VORMGEVING

Amersfoort..

Fotograaf Claartje Keur maakte portretten van sieradenmakers en -ontwerpers. Ze worden samen met de sieraden geëxposeerd in De Zonnehof, van 1 april t/m 9 mei.

Amstelveen

In Tassenmuseum Hendrikje, Zonnestein 1, kralentassen en kralenbeurzen naar Hollandse snit, maar in de eerste helft van de vorige eeuw vervaardigd in Schwäbisch Gmünd in Zuid-Duitsland, t/m 29 april.

Amsterdam

Sieradenontwerper Hans Appenzeller stelt de ruimte naast zijn winkel aan de Grimburgwal 1 ter beschikking voor een reeks tentoonstellingen van (oud)studenten van de ontwerpopleidingen uit Eindhoven en Amsterdam. In Etude 2 sieraden van Boris Thorbecke en Lucia Gradzicka van de richting 'Man and living' van The Design Academy (Eindhoven). Tot en met 15 april.

Galerie Ra, Vijzelstraat 80, presenteert de nieuwe collectie sieraden van de Zwitserse Johanna Dahm, die zich liet inspireren door de 'verloren-was'-methode uit Ghana. Tot en met 17 april.

Apeldoorn

In de Audiëntiezaal van paleis Het Loo wordt de tafel gedekt met koninklijk zilver uit Denemarken, van 27 maart t/m 7 juni.

Den Haag

Het Gemeentemuseum Den Haag presenteert een veertigtal stuks haute couture en tekeningen, foto's en accessoires van Madeleine Vionnet (1876-1975), t/m 6 juni.

Dordrecht

Intermezzo, Voorstraat 178, toont onder de titel eten koken baden - producten van jonge vormgevers als Ellen Nillezen, Meike Lenssen, Brigit Daamen, Mirjam van Rijt, Marjo Pompen, Louise Cohen en Jack Brandsma. Van 31 maart t/m 2 mei.

Leeuwarden

In het Princessehof de collectie Deense keramiek van Museum Boijmans Van Beuningen. Bekende namen zijn Gertrud Vasegaard, Gutte Eriksen en Alev Siesbye-Ebüzziya. Tot en met 9 mei.

Nijmegen

In Galerie Marzee, Lage Markt 3 en Waalkade 4, sieraden van Iris Bodemer en sieraden van Ute Eitzenhöfer en Petra Ohnmacht, t/m 12 mei.

Leerdam

Het Nationaal Glasmuseum toont recent werk van Susan Hammond, Deborah Hopkins, Sabine Lintzen, Jelena Poapadic en Richard Price, t/m 18 april.

Rotterdam

Alle 47 genomineerde inzendingen voor de Designprijs Rotterdam 1999 zijn t/m 11 april in Museum Boijmans Van Beuningen tentoongesteld.

In de Kunsthal design uit Zuidelijk Afrika, waaronder koninklijke neksteunen, ceremoniële kledij, beschilderde struisvogeleieren en ander etno-design, t/m 25 april.

Tilburg

Het Nederlands Textielmuseum toont de genomineerden en de winnaars van de Bodyfashion Design Contest, t/m 13 juni.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden