Volkskrant OchtendMaandag 5 oktober

Volkskrant Ochtend: Stint-fabrikant staat op omvallen: ‘Traagheid ministerie kost ons de kop’ | ‘Niets kan hem tegenhouden!’ - hoe Donald Trump als coronapatiënt voortdurend verwarring weet te zaaien

Redactie
Edwin Renzen, de maker van de Stint, tussen zijn onverkoopbare Stints.   Beeld Raymond Rutting / de Volkskrant
Edwin Renzen, de maker van de Stint, tussen zijn onverkoopbare Stints.Beeld Raymond Rutting / de Volkskrant

Nieuws

‘Traagheid ministerie kost Stint-fabrikant uiteindelijk de kop’
De maker van de elektrische bolderkarren kan niet meer aan zijn financiële verplichtingen voldoen en heeft vorige week al zijn personeel moeten ontslaan. Dat zegt Edwin Renzen, mede-eigenaar van Stintum, tegen de Volkskrant en RTL Nieuws.

Ondernemers hebben meer vertrouwen, maar houden ze dat ook?
De versoepeling van de corona-maatregelen, afgelopen zomer, heeft geleid tot optimisme onder de ondernemers. Maar het is duidelijk te vroeg om te juichen, want die positieve ontwikkeling kan meteen weer omslaan. De nieuwe, strenge maatregelen gaan er opnieuw in hakken. Bovendien maken ze duidelijk dat de pandemie nog weleens lang kan gaan duren.

Liveblog: Noodtoestand van kracht in Tsjechië | Supermarkten van start met verplichte ‘ouderenuren’
In Tsjechië is opnieuw de noodtoestand uitgeroepen. De regering besliste daartoe omdat het aantal coronabesmettingen fors is gestegen. Vrijdag werd met 3.792 nieuwe gevallen een nieuwe piek bereikt. Volg de laatste ontwikkelingen rondom de coronacrisis in ons liveblog.

Aanraders

Edwin Renzen, maker van de Stint die zijn personeel moet ontslaan: ‘De minister heeft de spelregels veranderd’
Twee jaar na het dodelijke ongeluk in Oss rijdt de Stint nog altijd niet. Edwin Renzen, de maker van het voertuig, staat het water aan de lippen. Hij heeft het gevoel gekregen dat de Stint ‘besmet’ is. ‘Door de manier waarop deze procedure is verlopen.’

Column: Theaterdirecteuren, maak van je theater een gebedshuis voor kunst en cultuur en de deuren kunnen weer open
Tot dusver heeft het virus de volle kerken nog niet ontdekt, maar dat geldt ook voor de theaters die wél aan de richtlijnen moeten voldoen. Volgens Bert Wagendorp is dat een idiote en absurde vorm van ongelijke behandeling, schrijft hij in zijn column.

‘Niets kan hem tegenhouden!’ - hoe Donald Trump als coronapatiënt voortdurend verwarring weet te zaaien
Nam Donald Trump willens en wetens het risico anderen met corona te besmetten? En hoe is zijn gezondheidstoestand precies? Vele vragen omgeven de president van de VS, die het middelpunt was van een receptie met vele besmettingen.

De Nobelprijzen komen er weer aan: wint dit jaar weer eens iemand uit Nederland?
Sinds de eerste Nobelprijs in 1901 werd uitgereikt, mochten 21 Nederlanders de ‘prijs der prijzen’ op hun erelijst bijschrijven, de laatste in 2016. Gaat het nu weer gebeuren? En wie maken er kans?

Mondkapjesbeleid zwabbert. Stel die dingen gewoon verplicht
Volgens columnist Teun van de Keuken is het oneerlijk om het verplichten van mondkapjes aan bedrijven over te laten. Dezelfde regels voor iedereen is het duidelijkst en het eerlijkst, schrijft hij in zijn column.

Over de leescrisis en waarom mijn leraar Nederlands geen schoolboek gebruikte
Het vak Nederlands op de middelbare school lijdt al jaren onder een aan marteling grenzende droogstoppelmethode over ‘tekststructuren’ en ‘leesstrategieën’. Omdat ze wil weten hoe dat zo gekomen is, brengt verslaggever Margriet Oostveen een bezoek aan haar voormalig leraar Nederlands.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden