Voor het eerst meer dan 300 smaken ijs in Rome

Naast de traditionele smaken als chocola, aardbeien en vanille zijn er dit seizoen in Rome ook ijsjes met spinazie of met kaas te koop....

Dat meldde de Romeinse krant Il Messaggero vrijdag. Rome, ‘capitale del gelato’ (hoofdstad van het ijs), is een ‘waarachtig laboratorium van de smaak’ geworden. In de gelaterie deinst men er niet meer voor terug om een ijsje te serveren in combinatie met tot nu toe ongebruikelijke ingrediënten als mortadella, Spaanse pepers, olijven of geroosterde pijnboompitten.

Volgens de houdster van een ijssalon kiezen vooral jongere Italianen voor de ‘originele’ smaken. Ouderen en toeristen houden het meestal bij de ‘klassieke’ ijssoorten.

Volgens de Italiaanse Vereniging van Ambachtelijke IJssalons zijn de populairste smaken dit jaar limoen uit Amalfi, meloen en konkommer. De ijsconsumptie in Italië stijgt dit jaar naar verwachting met 9 procent. Tot nu toe lag zij per jaar op 330 duizend ton. Een gemiddeld Italiaans gezin spendeert elk jaar 80 euro aan ijsjes.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden