NieuwsbriefOchtend

Volkskrant Ochtend: Wat hebben Fatah en Aziz in Syrië gedaan? | Van 60 kilo afvallen werd zij niet gelukkiger, dus nu is ze weer dik

Redactie
De Syrische broertjes Fatah en Aziz. 
 Beeld Alexandra España
De Syrische broertjes Fatah en Aziz.Beeld Alexandra España

Terwijl u sliep

Broer ‘Balie-jihadist’ werkte bij gevangenis terreurbeweging Al Nusra
De Syriër Fatah al H., die in Nederland samen met zijn broer Aziz vastzit op verdenking van deelname aan een terroristische organisatie, is in 2013 in Syrië gezien terwijl hij arrestanten vervoerde naar een gevangenis van de terreurbeweging Al Nusra.

De dieren komen terug naar Emmen. Nu het publiek nog
Het ‘belevenspark’ Wildlands moest in 2016 de redding worden voor Dierenpark Emmen. Meer beleving, minder dieren. Maar het publiek stroomde niet toe. Nu wordt het park weer aangepast.Een kwestie van 80 miljoen euro.

Giraffen in Dierenpark Emmen. Beeld
Giraffen in Dierenpark Emmen.

Veldrijdster Betsema test positief op anabole steroïden
Veldrijdster Denise Betsma (26) wordt ervan verdacht doping te hebben gebruikt. Volgens de internationale wielerfederatie UCI is ze eind januari na de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide positief getest op het gebruik van anabole steroïden. Daar werd ze zevende. Betsema ontkent dat ze stimulerende middelen heeft genomen.

‘VS bestempelen Iraanse Revolutionaire Garde als terroristische organisatie’
De Verenigde Staten willen de Iraanse Revolutionaire Garde als een terroristische organisatie bestempelen. Drie Amerikaanse regeringsmedewerkers hebben een artikel in The Wall Street Journal met die strekking tegen persbureau Reuters bevestigd. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zou op zijn vroegst maandag het nieuws bekendmaken.

Vandaag in het nieuws

In Jordanië vindt het World Economic Forum plaats over het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Minister Kaag is aanwezig als co-voorzitter. Naar schatting vele tienduizenden Duitsers gaan vandaag betogen tegen het groeiende gebrek aan betaalbare woonruimte. K3 bestaat dit jaar twintig jaar. De aftrap van de viering is vanmiddag met de eerste uitvoering van de jubileumshow.

Aanraders van de redactie

Wat hebben Fatah en Aziz in Syrië gedaan?
De naar Nederland gevluchte Fatah en Aziz al H. staan terecht voor deelname aan een terroristische organisatie in Syrië. Het OM vindt onderzoek daar te gevaarlijk. Ana van Es ging wel en vroeg familie en bekenden naar de broers, Anneke Stoffelen deed dat hier. Aziz was een Nusra-leider, wordt gezegd, en Fatah werkte in de Nusra-gevangenis. Nee, hij is een praatjesmaker, zegt zijn vrouw.

Tatjana is een dik meisje van 27 en ze schreef daar een boek over
Tatjana Almuli viel 60 kilo af in het tv-programma Obese en ontdekte dat ze daar niet eens zo veel gelukkiger van werd. Nu is ze weer dik. En strijdlustig.

Tatjana Amhuli Beeld LinelleDeunk
Tatjana AmhuliBeeld LinelleDeunk

Wat er ook gebeurt, Den Haag heeft het gedaan
Na elke dramatische verkiezingsuitslag kun je erop wachten: het gemopper op de ‘falende politiek’. Pas maar op, zegt Sander van Walsum, want welke fatsoenlijke bestuurder ziet zo’n baan straks nog zitten?

Het grootste dilemma van het klimaatbeleid blijft onopgelost
Het is onwaarschijnlijk dat Jesse Klaver zijn CO2-heffing via de Eerste Kamer kan afdwingen, analyseert Yvonne Hofs. Anderzijds overdrijft Hans de Boer de nadelige gevolgen van zo’n heffing voor het bedrijfsleven. Doorschuiven van de klimaatrekening is geen optie.

Het ultieme mannenboek komt uit Zweden
De Boekenweek 2019 zit erop en over moeders en vrouwen is alles wel zo’n beetje gezegd. Maar wat verscheen er de afgelopen maanden speciaal voor mannen, als het specifieke mannenboek überhaupt nog bestaat? We vroegen het Maxim Hartman.

Een onverhoedse kus op je ongewassen achterhoofd
Loes Reijmer las deze week dat er in de kwestie rondom Joe Biden een hoofdrol was weggelegd voor droogshampoo. Lucy Flores, de Amerikaanse die de aanval opende op de mogelijke presidentskandidaat wegens ‘ongepast gedrag’, herinnerde zich ineens dat ze haar haren niet had gewassen. Een herkenbaar vrouwelijk trekje, was ze tijdens die onheuse bejegening wel een beetje charmant?

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden