VORMGEVING

Tafels en stoelen onder het motto 'Aan Tafel '96' staan bij Art of Living, Nieuwe Binnenweg 106a Rotterdam. Van 3 februari tot en met 31 maart met onder meer Piet-Hein Eek en Richard Hutten....

Galerie Binnen, Keizersgracht 82 Amsterdam, besteedt aandacht aan de ontwerpers Alberto Meda en Paolo Rizzatto. Zij hebben als team en ieder afzonderlijk meubels en verlichting die regelmatig zijn bekroond met de Compasso d'Oro, de voornaamste Italiaanse produktprijs. Van 6 februari tot en met 3 maart.

Vormgegeven is een thematentoonstelling over produktontwikkeling in het BASF-gebouw te Arnhem, Kadestraat 1. Van 12 tot 23 februari.

De Keulse Meubelmesse krijgt een vervolg in twee designcentra, het Dutch Design Cente, Rotsoord 32 te Utrecht en het NIC, 's Gravenhekje 1a Amsterdam. In beide toonzalen zijn de nouveautés vanaf 6 februari te zien.

De tentoonstelling Koningin Anna Pavlovna en het Russische hof 1795-1865 met kostuums uit de verzamelingen van de Hermitage en Pavlovsk, in Paleis Het Loo in Apeldoorn is verlengd tot en met 10 maart.

Opbergen is het thema bij galerie Yksi, Havenstraat 1 Eindhoven. Een servieskast van Willem Wouters, waarvan de zijkant bestaat uit latten, een functionele brievenkast en dito drankkasten van Henny Wilting, of boekenkasten belegd met marmoleum van Beaufort & Jagir. Er is ook een rubberen boekenkast van Annelies Swart. Tot en met 9 maart.

In Galerie Marzee (Lage Markt 1-3) in Nijmegen sieraden van de Hochschule für Gestaltung/Fachhochschule Pforzheim van de afgelopen vijf jaar. De studenten leveren technisch perfect werk af. In Marzee ook het sieradenwerk van de jonge Amerikanen Scott Cormier en Noam Elyashev. Tot en met 9 maart.

De tentoonstelling Het Mongoolse Rijk tijdens de Yuan Dynastie (1279-1368) in De Princessehof in Leeuwarden belicht de invloed van de Mongolen op de keramiekproduktie en kunstnijverheid uit deze periode. Tot en met 25 februari.

Zilver, zilver en nog eens zilver is een overzicht van kerkzilver uit Westfriese parochies. Tot en met 26 februari in Westfries museum in Hoorn.

Bloemen, zelfs complete staatsieportretten kunnen minutieus in een stof geweven worden. Het Nederlands Textielmuseum in Tilburg wijdt een tentoonsteling aan deze Jacquard-techniek. Pakkende patronen tot en met 24 maart.

Cin-Cin heet de expositie bij OntwerpToonzaal OTZ (Buitenwatersloot 15) in Delft. Dian Thiry presenteert er monumentaal werk waarin oude en nieuwe materialen samengaan. Verder beestachtige lichtobjecten van Johan Nieuwborg, die vorig jaar nog opzien baarden in de Brusselse galerie Arts & Crafts.

Zitten in verbeelding bij galerie De Voorruit in Groningen. Vijftien kunstenaars geven een eigenzinnige interpretatie van het zitten. Tot en met 25 februari.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden