Volkskrant zondagochtend: willen de vrije jongens van Deliveroo wel in dienst? | Zuckerbergs ideaal van verbinding leidt tot versplintering

Merkel en Pence in München. Beeld AFP

Trump wil 800 gevangen IS-strijders overdragen aan Europa
De Amerikaanse president Donald Trump wil 800 gevangen IS-strijders overdragen aan Europa. Hij vindt dat de Verenigde Staten al genoeg hebben gedaan in de strijd tegen IS, en wil de berechting overlaten aan andere landen. Dat schrijft hij in twee tweets.

Opgewekte GroenLinksers willen geen ‘tegenpartij’ zijn
Op het congres van GroenLinks, zaterdag in Zwolle, blaakte de partijleiding van het zelfvertrouwen. Het handelde inhoudelijk wat formaliteiten af, maar zweepte de achterban op volgens het inmiddels beproefde recept van de ‘meet-up’.

Waar Pence in München een sterke westerse orde ziet, vraagt Merkel zich openlijk af of die orde instort
Op de internationale veiligheidsconferentie in München wordt zaterdag zichtbaar hoe groot de kloof is tussen Europa en de Verenigde Staten.

Politiek onervaren Nauert trekt zich terug als ambassadeur VN
De voormalige Fox-presentatrice Heather Nauert heeft zich teruggetrokken voor de rol van Amerikaanse ambassadeur bij de VN. De politiek onervaren Nauert zou Nikki Haley opvolgen die in oktober haar vertrek aankondigde.

Vandaag in het nieuws

Omroep WNL organiseert het eerste tv-debat met de lijsttrekkers voor de Eerste Kamer in een speciale uitzending van WNL Op Zondag om 09.25 uur. De voormannen en -vrouwen van VVD, GroenLinks, CDA, PvdA, D66 en FvD doen mee. Op het ABN AMRO-tennistoernooi n Rotterdam vinden de finales van het enkel- en dubbelspel plaats.

Deliveroo-koerier wil geen zekerheid: ‘Als ik in dienst moet, stop ik ermee’

De zzp’ende fietskoeriers van Deliveroo zijn schijnzelfstandigen, oordeelde de rechtbank vorige maand. Vakbond FNV, die de zaak had aangespannen, claimt een principiële overwinning op de oprukkende platformeconomie. Maar hoe gelukkig zijn de bezorgers met deze uitspraak?

Nijnmegen- Deliveroo medewerkers ontmoeten elkaar in het centrum van Nijmegen. vlnr. David, Pavez, Peter en Martijn.foto Raymond Rutting / de Volkskrant Beeld ©raymond rutting photography

Misbruikslachtoffer Marie Collins verliet gefrustreerd de commissie van de paus: ‘Ik ben zeer teleurgesteld’
Marie Collins werd in haar jeugd misbruikt door een priester. De paus vroeg haar voor een commissie die voorstellen moet doen om misbruik te voorkomen. Ze is eruit gestapt, gedesillusioneerd over wat de katholieke kerk bereid is te doen.

Zuckerbergs ideaal van een verbonden wereld leidt juist tot een versplintering
Natuurlijk wil Mark Zuckerberg winst maken met Facebook, maar Olaf Tempelman ziet in hem vooral een utopist, die meent dat een wereld waarin iedereen verbonden is een betere wereld is. Alleen:dat visioen ontspoort bij gebrek aan tegenkrachten.

Van Hanegem: ‘Mijn liefde voor Feyenoord wordt zwaar op de proef gesteld. Het doet soms pijn supporter te zijn’
Willem van Hanegem wordt woensdag 75. Eens een groot voetballer, toen een kundig trainer en nu een somtijds bozige analist. ‘Als het slecht is, is het slecht.’ Over zijn jeugd, Feyenoord en die rotziekte kanker.

Willem van Hanegem. Beeld Klaas Jan van der Weij

Van internationale films tot lokale series: hoe de strijd wordt gevoerd om de streamingkijker
Reken op nóg meer series en aanbieders, maar ook meer betaalmuren.

Het geestig-ironische boek van Mary Dorna is een onterecht vergeten meesterwerk
Het oprakelen van ‘vergeten’ boeken is hip, net als de teelt van ‘vergeten’ groentes. Niet dat elk boek de nieuwe aandacht verdient: vaak begrijp je best waarom ze ooit vergeten zijn. Maar als er één auteur is die weer gelezen zou moeten worden dan is dat Mary Dorna,betoogt Sylvia Witteman.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.