Volkskrant Ochtend: Waarom motorclubs steeds vaker criminelen aantrekken | Beleggen in marihuana of bitcoins?

Goedemorgen. De linkse oppositie komt met een gezamenlijk voorstel om vaste contracten aantrekkelijker te maken. De premie die werkgevers voor flexkrachten betalen moet vier keer zo hoog worden als de premie voor vaste werknemers, vinden SP, GroenLinks en PvdA. Verder in de Volkskrant Ochtend: Zogeheten outlaw motorclubs trekken steeds vaker criminelen aan, blijkt uit onderzoek. Maar dat geldt niet voor alle motorclubs. En heeft u plannen om te beleggen? Let op deze psychologische valkuilen.

Erdogan is boos op de Nederlandse cartoonist Oppenheimer Beeld afp
Erdogan is boos op de Nederlandse cartoonist OppenheimerBeeld afp

Terwijl u sliep

Oude kerncentrales zadelen kabinet op met tegenvaller van 400 miljoen euro
Het Rijk moet rekening houden met een tegenvaller die kan oplopen tot 400 miljoen euro om orde op zaken te stellen in de nucleaire industrie. Dat staat in een overzicht dat hoge ambtenaren van vier ministeries deze zomer hebben opgesteld op verzoek van kabinetsinformateur Edith Schippers.

Erdogan eist dat Nederlandse cartoonist spotprent van Twitter haalt, maar die weigert
De Turkse president Erdogan eist dat politiek tekenaar Ruben Oppenheimer en Twitter een tweet verwijderen die beledigend voor hem zou zijn. In de tweet is een cartoon te zien waarop het staatshoofd seks bedrijft met de blauwe Twitter-vogel. Twitter heeft een gerechtelijk bevel van de Turkse justitie ontvangen om de spotprent snel weg te halen.

Gezamenlijk voorstel linkse oppositie: 'Maak werkgeverspremie voor flexwerk fors hoger'
De WW-premie die werkgevers voor flexkrachten betalen moet vier keer zo hoog worden als de premie voor werknemers met een vaste baan. Met dat gezamenlijke voorstel hopen SP, GroenLinks en PvdA het aanbieden van vaste contracten aantrekkelijker te maken.

Waarom outlaw motorclubs steeds vaker criminelen aantrekken
De zogeheten outlaw motorclubs trekken steeds vaker criminelen aan, blijkt uit onderzoek dat vandaag verschijnt. Maar dat geldt niet voor alle motorclubs, zoals Black Sheep, waar ze nog van de oude stempel zijn.

Voormalige kerncentrale Dodewaard aan de oever van rivier de Waal. Beeld Hollandse Hoogte
Voormalige kerncentrale Dodewaard aan de oever van rivier de Waal.Beeld Hollandse Hoogte

Vandaag in het nieuws

Regenboogtaal, appongeluk, cryptokoorts? Van Dale heeft vanmorgen het Woord van het Jaar bekendgemaakt. In Den Haag debatteert de Tweede Kamer over de uitbreiding van Lelystad Airport. En de rechtbank van Breda vonnist in zaak tegen wapenhandelaar die burgemeester Gilze bedreigde.

Aanraders van de redactie

Black Sheep is een 'brave' motorclub, maar 'voor justitie is iedereen bij een motorclub crimineel'

Van de ene op de andere dag was Marcel (43) niet meer welkom op het ministerie. Jarenlang werkte hij als extern ict'er bij Defensie en Justitie, totdat hij in 2012 opeens niet meer door de screening kwam. Reden: zijn opdrachtgever had ontdekt dat hij bestuurslid is van motorclub Black Sheep. 'Sindsdien ben ik persona non grata.' (+)

Lelystad Airport - wel of niet uitbreiden?

Vanavond vergadert de Tweede Kamer of Lelystad Airport op 1 april 2019 open kan gaan. De oppositie is tegen. Ook bij de regeringsfracties van ChristenUnie en D66 bestaan twijfels. GroenLinks-Kamerlid Suzanne Kröger pleit voor uitstel én afstel. Jop Fackeldey (PvdA Lelystad) vindt dat slecht voor de ontwikkeling van Flevoland. (+)

Clubavond Motorclub Black Sheep in Ede. Beeld Marcel van den Bergh / de Volkskrant
Clubavond Motorclub Black Sheep in Ede.Beeld Marcel van den Bergh / de Volkskrant

Oude kerncentrales steeds grotere hoofdpijndossiers voor de overheid

De oude kerncentrales Dodewaard en Petten dreigen de overheid op een financiële tegenvaller van 400 miljoen euro te komen staan. Die van Dodewaard moet worden gesloopt en die van Petten vervangen - en dat gaan private partijen niet betalen. (+)

Is marihuana een slimmere belegging dan bitcoins?

PdW: Als bitcoin een dwaze speculatie is, zou marihuana een dwaze belegging kunnen worden genoemd. Aandelen in marihuanaproducenten, zogenoemde pot stocks, explodeerden afgelopen jaar. In 2017 is duidelijk geworden dat de strijd tegen softdrugsgebruik en -handel op zijn laatste benen loopt, schrijft Peter de Waard. (+)

Aan de slag op de beurs? Ben bewust van uw psychologische valkuilen

Kuddegedrag, angst voor verlies en zelfoverschatting zitten beleggers dwars. Wie zich bewust is van zulke psychologische valkuilen kan koelbloedig aan de slag op de beurs. (+)

Opinie: Hollywood heeft nog een lange weg te gaan

De industrie die helpt ons beeld van vrouwen te vormen, oogt als Saoedi-Arabië op Sunset Boulevard, schrijft New York Times-columnist Maureen Dowd.

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €3,50/week.

null Beeld epa
Beeld epa
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden