Volkskrant OchtendDinsdag 12 januari

Volkskrant Ochtend: Tweede coronagolf overtreft de eerste • Betekent de toeslagenaffaire het einde van de ‘Rutte-doctrine’?

De uitvaart van Pastoor Réne Graat. Zielenherder van de parochies van Banholt, Noorbeek en Reijmerstok. Pastoor Graat overleed op 12 april 2020 door corona. Beeld Harry Heuts Photography
De uitvaart van Pastoor Réne Graat. Zielenherder van de parochies van Banholt, Noorbeek en Reijmerstok. Pastoor Graat overleed op 12 april 2020 door corona.Beeld Harry Heuts Photography

Nieuws

Meer besmettingen, meer opnamen: de tweede golf in de coronacrisis is lager, maar duurt langer en overtreft de eerste golf.

Het kabinet overlegt koortsachtig over aanvullende steun voor bedrijven die door de coronamaatregelen zijn getroffen. Daarbij ligt ‘alles’ op tafel.

‘Een goed gesprek’, zou het zijn geweest. President Donald Trump en zijn vicepresident Mike Pence spraken elkaar maandagavond lokale tijd voor het eerst weer sinds de bestorming van het Capitool.

Noodtoestand in Washington tot 24 januari, FBI waarschuwt voor gewapende protesten in verschillende steden in de VS.

Live: ‘Braziliaanse’ variant van coronavirus duikt op in Japan na terugkeer toeristen. Volg het laatste nieuws omtrent het coronavirus in ons liveblog.

Democraten beginnen aan ultieme dubbele poging om Trump af te zetten, maar kans op slagen is klein.

Aanraders

Het kabinet buigt zich dinsdag tijdens een speciale ministerraad opnieuw over de toeslagenaffaire. Dat de Tweede Kamer jarenlang verkeerd is geïnformeerd, treft ook premier Mark Rutte.

Belangrijke les na ruim tien maanden coronabestrijding: behoor je tot een groep die door de autoriteiten is aangemerkt als ‘kwetsbaar’ of ‘heel belangrijk’? Berg je dan maar, schrijft Sheila Sitalsing in haar column.

De meeste winkeliers zoeken de grenzen op van de verplichte sluiting en gaan er soms overheen.

Onlangs leidde een gerechtelijke uitspraak tot ophef: een bijstandsgerechtigde moet de gemeente Wijdemeren ruim zevenduizend euro terugbetalen. Wat weet u over de bijstand in Nederland?

Een expositie toont hoe radicaal Coco Chanel in de mode was. Haar kleding verloste de draagsters van vrouwonvriendelijkheid.

Toine Heijmans brengt een bezoek aan kunstenaarsdorp Pingjum. Daar leert hij dat kunst van waarde is voor het ‘sociaal kapitaal’, waaronder saamhorigheid en vertrouwen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden