VORMGEVING

Amsterdam..

In Galerie de Zayer, Keizersgracht 22, een presentatie van eindexamenstudenten op het gebied van grafische vormgeving, productontwerp, multimedia, fotografie en mode. Oogst in de Zayer VII, van 6 augustus t/m 4 september.

De Bijenkorf presenteert producten van de toekomst in de Future Shop, van 6 augustus t/m 22 september.

Met Traditie en vernieuwing besteedt het Rijksmuseum aandacht aan textiel uit de periode rond 1900. Aan de hand van wandtapijten, gordijnen, herenkostuums en japonnen wordt een beeld geschetst van een periode waarin tradities en vernieuwingen naast elkaar bestonden. Tot en met 19 september.

Stedelijk Museum: 541 Vazen, Potten, Plastieken en Serviezen uit de collectie, in het kader van het Ceramic Millennium, t/m 12 september.

De Universiteitsbibliotheek, Singel 425, wijdt een tentoonstelling aan grafisch ontwerper Bram van de Does, ontwerper van de drukletters Lexicon en Trinité. Tot en met 26 augustus.

Breda

In De Beyerd, Boschstraat 22, een overzicht van affiches, tijdschriften, logo's, huisstijlen, boeken en postzegels van Otto Treumann. Tot en met 12 september.

Hilversum

Exedra, het centrum voor beeldende kunst in de Langestraat, toont werk van drie modevormgevers die net zijn afgestudeerd: Geesche Arning, Simone Muermans, Vlada Nefedova. Endtroducing, t/m 28 augustus.

Nijmegen

Galerie Marzee, Lage Markt 3, presenteert eindexamenwerk van kunstenaars die zich hebben toegelegd op sieraden en objecten. Tot en met 6 oktober.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden