volkskrant ochtendzaterdag 19 oktober

Volkskrant Ochtend: Stichting tegen kindermishandeling gebruikte subsidie voor spirituele workshops | Super Saturday: Brexitbal ligt nu bij het Lagerhuis

Redactie
null Beeld Alexandra España
Beeld Alexandra España

Terwijl u sliep

Stichting tegen kindermishandeling gebruikte subsidie voor spirituele workshops
No Kidding, een stichting tegen kindermishandeling, heeft onderzoekssubsidie van de overheid gebruikt voor spirituele workshops. Zorgprofessionals dachten een training te krijgen ter preventie van mishandeling, maar werden geacht ‘osmotisch water’ te drinken en hun energievelden te laten doormeten.

De erfenis van Dirk Scheringa: ex-klanten DSB Bank ervaren nog steeds de financiële pijn
Mensen met leningen van DSB Bank hebben nog altijd last van de erfenis van Dirk Scheringa. Tien jaar na het faillissement verkeert een deel van hen in forse financiële problemen.

De Brexitbal ligt nu bij het Lagerhuis
Zaterdag, op Super Saturday, beslist het Britse parlement over de deal die premier Johnson met de EU heeft gesloten. Wijst het Lagerhuis de deal af of stemmen ze ermee in? En hoe gaat het dan verder?

Henk Krol op reis naar Taiwan, Tweede Kamer wil banden aanhalen
Henk Krol (50Plus) vertrekt zaterdag richting Taipei, voor een Taiwanese studiereis. Het is niet Nixons ‘opening van China’, maar Krol gaat wel als een soort kwartiermaker.

Vandaag in het nieuws

Het is (alweer) Brexit-dag: het Britse parlement stemt vandaag over het akkoord dat Boris Johnson met Brussel overeen is gekomen. Onze correspondent ziet dat de Britten eindelijk weer eens eensgezind zijn: in hun brexitmoeheid. Daarnaast vindt vandaag in Apeldoorn het WK baanwielrennen plaats, vergaderen de G20-ministers van Volksgezondheid in Osaka en begint in Eindhoven de Dutch Design Week.

Aanraders van de redactie

Ons mestprobleem is al meer dan vijftig jaar oud: de stikstofcrisis is één groot déjà vu
Meer dan vijftig jaar geleden waren er al de eerste zorgen een groeiende mestberg. Minister na minister wuifde de zorgen weg of kwam met halfslachtige maatregelen. Boeren waren geliefd op het Haagse Binnenhof. En dat zijn ze tot op de dag van vandaag.

Een demonstrerende akkerbouwer trekt zich bij een protest in 1990 niets aan van een parkeerverbod op het Haagse Binnenhof en parkeert zijn trekker op de trappen van de Ridderzaal. Beeld ANP
Een demonstrerende akkerbouwer trekt zich bij een protest in 1990 niets aan van een parkeerverbod op het Haagse Binnenhof en parkeert zijn trekker op de trappen van de Ridderzaal.Beeld ANP

De dubieuze methoden van een stichting die steeds tegen kindermishandeling streed
Hogescholen en gemeenten namen de stichting No Kidding serieus. Maar bij haar strijd tegen kindermishandeling waren emoties belangrijker dan feiten. Vrijwilligers voelden zich niet veilig.

Die 70 doden in Irak waren niet de bedoeling. Ze hadden pech
‘Dat het precisiebombardement, lang niet altijd zo precies is als de oorlogvoerende partijen willen doen geloven, vermoedde ik al enige tijd,’ schrijft Sheila Sitalsing. In Amerika zijn er zelfs afspraken over vergoedingen voor mensenlevens van onschuldige omstanders, en spoedig zal ook de Nederlandse staat moeten gaan onderhandelen, waarschuwt Sitalsing.

Frank de Boer leert van intensiteit Amerikaans voetbal
Vliegtuig in, vliegtuig uit. Een voetbalcoach in de VS is veel op reis. Dus ook Frank de Boer in zijn eerste jaar bij Atlanta United. Zaterdag begint de oud-Ajaxcoach aan de play-offs. ‘Soms heb je geen tijd om na te denken, zo snel volgen de wedstrijden elkaar op.’

Sarah Bettens werd Sam Bettens: ‘Ik wil zo mannelijk mogelijk zijn’
In mei kondigde K’s Choice-frontvrouw Sarah Bettens (46) aan voortaan door het leven te gaan als Sam Bettens. Een gesprek over liefde, activisme en het hebben van een flupke.

null Beeld Eva Roefs
Beeld Eva Roefs

Drie lifehacks die het dagelijks leven net iets leuker maken
‘Quantumcomputers, geknutsel aan dna, nano-materialen: het is heus spannende wetenschap, maar het staat nogal ver af van de gemiddelde persoon,’ stelt Ionica Smeets. Juist daarom licht Smeets ons in over drie wetenschappelijke lifehacks die het dagelijks leven net iets leuker maken.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden