Volkskrant Ochtend: Trump dreigt nu met heffingen op Europese auto's | Videospellen maken je echt niet gewelddadig

De 36-jarige vrouw Ksenia Sobtsjak is de felste opponent van Vladimir Poetin. Toch? Of is het allemaal show? Lees het interessante stuk van onze correspondent. Verder in onze ochtendnieuwsbrief: is de gemeente nog wel bestuurbaar met zoveel partijen in de raad?

Beeld photo_news

Terwijl u sliep

Aandeelhouders van Tesla vinden dat topman Elon Musk te veel gaat verdienen
Tesla maakt nog steeds verlies, maar Elon Musk keert zichzelf wel een bonus van 2,6 miljard uit. Twee grote belangenclubs van aandeelhouders keren zich nu tegen dat voornemen.

Trump dreigt EU nu met heffingen op Europese auto's
De Amerikaanse president Donald Trump heeft opnieuw gedreigd de invoerheffingen op auto's uit Europa te verhogen. 'We zullen Mercedes Benz heffingen opleggen, we zullen BMW heffingen opleggen', zei hij tijdens een verkiezingbijeenkomst voor een Republikeinse kandidaat in Pennsylvania.

Aanraders van de redactie

Is Ksenia Sobtsjak de felste tegenstander van Poetin, of is het allemaal show?
Dit verhaal is niet op een normale manier te vertellen. Het gaat over de enige felle tegenstander van Vladimir Poetin in de Russische presidentsverkiezingen van volgend weekend: Ksenia Sobtsjak. Een jonge vrouw (36) die leven blaast in de race om het presidentschap van het grootste land op aarde. Maar verkiezingen in Rusland zijn geen gewone verkiezingen. (+)

Is er geen beter instrument om de inkomensongelijkheid te helpen sturen dan dat ongeschikte koopkrachtplaatje?

De inkomensongelijkheid in Nederland is relatief klein en tamelijk stabiel, schrijft columnist Frank Kalshoven. En misschien heeft dat te maken met de fixatie van Nederlandse politici op koopkrachtplaatjes. 'Als het klopt, is het gebruik van koopkrachtplaatjes te vergelijken met het pletten van een teentje knoflook met een sloophamer: het werkt wel, maar het instrument is feitelijk ongeschikt voor de klus, te lomp.' (+)

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €3,50/week.

Na 21 maart ligt verdere versplintering op de loer. Een recept voor chaos?
De gemeenteraden dreigen na de verkiezingen van 21 maart nog verder te versplinteren. Een recept voor chaos? Jurre van den Berg ziet in Lelystad (11 fracties) en zelfs in het door politieke crisis geplaagde Almelo (14 fracties) juist ook bestuurlijke vernieuwing. (+)

Carola Schouten: 'Soms zeggen ze: 'U begrijpt het wel, als boerendochter...' Maar ik ben nu minister'
Het pulskor-fiasco, grootschalige mestfraude, schimmige kalverenadministratie. Carola Schouten krijgt het voor haar kiezen als minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Carola Schouten krijgt het voor haar kiezen als minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Beeld Aurélie Geurts

Peter van Ammelrooy: Videospellen maken je echt niet gewelddadig
Na de Parkland-schietpartij is president Trump overtuigd: gewelddadige games moeten worden aangepakt, want ze wakkeren de bloeddorst aan. Maar gamecensuur zou zinloos zijn, stelt Peter van Ammelrooy.

Toen ik Remco Campert op de voorpagina ontdekte gebeurde er iets groots

Als student kreeg Peter Middendorp een abbonnement van de Volkskrant cadeau, maar het viel hem pas na een paar weken op dat er ook korte stukjes van Remco Campert in de krant stonden. 'Ik las het en ik schrok omdat ik dacht dat er iets met mij was gebeurd of veranderd, inwendig verschoven misschien wel.' (+)

Call of Duty. Beeld anp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden