NieuwsbriefVolkskrant Ochtend

Volkskrant Ochtend: Oud-huisarts Michel Karsten onthult: tien topschaatsers vroegen hulp met anabolen, vier van hen gebruikten | Dit zijn de meest spraakmakende outfits van 2018

Redactie
Oud-sportarts Michel Karsten. Beeld Linelle Deunk
Oud-sportarts Michel Karsten.Beeld Linelle Deunk

Terwijl u sliep

Huisarts Karsten: tien topschaatsers vroegen hulp met anabolen, vier van hen gebruikten daadwerkelijk
Tien voormalig topschaatsers hebben tussen eind jaren tachtig en begin jaren negentig huisarts Michel Karsten geconsulteerd voor hulp bij het gebruik van verboden spierversterkende middelen. Vier van hen heeft hij daadwerkelijk begeleid bij het gebruik van anabole steroïden.

‘Tussenakkoord’ over klimaat bevat nog veel losse eindjes; nieuwe onderhandelingen niet uitgesloten
Negen maanden vergaderen over het Klimaatakkoord heeft geen afgetimmerd pakket met maatregelen opgeleverd. Klimaattafelleider Nijpels sluit een derde onderhandelingsronde niet uit.

Washington Post: Trump wil leger ook weghalen uit Afghanistan
Na zijn besluit om onmiddellijk alle Amerikaanse troepen uit Syrië terug te trekken, heeft president Donald Trump ook opdracht gegeven om het aantal troepen in Afghanistan drastisch te verminderen. In de komende weken zullen zevenduizend Amerikaanse militairen terugkeren uit het Aziatische land, schrijft The Washington Post donderdag op basis van bronnen bij de overheid.

Amsterdams revalidatiecentrum overweegt anabole steroïden toe te dienen aan dwarslaesiepatiënten
Het Amsterdamse revalidatiecentrum Reade overweegt anabole steroïden toe te gaan dienen aan dwarslaesiepatiënten. Met de anabole steroïden kunnen spieren van (deels) verlamde patiënten worden versterkt, waardoor ze in het uiterste geval mogelijk zouden kunnen staan of zelfs lopen.

Vandaag in het nieuws

De rechtbank in Almelo doet uitspraak tegen vier leden van motorclub Satudarah. De steenkolenmijn in Bottrop, de laatste van Duitsland, gaat dicht. En vanavond om 23.23 uur begint de winter. Hij eindigt op 20 maart volgend jaar.

Aanraders van de redactie

‘Als dokter had ik de plicht ze te helpen, anders zouden ze naar de zwarte markt gaan’
Vlak voor zijn overlijden sprak oud-sportarts Michel Karsten nog eenmaal over doping bij topsporters. Hij onthult dat in de jaren negentig veel meer schaatsers bij hem kwamen.

Nepnieuws was in de Koude Oorlog en ver daarvóór al alomtegenwoordig
Sterverslaggever van Der Spiegel Claas Relotius is door de mand gevallen: Relotius blijkt grote delen van zijn gelauwerde reportages bij elkaar gefantaseerd te hebben. Zou hiermee het vertrouwen in de journalistiek verder dalen? Sheila Sitalsing denk dat het wel meevalt: ‘Het vertrouwen in gevestigde kranten en omroepen in Nederland zweeft volgens het SCP al ruim een decennium rond de 70 procent.’

Is de Amerikaanse terugtrekking uit Syrië wel zo toevallig?
Een Turks-Amerikaans een-tweetje? President Donald Trump trekt de Amerikaanse troepen uit Syrië terug en maakt daarmee de weg vrij voor het Turkse leger om korte metten te maken met de Koerdische milities in het noorden van Syrië.

Recep Tayyip Erdogan en Donald Trump tijdens de laatste G20-top in Buenos Aires. Beeld AFP
Recep Tayyip Erdogan en Donald Trump tijdens de laatste G20-top in Buenos Aires.Beeld AFP

Hoe houd je verkiezingen tussen de rebellen van Congo? Met stemmachines!
Congo maakt zich op voor een tijdperk zonder een staatshoofd uit de Kabila-clan. Het land gaat gebukt onder interne strijd, ebola en corruptie. Stemcomputers moeten de verkiezingen redden, maar die worden donderdag op het laatste moment uitgesteld.

Opgewaaid stof in 2018: een jaaroverzicht in mode
Herinnert u zich nog de tropenhelm van Melania? Of de hoofddoek van minister Kaag? Een maandoverzicht van de opvallendste mode-uitingen van 2018.

Rihanna overtoepte iedereen en ging, waarom ook niet, als paus naar het Met Gala. Beeld Getty Images
Rihanna overtoepte iedereen en ging, waarom ook niet, als paus naar het Met Gala.Beeld Getty Images
Onlogisch dat Salma Hayek een jurk koos die haar voor geen ene centimeter flatteerde. Beeld Getty Images
Onlogisch dat Salma Hayek een jurk koos die haar voor geen ene centimeter flatteerde.Beeld Getty Images

Kerstvloggen met de familie Koet
Modern Kerst vieren, voor een YouTube-gezin, dat betekent kerstvloggen. Verslaggever Margriet Oostveen gaat langs bij vlogfamilie Koet, die hun beide kerstdagen strak geregiseerd hebben. ‘Zaterdagavond gaan ze gourmetten, dat komt dan Tweede Kerstdag op YouTube. En na het gourmetten krijgt de drieling een boterham, want ze lusten geen gourmet.’

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden