Voorlopig geen verbod op SuperSmoker

DEN HAAG (ANP) - Er komt voorlopig geen verbod op de SuperSmoker, wel geldt met ingang van volgende week een volledig reclameverbod voor de elektronische sigaret. Dat heeft advocaat Klaas Arjen Krikke maandag na afloop van overleg met het ministerie van Volksgezondheid tegen het ANP gezegd.

De directie van SuperSmoker had maandagochtend overleg op het ministerie in verband met de wens van het departement de elektronische sigaret te verbieden, omdat het om een geneesmiddel zou gaan.

Volgens de raadsman van SuperSmoker wil het ministerie eerst op Europees niveau overleggen, alvorens met een definitief besluit te komen. ,,Ze willen eenheid van beleid binnen Europa.'' Tot die eenheid er is, mag vanaf volgende week maandag totaal geen reclame meer gemaakt worden voor het product, waarmee het gelijk geschakeld wordt met tabaksproducten.

Verzet

De directie van SuperSmoker is enerzijds blij met het besluit dat het product op de markt mag blijven, anderzijds zal ze zich ,,met alle mogelijke middelen'' verzetten tegen het reclameverbod. ,,De beslissing dat het product op de markt mag blijven sterkt ons in de overtuiging dat het een veilig product is, veilig genoeg om op de markt te blijven. Maar dat wisten we al gezien de bevindingen van de universiteit van Leuven, die onderzoek voor ons heeft gedaan.''

Volgens SuperSmoker vond de minister het kennelijk ,,van maatschappelijk belang'' dat de elektronische sigaret op de markt blijft. ,,Hoewel de minister voorlopig van mening blijft dat het een geneesmiddel is.'' Verder vindt het bedrijf het ,,opmerkelijk'' dat de minister terugkomt op de eerdere aankondiging om het product van de markt te halen.

SuperSmoker wil het reclameverbod voorleggen aan de rechter.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden