Volkskrant OchtendZondag 2 juli

Volkskrant Ochtend: Wie wordt Joe Bidens running mate? Een ding is zeker: het wordt een vrouw | Parijse kroegbazen laten zich hun ‘tijdelijke’ terrassen niet meer afpakken

Redactie

Nieuws

RIVM meldt 431 besmettingen, grootste toename sinds 7 mei
Welk deel van de stijging komt door een toename van het aantal testen en welk deel door een snellere verspreiding van het virus: het is nog niet te zeggen.

Live: Bijna 2 miljoen besmettingen in de VS in juli
Een krappe maand nadat een groot deel van de maatregelen zijn opgeheven, lijkt het coronavirus weer op te laaien. Lees het laatste nieuws in dit liveblog.

Braziliaans Hooggerechtshof dwingt Facebook profielen aanhangers Bolsonaro te blokkeren
Facebook heeft op bevel van het Braziliaanse Hooggerechtshof wereldwijd profielen geblokkeerd van een aantal aanhangers van de extreemrechtse Braziliaanse president Jair Bolsonaro. De netwerksite heeft laten weten het niet eens te zijn met de beslissing en zegt in beroep te zullen gaan.

Eric van Eerdenburg bij zijn woonboot in Amsterdam-Noord met zoon IJsbrand, die er weer is ingetrokken.  Beeld Ivo van der Bent
Eric van Eerdenburg bij zijn woonboot in Amsterdam-Noord met zoon IJsbrand, die er weer is ingetrokken.Beeld Ivo van der Bent

Aanraders

Eric van Eerdenburg is de baas van Lowlands, zijn zoon IJsbrand zou er spelen. En toen kwam corona
De Volkskrant laat deze zomer ouders en kinderen aan het woord over gezondheid, vrijheid en beperking, afstand en nabijheid. Deze week: Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg en zijn zoon IJsbrand, muzikant.

Wie wordt Joe Bidens running mate? Een ding is zeker: het wordt een vrouw
Joe Biden maakt deze week zijn running mate bekend. Een ding is zeker: het wordt een vrouw. Wie zijn de kanshebbers? En waarom is zijn keuze zo belangrijk?

‘Met de rituele verkettering van Wilders schieten we niet zoveel op’
Oud-politicus Coos Huijsen neemt het op voor de verguisde ‘gewone man’. Door het populisme als groot gevaar te zien, maskeert de politieke elite volgens Huijsen haar eigen falen.

Parijse kroegbazen laten zich hun ‘tijdelijke’ terrassen niet meer afpakken
In Parijs is een heuse terrassenstrijd gaande. Cafés mogen de openbare ruimte gebruiken om een terras neer te zetten. Omwonenden zien hun rust verstoord. ‘Bloemisten en boekwinkels hebben het ook moeilijk. Die krijgen toch ook niet ineens gratis extra ruimte?’

Hoe wij samenleven met elkaar, die vraag wordt steeds dringender
In Maar waar kom je écht vandaan?, een bundel met honderd interviews over kleur en afkomst uit de Volkskrant, kun je aflezen hoe het racismedebat in zes jaar veranderde, schrijft auteur Robert Vuijsje.

‘Ik wilde bewijzen dat ik méér was dan mijn geaardheid’
Wat dachten we, wie waren we en hoe is het allemaal zo gekomen? Een gesprek aan de hand van veelzeggende jeugdfoto’s van een bekendere Nederlander. Deze week: Albert Verlinde.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden