Volkskrant OchtendDonderdag 27 augustus

Volkskrant Ochtend: RIVM-topvrouw Aura Timen: ‘Dit is een heel onvoorspelbaar virus, dat baart mij zorgen’ | Deze lady’s hebben het lot van Trump in handen

Redactie
Aura Timen Beeld Guus Dubbelman / de Volkskrant
Aura TimenBeeld Guus Dubbelman / de Volkskrant

Nieuws

RIVM-topvrouw Aura Timen: ‘Dit is een heel onvoorspelbaar virus, dat baart mij zorgen’
Een halfjaar geleden dacht Aura Timen, hoofd van het Centrum Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding, nog dat het zou lukken het coronavirus onder controle te houden.

Levenslange celstraf voor dader aanslagen Christchurch
Een Nieuw-Zeelandse rechtbank heeft de Australiër Brenton Tarrant veroordeeld tot levenslang zonder de mogelijkheid van vervroegde vrijlating.

Kabinet is ‘heel eind’ in onderhandelingen over begroting en corona-steunpakket
De coalitiepartijen zijn ‘een heel eind gekomen’ richting een begroting voor volgend jaar en een nieuw steunpakket voor bedrijven die zwaar getroffen zijn door de coronacrisis.

Politie VS: ‘Neergeschoten Jacob Blake had mes in auto’
Justitie in de Amerikaanse staat Wisconsin zegt dat er een mes in de auto lag waar Jacob Blake naar binnen leunde toen een politieagent hem zondag meerdere malen in de rug schoot.

Sociale werkvoorziening Gouda: bij ons speelde luchtsysteem waarschijnlijk wél een rol
Het verpleeghuis in Maassluis blijkt niet de enige plek waar het luchtbehandelingssysteem een rol speelde bij een corona-uitbraak.

Aanraders

Deze lady’s hebben het lot van Trump in handen
De steden stemmen Democratisch, het platteland stemt Republikeins. Zijn het de witte, bemiddelde dames in de suburbs bij wie Trump zijn winst haalt?

Column: Waarom de pretparkisering het toch zal winnen van corona
Corona saneert de rondreisindustrie tot hanteerbare proporties. Maar toerisme is niet te vergelijken met Tata Steel. Toeristen krijg je niet zomaar weg. Je moet de mensen vastbinden om ze te weerhouden van een reisje, schrijft Sheila Sitalsing in haar column.

De Tour de France gaat beginnen: 7 suggesties om hem veiliger voor de renners te maken
De Tour de France, die zaterdag in Nice van start gaat, neemt tal van maatregelen tegen corona, maar vooralsnog is de koers voor renners veel gevaarlijker dan het virus.

Kabinet trekt zich met derde steunpakket verder terug
Het kabinet is het eens over de contouren van het derde coronasteunpakket, dat per 1 oktober moet ingaan.

Rick Paul van Mulligen brengt het legendarische toneelstuk U bent mijn moeder weer op de planken. Hoe is het ontstaan en wat maakt het zo goed?
In de jaren tachtig, speelde Joop Admiraal zowel zichzelf als zijn dementerende moeder. Nu treedt Rick Paul van Mulligen in zijn voetsporen.

Verslaggeverscolumn: Dansen met Sigrid: hoe Team De Contente Mens Kaag gaat helpen
D66 heeft goud in handen, dacht Ariejan Korteweg na het eerste lijstrekkersdebat. Je staande houden tegenover een Brabants orakel met standplaats in China is een goede oefening voor Kaag. Het is tenslotte heel wat anders dan in diplomatentaal met Assad onderhandelen over chemische wapens. Alsof je op kunstschaatsen moet gaan korfballen, schrijft hij in zijn column.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden