Volkskrant OchtendVrijdag 28 augustus

Volkskrant Ochtend: Testcapaciteit corona moet omhoog, maar laboratoria kampen nu al met tekorten | Grensoverschrijdende acceptatiespeech van Trump kent één boodschap: Joe Biden, die is pas erg

Volkskrant bureauredactie

Nieuws

Testcapaciteit corona moet omhoog, maar laboratoria kampen nu al met tekorten
Het Nederlandse testbeleid voor coronapatiënten dreigt al dit najaar onuitvoerbaar te worden. Nu al zijn er tekorten aan middelen in laboratoria die de tests moeten analyseren.

Grensoverschrijdende acceptatiespeech van Trump kent één boodschap: Joe Biden, die is pas erg
Nooit eerder werd het Witte Huis gebruikt voor de acceptatiespeech van een presidentskandidaat, maar donderdag schreef Donald Trump normoverschrijdende geschiedenis. Hij schotelde zijn gasten op zijn gazon een reeks toespraken, vuurwerk en een operazanger voor. Zijn boodschap: Joe Biden, die is pas erg.

Onderzoek naar de meerwaarde van Lelystad Airport moet opnieuw, zeggen de onderzoekers zelf
De coronacrisis slaat de bodem weg onder de opening van Lelystad Airport. Een onderzoek dat zekerheid moest bieden over de meerwaarde van het vakantievliegveld moet worden overgedaan, zeggen de onderzoekers.

Mensenrechtenorganisatie: ‘Meer dan 200 tegenstanders Loekasjenko opgepakt in Belarus’
In de Belarussische hoofdstad Minsk zijn massaal tegenstanders van het autoritaire staatshoofd Alexander Loekasjenko gearresteerd. Mensenrechtenorganisatie Wesna sprak van meer dan 200 arrestaties, aanzienlijk meer dan in de afgelopen dagen.

Vakbond: thuiswerken, dan ook vergoedingen in de cao
Als het aan de FNV ligt, gaat de werkgever meebetalen aan al die kopjes koffie die we thuis drinken en printjes die we er maken.

Orkaan Laura raasde door de staat Louisiana: zeker zes doden, honderdduizenden zonder stroom
Zeker zes mensen zijn om het leven gekomen door orkaan Laura, die met windstoten tot 240 kilometer per uur door de Amerikaanse staat Louisiana raasde.

Renners van Team Jumbo-Visma donderdag bij hun voorbereiding op de Tour de France. Beeld BELGA
Renners van Team Jumbo-Visma donderdag bij hun voorbereiding op de Tour de France.Beeld BELGA

Aanraders

Heel Indonesië wist vóór haar dat ze de eerste covidpatiënt in het land was: ‘Het volk haatte me’
Dat Sita Tyasutami en haar moeder de eerste officiële coronagevallen in Indonesië waren, ontdekten zij later dan het Indonesische volk. Dat lanceerde direct een haatcampagne die haar tot twee keer toe een zenuwinzinking opleverde.

Als Trump straks verliest, zullen de rellen van dit moment verbleken tot onschuldige opstootjes
De redelijkheid verliest het steeds vaker ruimschoots van de manipulatie en leugens, en de Republikeinse Nationale Conventie is daarvan een fraai voorbeeld, aldus Bert Wagendorp.

Kunstdetective Arthur Brand: ‘Ik heb met maffiabazen te maken en groepen die betrokken zijn bij Isis of de Taliban. Krankzinnig’
Bij Omroep Max begint het tweede seizoen van De kunstdetective, waarin Arthur Brandt verdwenen schatten opspoort. ‘In het illegale circuit van kunstschatten zit ik op de eerste rij.’

Onrust in de Tour de France: gaan valse coronatests wielrenners naar huis sturen?
Onder wielerfans en ploegen heerst onrust over de Tour de France die zaterdag van start gaat. Volgens de strikte coronamaatregelen moet een ploeg de Tour verlaten wanneer twee mensen positief testen op corona, maar deze tests blijken ook valspositief uit te kunnen vallen.

Geldvraag: Ik ben getrouwd, maar mijn man woont ver weg: heb ik recht op alleenstaanden-AOW?
Reinout van der Heijden beantwoordt iedere week een lezersvraag over geld. Deze week: ‘Ik ben getrouwd, maar mijn man woont op zichzelf op grote afstand van mijn woning. Toch wil de Sociale Verzekeringsbank mij geen alleen­staanden-AOW geven. Hoe zit dat?’

Wat er gebeurt als je bezwaar maakt tegen een huurverhoging: de computer maakt een dreigbrief aan
Fred is in huurstaking: hij weigert de verhoging te betalen die zijn woningcorporatie heeft voorgesteld, mede omdat het zijn budget te boven gaat. Met huurstakers weten de algoritmes van Stiching Vestia wel raad, schrijft Toine Heijmans in zijn column: ‘Als u niet betaalt, schakelen wij een deurwaarder in. De kosten hiervoor komen voor uw rekening’.’

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden