Volkskrant Ochtend: Oranje verslaat Duitsland met 3-0 | Hoe Leidsche Rijn na 20 jaar nog altijd worstelt met een Vinex-imago

Goedemorgen. Voor het eerst sinds 2002 won het Nederlands elftal een wedstrijd van aartsrivaal Duitsland. Verder in uw ochtendnieuwsbrief: Nederland kampt met een nijpend woningtekort. Moet de overheid weer Vinexwijken laten bouwen? De bewoners zijn er tevreden.

Mephis Depay en Georginio Wijnaldum vieren hun 3-0 tegen Duitsland tijdens de Nations League.  Beeld ANP
Mephis Depay en Georginio Wijnaldum vieren hun 3-0 tegen Duitsland tijdens de Nations League.Beeld ANP

Terwijl u sliep

Oranje beleeft fijne avond met historische zege op Duitsland: 3-0

Op de lange weg terug naar de top van Europa, en wie weet de wereld, beleefde het Nederlands elftal een fijne avond in nazomers Amsterdam. Het behaalde een wat gelukkige, ruime zege op Duitsland (3-0) in de Nations League

Nooit eerder was het zó laat in het jaar zó warm: 27,3 graden

Niet eerder sinds het begin van de weermetingen in Nederland is de temperatuur in medio oktober zo hoog opgelopen als zaterdag. Zaterdagmiddag om 14:00 uur werd in Hupsel in de Achterhoek een temperatuur van 27,3 graden gemeten.

Tropische storm Leslie veroorzaakt schade in Portugal

De tropische storm Leslie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een ravage aangericht langs de noordkust van Portugal. Bomen en elektriciteitspalen woeien om, daken vlogen van huizen, wegen raakten geblokkeerd en straten overstroomden. Honderdduizenden huishoudens zitten zondagochtend zonder stroom.

Eerste lijnvlucht in 41 jaar tussen buurlanden Ethiopië en Somalië

Voor het eerst in 41 jaar vond zaterdag een vlucht plaats tussen buurlanden Ethiopië en Somalië. De twee landen zoeken sinds juni toenadering tot elkaar.

Vandaag in het nieuws

Een groep Haarlemmers organiseert een demonstratie als steunbetuiging voor de bedreigde burgemeester uit Haarlem. De Belgische gemeente-, districts- en provincieraadsverkiezingen worden gehouden. En ook in de Duitse deelstaat Beieren mogen de inwoners naar de stembus.

null Beeld

Aanraders van de redactie

Leidsche Rijn: de wijk waar je nooit dacht te gaan wonen
Welkom in Leidsche Rijn, vroeger voor velen een verre, tweede keus, maar nu de icoon van de Vinexbouw. Bij twintigjarig jubileum is het tijd voor een tussenbalans. Is het allemaal wel zo doods, eenvormig en identiteitsloos in dat nieuwe stadsdeel of zijn die vooroordelen even hardnekkig als onterecht?

Een ‘sterke leidersfiguur’ of ‘sluipend vergif’: hoe lang blijft Bart De Wever nog de baas in Antwerpen?
Zes jaar burgemeesterschap van Vlaamse nationalist Bart De Wever levert in Antwerpen gemengde gevoelens op. Een ‘sterke leidersfiguur’ dan wel ‘sluipend vergif’. Of toch een praatjesmaker die passief toekijkt terwijl ‘de armoede toeneemt en de drugscriminelen gewelddadiger worden’? Het gaat erom spannen of hij zondag tijdens gemeenteraadsverkiezingen zijn mandaat behoudt.

Artistieke alleskunner Carry Tefsen schreef een boek over haar ervaringen in het theater: ‘Ik speel graag mopperige ouwe wijven’
Nog zegt ze geen nee als er ‘iets leuks’ langskomt. Artistieke alleskunner Carry Tefsen was, is en blijft dol op theater en tv. Ze schreef er een boek over, voor haar 60-jarig vakjubileum.

‘De ideologie van feministen in het Westen is te ver doorgeschoten’
Jongens hebben het zwaar. Ze groeien op in een wereld die zich niet om hen bekommert, meent Warren Farrell, geestelijk vader van de mannenbeweging. Dat wil hij veranderen.

null Beeld Imageselect
Beeld Imageselect

Dood door selfie: alles voor het perfecte plaatje en honderden likes
Op zoek naar de perfecte selfie brengen mensen zich nogal eens in gevaar – in de afgelopen zeven jaar overleefden minstens 259 fotografen het niet, blijkt uit een recente telling. Wat bezielt iemand die een selfie wil maken met een leeuw?

Trouwen, gaat het er nog van komen?
Eva Hoeke had bedacht dat ze maar eens moesten gaan trouwen. Maar zo gemakkelijk is dat nog niet: bloemen, een band, jurkjes, ringen... Ach, laat ook maar zitten.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden