

CBK De Muzeval in Emmen presenteert in Schoenontwerpers op de voet gevolgd schoenen van ruim twintig jonge ontwerpers, waarbij draagbaarheid niet altijd uitgangspunt is. Tot en met 21 januari.

Mode uit de jaren twintig wordt tot en met 21 januari belicht in het Haags Gemeentemuseum.

De Kunsthal Rotterdam besteedt aandacht aan Droog Design, nieuwe Nederlandse vormgeving met een knipoog, jonge individuele ontwerpers die elkaar vinden in een eigenzinnige produktopvatting, onder wie Tejo Remy, Rody Graumans, Henk Stallinga, Ed Annink en Richard Hutten. Tot en met 28 januari.

Ontwerpersgroep Reeel presenteert zich bij Ecce, Witte de Withstraat 17a Rotterdam. Tot en met 29 januari. Reeel maakt kleine interieuraccessoires.

Nieuw glaswerk van Joost Bicker Caarten tot en met 29 december bij de Bragiotti Gallery, Singel 424 Amsterdam. Tot en met 27 januari fotografisch werk van Arno Rafael Minkkinen.

'Romantische kersttentoonstelling' is het ironisch initiatief van Brutto Gusto, de eigenzinnige bloemenwinkel van Geer Pouls aan de Nieuwe Binnenweg 162 Rotterdam. Met vazen van Bert Frijns, Ton Haas, Bernard Heesen en Ben Oostrum. Tot en met 30 december.

Amish-quilts zijn sinds kort te koop (of te bewonderen) in een speciale Amish-winkel, Marktstraat 11 Naarden. Een quilt bestaat uit twee doorgestikte lappen met een vulling daartussen. Amish is een geïsoleerde gemeenschap agrariërs in Noord-Amerika, streng godsdienstig en principieel. Behalve quilts zijn bij Amish Goods Etcetera schommelstoelen, kinderdekens, poppen en kussens te koop.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden