NieuwsbriefOchtend

Volkskrant Ochtend: Twee Nederlandse tennissers verdacht van matchfixing | Bevrijd uzelf, hou een seksdagboek bij - aldus Heleen van Royen

Goedemorgen. Twee Nederlandse tennissers worden verdacht van matchfixing, aldus het Belgisch Federaal Parket. Zij willen geen namen noemen, onze bronnen zeggen dat het om tennissers Boy Westerhof en Antal van der Duim gaat. Lees ook deze reconstructie, waarin wordt verteld hoe Armeense matchfixers ook in Nederland te werk gingen. Ook in uw ochtendnieuwsbrief: het seksdagboek van Heleen van Royen, waarmee ze hoopt dat vrouwen voor hun eigen genot gaan opkomen.

Redactie
De G7-top is begonnen in Canada. Beeld AFP
De G7-top is begonnen in Canada.Beeld AFP

Terwijl u sliep

Twee Nederlandse tennissers verdacht van matchfixing

Het Belgische Federaal Parket (FP) heeft twee Nederlandse tennissers als verdachten op het oog in het matchfixingschandaal rond een Armeens-Belgisch goksyndicaat. Volgens het Belgische OM hebben de twee zich mogelijk schuldig gemaakt aan het manipuleren van meerdere wedstrijden. Het FP wil geen namen noemen, bronnen van de Volkskrant zeggen dat het om tennissers Boy Westerhof en Antal van der Duim gaat.

Getuige: bewering van moeder dat ze sliep vlak voor Sharleynes dodelijke val klopt niet

In de nacht dat Sharleyne (8) in 2015 vanaf een flat in Hoogeveen doodviel, hoorde een bovenbuurman een gesprek tussen het meisje en haar moeder. De nieuwe getuige ontkracht volgens het Openbaar Ministerie de verklaring van moeder van Sharleyne, die zegt dat ze lag te slapen. Komende week staat de vrouw terecht voor moord.

Internationaal Strafhof spreekt Congolese ex-krijgsheer Bemba vrij van oorlogsmisdaden

De Congolese ex-krijgsheer en voormalig vice-president Jean-Pierre Bemba is vrijdagmiddag in hoger beroep vrijgesproken van oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid. De uitspraak van het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag vormt een forse tegenslag voor hoofdaanklager Fatou Bensouda. Bemba (55) was in 2016 veroordeeld tot 18 jaar cel.

Vandaag in het nieuws

Dit weekend ontmoeten de leiders van de G7-landen elkaar in Canada. Wordt het een confrontatie tussen Trump en zijn Verenigde Staten tegenover de overige zes? PVV-voorman Geert Wilders gaat naar Londen om de vrijlating van de Britse anti-islamactivist Tommy Robinson te eisen. En de ChristenUnie houdt haar partijcongres in Gelderland.

Aanraders van de redactie

Wat Trump en Kim kunnen leren van Nixon en Mao

Volgende week dinsdag treffen de Amerikaanse president Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim elkaar in Singapore. Zit er weer zo'n historische doorbraak aan te komen als in 1972?

null Beeld

Opeens begreep Bert Wagendorp waarom het dweilen van Mark Rutte donderdag zoveel reuring veroorzaakte

Het journalistieke platform Follow the Money bracht deze week naar buiten dat Shell een onderzoek financierde dat een belangrijke rol speelde bij de afschaffing van de dividendbelasting. Maar op de wekelijkse persconferentie van Rutte kwam er niet één vraag over. ‘We houden hier graag de illusie in stand dat iedereen deugt en het beste met ons voorheeft,’ aldus Bert Wagendorp.

Matchfixing en tennis: van een Armeense gokker met spiekbriefje naar huiszoekingen in heel Europa

Het matchfixingschandaal rond een Armeens-Belgisch goksyndicaat heeft een Nederlandse connectie. Hoe een gewonnen set in 2015 alle alarmbellen laat afgaan.

Seks is leuk, en het is gratis! Dat zou Heleen van Royen willen benadrukken met haar Sexdagboek

Al zijn er 'maar tien vrouwen' die door haar Sexdagboek voor hun eigen genot gaan opkomen, dan is Heleen van Royen (53) tevreden.

Heleen van Royen. Beeld Cornelie Tollens
Heleen van Royen.Beeld Cornelie Tollens

De beste sportboeken voor sporthaters

Jawel, het gaat weer gebeuren. Het WK voetbal (vanaf 14 juni), Wimbledon (vanaf 2 juli), de Tour de France (vanaf 7 juli). Wat moet de sporthater in zo’n sportzomer? Lezen natuurlijk. Een sportboek. Dat kan prima want goede sportboeken, schrijft Bert Wagendorp, gaan dus niet over sport.

Thomas van Luyn won eindelijk iets in de loterij: ‘Een kutkookboek, tijd om op te zeggen’

Thomas van Luyn won een kookboek in de Bankgiroloterij. Dat was de druppel. Hij ging opzeggen. Maar in het belletje dat volgde werd hij ‘bont en blauw’ geslagen met empathie, gemiste vipkaarten en een aangepraat schuldgevoel.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden