Volkskrant Ochtend: Tekort aan politieagenten dreigt | Keuken kopen? Dan moet u sterk in uw schoenen staan

Het belangrijkste nieuws van woensdag 29 november

Goedemorgen. Gaat u binnenkort een keuken kopen? De ACM en Consumentenbond waarschuwen voor overrompeling, intimidatie en andere stevige verkooptactieken. Verder in de Volkskrant Ochtend: Noord-Korea roept zichzelf uit tot 'complete kernmacht' na derde succesvolle rakettest en door een pensioengolf dreigt een tekort aan agenten.

Hoe kan het politie-apparaat worden aangevuld met vers bloed? Beeld ANP

Terwijl u sliep

Groot tekort aan agenten dreigt door pensioengolf
De politie heeft de komende jaren grote moeite om genoeg agenten op straat te krijgen. De afgelopen vijf jaar zijn te weinig agenten opgeleid om de duizenden collega's te vervangen die met pensioen gaan.

Noord-Korea roept zichzelf uit tot 'complete kernmacht' na nieuwe rakettest
Noord-Korea heeft voor de derde keer dit jaar met succes een intercontinentale ballistische raket getest. Hiermee is het land naar eigen zeggen 'een complete kernmacht' geworden die het volledige grondgebied van de VS kan raken.

Coalitiepartijen: 'Geaardheid asielzoeker zorgvuldiger beoordelen'
Asielverzoeken van lhbti'ers en bekeerde christenen moeten zorgvuldiger worden beoordeeld. Dat vereist een verbetering van de werkinstructie waarmee ambtenaren van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) nu beoordelen of dergelijke asielaanvragen geloofwaardig zijn.

Keukenkoper moet sterk zijn: overrompeling, intimidatie en andere stevige tactieken alom aanwezig
Wie toe is aan een nieuwe keuken, moet zich voorbereiden op overrompeling, intimidatie en andere stevige verkooptactieken. De Autoriteit Consument en Markt en de Consumentenbond waarschuwen daarvoor.

Beeld Guus Dubbelman

Vandaag in het nieuws

De Argentijnse ex-piloot Julio Poch hoort of de rechter hem schuldig acht aan het uitvoeren van doodsvluchten. De bewindslieden van Justitie en Veiligheid worden vandaag in de Kamer bestookt met plannen van coalitie- en oppositiepartijen. Rutte, Kaag en Zijlstra nemen deel aan de Afrikaans-Europese top over onder meer migratie.

Aanraders van de redactie

Deze twee kunstenaars komen met nieuwe locatie voor Holocaustmonument. Maken zij een kans?
Al jaren wordt in Amsterdam gebakkeleid over de plek voor een nieuw Holocaustmonument. Twee kunstenaars komen te elfder ure met een alternatieve locatie: half onder de grond op het Mr. Visserplein. Maakt het plan een kans? (+)

Daar sta je dan als Mark Rutte. Met een hoofdkantoor dat volgens Unilever helemaal niet zo belangrijk is
'De beslissing om een van de twee Unilever-hoofdkantoren te schrappen wordt uitgesteld, zo meldt topman Paul Polman. Daar sta je dan als Mark Rutte. Met je vestigingsklimaat. Met je presentjes. Met je zekerheid tot in het diepst van al je vezels dat het 'ábsoluut cruciáál' is dat je 1,4 miljard euro moet opofferen voor de goede zaak,' schrijft Sheila Sitalsing in haar column. (+)

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €3,50/week.

Kan de Politieacademie niet sneller agenten opleiden?
Nu de Nationale Politie de komende jaren 14 duizend agenten ziet vertrekken, komt een principiële discussie op gang over de Politieacademie. Kan die niet sneller leveren? (+)

'Strafrechtelijk hebben we een bewijsprobleem'

De recherche deed tweeënhalf jaar onderzoek naar manipulatie in de Nederlandse voetbalcompetitie. Dit leidde tot bekentenissen van matchfixer Wilson Raj Perumal. Tot vervolging komt het niet. (+)

Kargbo zou een belangrijke rol spelen in het onderzoek naar matchfixing in Nederland. Beeld anp

Johan Derksen over VI: 'Alles wat sinds 1965 is opgebouwd, gaat teloor door mismanagement en wanbeleid'
Voetbal International, het blad dat trainers kon maken en breken, is geen schim meer van het instituut dat het was. Oud-hoofdredacteur Johan Derksen: 'Alles wat sinds 1965 is opgebouwd, gaat teloor door mismanagement en wanbeleid.' (+)

Op snelcursus psychologie tegen invloed van anderen

'In tijden van maatschappelijke verwarring bezoek ik graag een seminar, liefst een duur seminar met een iets te breed thema. Dure seminars zijn opium voor het middenmanagement dat dingen moet oplossen,' schrijft Margriet Oostveen in haar column. (+)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.