VORMGEVING

Bebob Design ruimt plaats in voor de Deense ontwerper Verner Panton die in de jaren zestig opkwam met sculpturale kunststofmeubelen....

Amsterdam

Het ontwerp van de Porsche 911 van Guillaume Ponsin is te zien bij Galerie Vromans, Stravinskylaan 3101. Van 21 maart tot en met 11 mei.

De JBK-galerie, gespecialiseerd in keramiek, toont een unieke collectie theepotten van westerse pottenbakkers die op uitnodiging met Chinese collega's hebben samengewerkt. Het resultaat is te zien in de Korte Leidsdwarsstraat 159-157, vanaf 16 maart tot 30 april.

Arnhem

Open Ateliers van mode-ontwerpers en designers in het Museum voor Moderne Kunst: een selectie uit het werk van afgestudeerden aan de opleiding Beeldende Kunst van de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem. Tot en met 23 maart.

Den Haag

Boeken in reeksen oftewel Het uiterlijk behang gaat over series boeken die in Nederland verschijnen: de vormgeving richt zich op herkenbaarheid en harmonie. Reeksen als Arena Salamander en Prisma hebben ook hun 19de-eeuwse voorgangers. Tot en met 25 mei in Meermanno Westreenianum, Prinsessegracht 30.

Eindhoven

De expositie Sieraden voor mens en huis in galerie Yksi, Havenstraat 1, gaat over attributen die de mens én zijn huis mooier maken. Onder anderen unica van Patrik Vissers, kasten/scheidingswanden van Kirsten Stekelenburg, meubels als ornament van Leopold van de Ven, vanaf 18 maart tot en met 10 mei.

Groningen

De tentoonstelling Vrolijk Design die het Groninger Museum wijdt aan werk van de toonaangevende vormgever Maarten Vrolijk is verlengd tot en met 6 april. Vrolijk verbindt met zijn taptijten, stoffen, serviesgoed en glazen 'de traditionele vormgeving met de beeldende kunst'.

In verband met de boekenweek hebben diverse interieurwinkels de boekenkast in de etalage gezet. Maupertuus, Laan Corpus den Hoorn 100, heeft een boekenkastroute in het pand uitgestippeld tussen, tot en met 20 maart. De aanpalende galerie Katuin belicht bijzondere kunstenaarsboeken.

Haarlem

Sjet Daverveldt is gespecialiseerd in raku, laagbakkende keramiek ontwikkeld door Japanse pottenbakkers. Daverveldt exposeert met Georg Glaser (schilderijen) bij The Crystal Ceiling, Shagchelstraat 14. Tot en met 6 april.

Leiden

De expositie Sluiers Ontsluierd in het Rijksmuseum voor Volkenkunde geeft aan de hand van foto's, videobeelden en tal van al dan niet uitbundig versierde sluiers inzicht in de rijke geschiedenis en betekenis van de sluier (tot half mei).

Rotterdam

Museum Boijmans Van Beuningen toont tot en met 27 april ontwerpen uit het oeuvre van de Deense Art Nouveau-ontwerper Thorvald Bindesbll (1846-1908): van logo's, textieldecoraties, boekbanden en meubilair tot complete interieurs. Ook is keramisch werk te zien.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden