Volkskrant Ochtend: Toeslag op concertkaartjes verdwijnt | Zo kiest u de beste reisverzekering

Goedemorgen. Wie ooit kaartjes voor festivals en concerten heeft geboekt, kent het fenomeen. Een kaartje voor 90 euro, viermaal alstublieft, en dan bij het afrekenen een verrassing: graag nog even extra administratie-, service- en/of printkosten afrekenen. Per 1 oktober moet dat afgelopen zijn. Verder in uw ochtendnieuwsbrief: zo kiest u de beste reisverzekering en zal de waarheid over de brand in de Londense flat ooit boven tafel komen?

Het Nationale Ballet danst Metaforen van Hans van Manen tijdens Festival Montpellier Danse. Na vanavond mag choregraaf Hans van Manen zich Commandeur des Arts et des Lettres noemen. Beeld Angela Sterling

Gemeenten fel tegen privaat bouwtoezicht: veel fouten blijven onopgemerkt
De vier grote gemeenten (G4) komen in opstand tegen de voorgenomen 'privatisering' van het bouwtoezicht. Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag vrezen dat het toezicht op de bouw van kantoren, flatgebouwen en huizenblokken verslechtert als een private aanbieder de controle gaat overnemen. In een brandbrief roepen ze de Eerste Kamer op het huidige wetsvoorstel, dat dinsdag wordt besproken, te verwerpen.

ACM maakt einde aan surprisetoeslag bij kopen concert- en festivalkaarten
De zomer van 2017 wordt het laatste festivalseizoen waarbij onlineticketverkopers onaangenaam worden verrast door allerlei extra toeslagen. Dat maakt de Autoriteit Consument en Markt (ACM) dinsdag bekend.

Bestuurscrisis Rotterdam bezworen: coalitie krijgt gedoogsteun van ChristenUnie-SGP
De bestuurscrisis op de Coolsingel is bezworen. De coalitie van Leefbaar Rotterdam, D66 en CDA krijgt tot de raadsverkiezingen van maart 2018 gedoogsteun van de ChristenUnie-SPG. Dankzij die ene zetel heeft de coalitie haar nipte meerderheid weer terug.

Choreograaf Hans Van Manen krijgt hoogste Franse onderscheiding voor kunstenaars
Na vanavond mag choregraaf Hans van Manen zich Commandeur des Arts et des Lettres noemen. Hij is de eerste Nederlandse podiumkunstenaar die deze eer te beurt valt.

Vandaag in het nieuws

Nog drie dagen, dan begint het zomerreces. Daarom vandaag het laatste Kamer-vragenuurtje.

Veel vuurwerk in de VS: de Amerikanen vieren hun 'Declaration of Independence' van 1776.

Drukte in en op de wegen rond Nijmegen: Robbie Williams treedt vanavond op in het Goffertpark.

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €4,50/week.

Aanraders van de redactie

Zal de waarheid over brand in Londense flat ooit boven tafel komen?
Het wantrouwen groeit in het stadsdeel Grenfell in Londen. De oorzaak van de flatbrand dient te worden onderzocht. Maar komt de waarheid dan aan het licht? (+)

Bert Wagendorp: experiment met de bijstand zou ons hele mensbeeld weleens kunnen veranderen
Bert Wagendorp vermoedt dat de uitkomsten van het experiment onze opvattingen over de organisatie van de sociale voorzieningen weleens drastisch zouden kunnen veranderen. Mogelijk zelfs ons hele mensbeeld - dat van de bijstandsgerechtigde in het bijzonder. (+)

President Macron oreert over grote lijnen
Het gaat anders in Frankrijk onder Macron: de jonge president oreert over de grote lijnen van zijn beleid in de pracht en praal van Versailles. Hij etaleert zijn handelsmerk: schijnbaar tegenstrijdige standpunten met elkaar verzoenen. (+)

President Macron loopt door de Galerie des Bustes naar de vergaderzaal van het paleis van Versailles. Beeld epa

Opinie: kinderen kunnen best tegen gepaste dosis horror en geweld
Enge verhalen moeten er ook voor kinderen zijn, want zo leren ze omgaan met angsten en emoties.

Dit is de Tesla voor de gewone man
Zijn komst werd ruim een jaar geleden aangekondigd en toen bestelden al honderdduizend kopers ongezien de Tesla Model 3, 'de eerste betaalbare elektrische auto'. Vrijdag rollen de eerste van de band. (+)

Zo kies je de best passende reisverzekering
Past je reisverzekering nog steeds bij je wensen en omstandigheden? Of is het hoog tijd om eindelijk zo'n verzekering af te sluiten? Dit zijn de vijf punten waaraan de slimme reiziger aandacht moet besteden. (+)

Dit is Paul Gever, reed eerst een Fisker Karma, maar bestelde nu twee Tesla Models 3. Beeld Raymond Rutting / de Volkskrant
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden