Volkskrant Ochtend: Vakantievluchten in het geding door Transavia-staking | Berlusconi is terug

Goedemorgen. Alsof het woord bungabunga nooit heeft geklonken: daar zit hij, voormalig minister-president Silvio Berlusconi, centraal in de campagne van Forza Italia. En de Italianen lijken er nog zin in te hebben ook. Hoe is het mogelijk? Ook in uw ochtendnieuwsbrief: zoals de mens zich na het sporten een vette snack toestaat, zo lijkt ook de duurzaam levende mens zijn goede gedrag te 'compenseren'. Hoe behouden we toch onze milieuwinst?

Silvio Berlusconi. Beeld getty
Silvio Berlusconi.Beeld getty

Terwijl u sliep

Baudet wil afrekenen met interne heibel en vermeend racisme: 'Wij willen een partij zijn die acceptabel is voor het politieke midden'
Thierry Baudet van het Forum voor Democratie wil op de ledendag in de Tweede Kamer met twee dingen afrekenen: de heibel in zijn partij en de discussie over vermeend racisme. 'Gelul, bullshit, geloof het niet!' De vijfhonderd gegadigden hoeft hij niet te overtuigen. Die reageren met luid applaus.

UKIP-leider moet weg na racistische sms'jes van zijn vriendin over Meghan Markle
Leden van de Britse eurosceptische populistische partij UKIP hebben tijdens een buitengewone algemene vergadering voor het ontslag gestemd van hun leider Henry Bolton. Dat heeft partijvoorzitter Paul Oakden gezegd. Volgens Oakden heeft 63 procent van de 1.378 stemmers het vertrouwen in Bolton opgezegd.

Vakantievluchten in het geding door voorgenomen staking Transavia-piloten
De piloten van Transavia gaan het werk neerleggen. De staking kan duizenden Nederlanders treffen die de komende weken op vakantie gaan naar de zon of de sneeuw.

Nederlander die in Syrië vocht tegen Islamitische Staat is omgekomen
De 24-jarige Nederlander Sjoerd H., die zich in 2017 onder schuilnaam Baran Sason aansloot bij de Syrisch-Koerdische militie YPG om tegen de terroristische organisatie Islamitische Staat te vechten, is in Syrië omgekomen. RTL Nieuws meldt dat H. volgens kennissen is omgekomen bij een autobom.

null Beeld anp
Beeld anp

Vandaag in het nieuws

Op de Olympische Winterspelen schaatsen de vrouwen vandaag de 500 meter sprint. De heren moeten aan de bak om zich te kwalificeren voor de finale van de ploegenachtervolging. In Londen worden de BAFTA Awards, prestigieuze filmprijzen, vanavond uitgereikt. En bij de NPO wordt de nu al veelbesproken aflevering van College Tour met Klaas Dijkhoff (VVD) uitgezonden.

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €3,50/week.

Aanraders van de redactie

Silvio Berlusconi (81) is terug, en de Italianen hebben er nog zin in ook
Alsof het woord bungabunga nooit heeft geklonken: daar zit hij, voormalig minister-president Silvio Berlusconi (81), centraal in de campagne van Forza Italia. En de Italianen lijken er nog zin in te hebben ook. Hoe is het mogelijk? (+)

Ik heb zoveel energie bespaard in huis het afgelopen jaar, dat ik nu op vakantie mag naar Bali
Zoals de mens zich na het sporten een vette snack toestaat, zo lijkt ook de duurzaam levende mens zijn goede gedrag te 'compenseren'. En weg is de milieuwinst. Hoogleraar Henriëtte Prast heeft een oplossing bedacht: doe CO2 en water op de bon. (+)

Michela Vittoria Brambilla, dierenrechtenactivist en Forza Italia-politicus, knuffelt lammetjes met Silvio Berlusconi, die in 2016 vegetariër werd. Beeld getty
Michela Vittoria Brambilla, dierenrechtenactivist en Forza Italia-politicus, knuffelt lammetjes met Silvio Berlusconi, die in 2016 vegetariër werd.Beeld getty

Een diepgaande analyse van fotomateriaal uit Noord-Korea
De rubriek Beeldvormers onderzoekt hoe een foto onze kijk op de werkelijkheid bepaalt. Deze week: Noord-Koreanen op de Winterspelen. (+)

In Nederland besteden ontwerpers veel aandacht aan het uiterlijk van de postzegel - en dat is te zien
In Nederland wordt traditioneel veel aandacht besteed aan het uiterlijk van alledaagse voorwerpen als postzegels. Het is dan ook een enorme eer als je een velletje mag ontwerpen. (+)

Deze foto zou zijn gemaakt bij gelegenheid van de terugkeer van de zus van Kim Yo-jong uit buurland Zuid-Korea. Beeld epa
Deze foto zou zijn gemaakt bij gelegenheid van de terugkeer van de zus van Kim Yo-jong uit buurland Zuid-Korea.Beeld epa

Cabaretduo Yentl en De Boer is net een schattig, oud echtpaar: 'We zijn zo goed samen - en er zit nog zo veel in'
Het mag van Yentl en De Boer wat uitbundiger in hun nieuwe show - dinsdag beginnen de try-outs. Van Harry Potter via Lapland naar Freddie Mercury: de uiteenlopende voorkeuren van het succesvolle muzikale cabaretduo. (+)

Zo werd Zijlstra het zoveelste slachtoffer van Ruttes armzalige selectiebeleid
De collega's van Halbe Zijlstra zaten er helemaal doorheen. Moedig vonden ze het. Nobel ook. Moedig en nobel, dat was het. Met grote verslagenheid namen ook de Betrouwbare Mannetjes kennis van het nieuws. Godverdomme. Niet Halbe. Zo jong nog, nog zo vol plannen. Lees hier hun column. (+)

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden