Volkskrant OchtendZaterdag 8 augustus

Volkskrant Ochtend: Rutte wil niet betuttelen, niet bazen, maar wat dan wél? | Hoe TikTok vermalen raakt tussen China en de VS

Gasten op een terras in Assen. Nu is het nog zomer, maar in de herfst dienen zich grote kwesties aan Beeld Harry Cock / De Volkskrant
Gasten op een terras in Assen. Nu is het nog zomer, maar in de herfst dienen zich grote kwesties aanBeeld Harry Cock / De Volkskrant

Nieuws

Rutte maakt zich klein, maar hoe lang houdt hij dat vol?
Mark Rutte zegt het keer op keer: in hem schuilt geen dictator. Maar critici van zijn beleid in de Kamer, Lodewijk Asscher voorop, verwachten toch dat de premier zich wat groter gaat maken.

Wirecard werd vlak voor bankroet nog geplunderd
Wirecard, het paradepaardje van de nieuwe economie in Duitsland, is mogelijk vlak voor het bankroet leeggehaald. Op dit moment wordt hier een onderzoek naar gesteld door het Duitse Openbaar Ministerie.

Werkloosheid in de VS daalt naar 10,2 procent
De verbetering van de arbeidsmarkt in de VS zet door, ondanks het feit dat het aantal besmettingen met het virus nog altijd toeneemt.

China dreigt met reactie op ‘wrede’ en ‘onredelijke’ Amerikaanse sancties Hongkong
De beslissing van de Amerikaanse regering om sancties op te leggen tegen functionarissen in Hongkong is ‘woest en onredelijk’, aldus de Chinese minister van Handel Edward Yau zaterdag.

Live: Trump dreigt met ingrijpen als deal coronasteun uitblijft
Het aantal besmettingen met het coronavirus neemt wereldwijd weer toe. Lees het laatste nieuws in dit liveblog.

null Beeld Pep Boatella
Beeld Pep Boatella

Aanraders

Is TikTok een werkelijke dreiging, of slechts een speelbal in een groter conflict?
De Chinese ondernemer Zhang Yiming had een droom: een wereldwijd techbedrijf leiden, zoals Google of Amazon. Maar na enkele succesvolle jaren is zijn app TikTok nu verstrikt geraakt in een geopolitieke strijd.

Langs de A2, de economische slagader van Nederland, is de coronacrisis verre van voorbij
De Volkskrant reisde de afgelopen weken langs de snelweg A2, de economische slagader van Nederland, en zag hoe het land weer in beweging probeert te komen: van recreatiegebieden bij Amsterdam tot automakers in Born. De coronacrisis blijkt er verre van voorbij.

Femke Merel en de Henken uiteen: niet de liefde, maar de modder toont hun aard
De politiek is een mijnenveld. De grootste brokstukken vind je tussen de splinterpartijen. In haar dwaaltocht nam Femke Merel per ongeluk de afslag naar het drassige gebied waar mollen als Henk Krol de ene na de andere valkuil graven, schrijft Jean-Pierre Geelen in zijn column

Ferdinand Grapperhaus en zoon Ferdinand jr.: ‘Wij zeggen thuis altijd juno en julij’
De Volkskrant laat deze zomer ouders en kinderen aan het woord over vrijheid en beperking, afstand en nabijheid. Deze week: minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus en zijn zoon Ferdinand Grapperhaus jr., ondernemer in duurzaamheidstechnologie.

Met de terugkomst van toeristen leeft Curaçao weer op, net als de angst voor nieuwe besmettingen
Met het virus zelf viel het wel mee op Curaçao, maar de lockdown gaf het toeristische eiland er flink van langs. Nu de eerste vliegtuigen weer landen, willen de bewoners graag weer aan de slag.

Een Aziatisch geïnspireerde picknick met pit
Yvette van Boven levert wekelijks een plan voor een complete picknick. Deze week een hartige mand geïnspireerd op Azië.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden