Voor nevenactiviteiten krijg je geen financiële waardering

Functie: inkoopmedewerker op universiteit, 2.233 euro bruto.

Beeld Thinkstock

Dilemma

Ronald (29) is de beroerdste niet. Ambitieus als hij is, doet hij allerlei nevenfuncties binnen de universiteit waar hij werkt als inkoopmedewerker. Hij heeft een goede band met zijn baas. Ze hebben het vaak over zijn ambities. Maar binnen de volgens Ronald 'logge' organisatie van de universiteit is het lastig carrière maken.

Het weerhoudt Ronald er niet van deel te nemen aan allerlei projecten buiten zijn werk om. Hij zit bijvoorbeeld in de medezeggenschapsraad en is de zogeheten communicatie-ambassadeur van zijn afdeling. Dat wil zeggen dat hij de bijdrage aan de interne nieuwsbrief coördineert namens de inkoopafdeling. Verder schrijft hij interne handleidingen over het werk en heeft hij een zetel in een projectgroep die nadenkt over systeemverbeteringen.

Let wel: dit is dus allemaal naast zijn reguliere werk als inkoper voor de universiteit, waarbij hij afspraken maakt met leveranciers van goederen en betalingen controleert. Voor al die inzet zou hij zelf wat beter beloond willen worden in groei en in geld. Want een salaris van 2.233 euro bruto per maand voor 40 uur per week voelt aan de karige kant voor Ronald.

Advies

Adviseur Jacco van den Berg hoopt maar dat die extra werkzaamheden veel 'arbeidsvreugde' opleveren voor Ronald. Want sec naar het salaris gekeken, heeft Van den Berg een duidelijk antwoord voor Ronald: dat is prima in orde.

Volgens de cao voor Nederlandse universiteiten verdient een inkoopmedewerker maximaal 2.590 euro bruto per maand. Maar met drie jaar werkervaring is 2.233 euro per maand reëel, zegt ook Johan Sturm, adviseur van vakbond CNV Overheid. Ronalds activiteiten in de medezeggenschapsraad en als communicatieambassadeur spelen volgens Sturm 'helaas geen directe rol in de financiële waardering'.

Sterker, voor werk in dergelijke raden hoor je ook niet betaald te krijgen. Wel is het gebruikelijk dat werknemers dat soort taken in de baas z'n tijd mogen doen, verklaart Maud Schaapveld van Berenschot.

Maar hoewel extra werk niet extra beloond hoeft te worden, kan het wel voordelen opleveren. Ronald speelt zich ermee in de kijker. 'Dat je meer doet dan je reguliere werkzaamheden omvatten, toont motivatie en inzet', zegt Schaapveld. 'Benoem dit dan ook in het gesprek met je leidinggevende.'

Want hoe dan ook is het voor Ronald zaak zijn carrièrewensen nog eens goed duidelijk te maken. Bespreek wat er van je wordt verwacht voor een hogere positie. En vooral: maak hierover duidelijke afspraken. Want dat universiteiten log zijn, is volgens Sturm 'een herkenbaar beeld'. De huidige onderhandelingen voor weer een nieuwe cao verlopen volgens de vakbondsman daarom ook stroef. 'Juist een onderwijsinstelling zou medewerkers in staat moeten stellen om zich te ontwikkelen en vooruit te komen.'

Het uitgebreide advies lezen of weten hoe het er met uw salaris voor staat? intermediair.nl/verdienikwelgenoeg

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden