NieuwsbriefVolkskrant Ochtend

Volkskrant Ochtend: Veel gedetineerden gaan in cel door met crimineel gedrag | Biologische melk levert boer meer op dan gewone melk

Redactie
Koning Willem-Alexander en minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) brengen een bezoek aan het biologisch dynamische melkveebedrijf Natuurderij Keizersrande. Het bezoek is onderdeel van een reeks bezoeken van de koning met ministers en staatssecretarissen.  Beeld ANP
Koning Willem-Alexander en minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) brengen een bezoek aan het biologisch dynamische melkveebedrijf Natuurderij Keizersrande. Het bezoek is onderdeel van een reeks bezoeken van de koning met ministers en staatssecretarissen.Beeld ANP

Terwijl u sliep

Veel gedetineerden gaan in de cel door met drugshandel, smokkel of afpersing
Gevangenispersoneel ziet vrijwel dagelijks signalen van gedetineerden die in gevangenschap hun criminele activiteiten voortzetten. Dat kan bijvoorbeeld gaan om drugshandel in de buitenwereld, het binnensmokkelen van drugs of telefoons, of afpersing.

Biologische melk levert melkveehouder inmiddels meer op dan gewone
Melkveehouders doen er niet alleen uit milieuoogpunt goed aan over te stappen op biologische landbouw. Al enige jaren is het ook financieel aantrekkelijker. Het bedrijfsresultaat van biologische bedrijven lag in 2016 gemiddeld 13 procent hoger dan dat van gangbare boeren.

‘Blokkeerfries’ uitgeroepen tot woord van het jaar 2018
De term ‘blokkeerfries’ is uitgeroepen tot het woord van het jaar 2018. Het woord kreeg 55 procent van de stemmen en kreeg daarmee ruimschoots de voorkeur boven ‘yogasnuiver’ en ‘mangomoment’.

Tv-zender CBS weigert ontslagen topman Moonves afkoopsom mee te geven
Het Amerikaanse televisienetwerk CBS weigert de ontslagen topman Leslie Moonves een afkoopsom van ruim 100 miljoen euro te betalen. Het mediabedrijf maakt zich op voor een juridische strijd met de voormalige bestuurder die is beschuldigd van seksueel wangedrag en aanranding voor en tijdens zijn tijd bij CBS.

Vandaag in het nieuws

In de strafzaak tegen Willem Holleeder worden diens zussen Astrid en Sonja verhoord. En het CBS komt met cijfers over de landbouw in een jaar met een uitzonderlijk droge zomer.

Aanraders van de redactie

De EU houdt voor de kust van Somalië niet langer piraten, maar China op afstand
Piraterij was de reden voor de EU om tien jaar geleden Operatie Atalanta te beginnen voor de kust van Somalië. Hoewel er nauwelijks nog piraten zijn, wordt de missie voortgezet – nu om China op afstand te houden.

Somalische piraten en Jemenitische gijzelaars houden hun handen omhoog na een interventie van Nederlandse Commando's in april 2009 in de Golf van Aden.  Beeld Reuters
Somalische piraten en Jemenitische gijzelaars houden hun handen omhoog na een interventie van Nederlandse Commando's in april 2009 in de Golf van Aden.Beeld Reuters

Tienduizenden euro’s voor een stukje grond: hoe voorkom je dat boeren zwichten voor drugsbendes?
Wat doe je als soms sappelende boer, wanneer drugscriminelen grote bedragen bieden voor grond of een stal? In de Alblasserwaard, waar dit jaar opvallend veel wietkwekerijen zijn gevonden, leren agrariërs nee te zeggen.

‘Bakfietseigenaren stemmen GroenLinks’. Klopt dit wel?
Berichten verspreiden zich razendsnel, of ze nu kloppen of niet. Wij proberen de zin van de onzin te scheiden. Vandaag: ‘Bakfietseigenaren stemmen GroenLinks.’

Een moeder met kind in bakfiets.
 Beeld Joost van den Broek
Een moeder met kind in bakfiets.Beeld Joost van den Broek

Remko vrijdag in de archiefkast
Hij werd bekend met cabarettrio De Vliegende Panters, speelde tal van tv-rollen, en staat nu weer in de theaters met Martine Sandifort: Remko Vrijdag. In onze podcast praat hij over zijn jeugd op de vrije school en hij trakteerde ons natuurlijk op een liedje uit zijn eigen nieuwste show.

Actrice Yootha Wong-Loi-Sing (31) kreeg zelfs na haar Gouden Kalf geen rollen aangeboden en trok naar Los Angeles
Een filmproducent zei tegen Yootha Wong-Loi-Sing ( 31 ) dat een actrice zoals zij in een hoofdrol in Nederland te weinig publiek zou trekken. Toen begreep ze: ik moet mijn geluk elders zoeken.

Yootha  Wong-Loi-Sing Beeld Casper Kofi
Yootha Wong-Loi-SingBeeld Casper Kofi

We komen er niet uit, met z’n allen. In Katowice noch in Nederland
De klimaattop in Katowice is mislukt. Schrijft Bert Wagendorp. Het bleef bij het uitspreken van ‘waardering en dankbaarheid en het rekening houden met’. De 15-jarige Zweedse puber Greta Thunberg gaf het goede voorbeeld door met een spandoek op de stoep bij het Zweedse parlement te gaan zitten. ‘We kunnen geen crisis oplossen zonder die als een crisis te behandelen’. Een waarheid als een koe.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden