Volkskrant Ochtend: Shakespeare schreef niet alleen en geen Brusselse regels voor broodrooster

Goedemorgen. Inwoners van Zuidoost Drente zijn blij dat de olieproductie in hun dorp weer hervat is en Philips zwicht voor beschuldigingen over kwakzalverij, het bedrijf gelast een cursus 'energetische geneeskunde' af. Dit en meer leest u in de Volkskrant Ochtend.

Oliewinning van de NAM in Schoonebeek. Beeld Harry Cock
Oliewinning van de NAM in Schoonebeek.Beeld Harry Cock

Terwijl u sliep

Geen Brusselse regels voor broodrooster en haardroger

Haardrogers, broodroosters en koffieautomaten blijven uit handen van de Brusselse regelmakers. De Commissie - aangevoerd voor voorzitter Juncker en zijn rechterhand Timmermans - willen niet dat deze huishoudelijke en kantoorapparaten worden onderworpen aan Europese vereisten voor het energieverbruik.

Philips gelast cursus 'energetische geneeskunde' af om kwakzalverij

Philips gelast een workshop over 'energetische geneeskunde' af na beschuldigingen dat het om kwakzalverij zou gaan.

Tientallen doden bij gijzeling Pakistaanse politieschool
Bij een vijf uur durende aanval op een opleidingscentrum van de politie in de Pakistaanse stad Quetta zijn zeker 59 mensen om het leven gekomen.

Onderzoek: Shakespeare schreef lang niet alles alleen
Voor eens en altijd moest duidelijk worden wat wel en niet geschreven is door de vierhonderd jaar geleden overleden toneelschrijver.

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

null Beeld Jos Collignon
Beeld Jos Collignon

Nieuws van vandaag

C&A-medewerkers zijn ontevreden, ze hebben al sinds 2008 geen salarisverhoging meer gekregen en de directie negeert hun verzoeken. De medewerkers komen vanavond bij elkaar om zich te beraden.

De Filipijnse president Duterte begint aan een driedaags bezoek aan Japan na zijn veelbesproken bezoek aan China. Ondertussen is er in de Filipijnen hoog diplomatiek bezoek vanuit de Verenigde Staten, die de relatie tussen beide landen proberen te redden.

De Raad van State kijkt vandaag naar de mogelijkheid van proefboringen naar aardgas in een natuurgebied op Schiermonnikoog. De uitspraak volgt over zes weken.

Aanraders van de redactie

Liever naar hip ict-bedrijf dan cybersoldaat

De afgestudeerde aan ITMO University in Sint-Petersburg behoren tot de beste computer-programmeurs én -hackers ter wereld. Ze hebben de banen voor het uitkiezen. Ook bij de Russische veilgheidsdienst. Maar Google en Facebook trekken toch meer. (+)

Zodra Zwarte Piet geld gaat kosten, is het klaar

Dat RTL zou kappen met zwartgeschminkte Pieten stond in de sterren geschreven. (+)

Hoera, de olie is terug in het dorp

Terwijl Overijssel via de rechter strijdt tegen de lozing van het afvalwater, is men in Zuidoost Drenthe opgelucht dat de oliewinning na anderhalf jaar sappelen hervat is. 'NAM en Schoonebeek, dat is een twee-eenheid.' (+)

'Het prettige van een commerciële zender zijn, is dat RTL een onafhankelijke middelvinger naar Zijlstra kan opsteken en vervolgens kan overgaan tot de orde van de dag.' Beeld ANP
'Het prettige van een commerciële zender zijn, is dat RTL een onafhankelijke middelvinger naar Zijlstra kan opsteken en vervolgens kan overgaan tot de orde van de dag.'Beeld ANP

Zal Bashar al-Assad ooit worden berecht?

Westerse landen zinnen op manieren om de Syrische president Assad te berechten voor oorlogsmisdaden. Struikelblok is Rusland. (+)

Italië is één blok barmhartigheid na aardbeving Amatrice

Het Italiaanse stadje dat twee maanden geleden door een aardbeving werd getroffen ligt nog in puin. Maar de inzamelacties zijn 'hartverwarmend' en er komt veel hoog bezoek, zoals spelers van Lazio Roma. (+)

Hoe drie Syrische gezinnen in het hart van wit privilege belandden

De eerste Syriër van Amsterdam-Zuid fietst al onder goedkeurende blikken met zo'n hippe krat aan zijn stuur door de Harmoniehof. Eerst dacht hij nog dat zijn dochtertje in die krat moest. Beginnersfoutje. (+)

Syriërs in Amsterdam-Zuid. Beeld
Syriërs in Amsterdam-Zuid.Beeld
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden