Volkskrant Ochtend: Oppositie loopt zich alvast warm | Dit dispuutshuis maakt buren knettergek

Goedemorgen. Er tekent zich een verbijsterende ontknoping af in Syrië: een burgeroorlog die begon met een poging de dictator te verdrijven lijkt uit te draaien op een overwinning voor diezelfde man. Verder in de Volkskrant Ochtend: Dit dispuutshuis maakt hun buren knettergek en de visstick in Oost-Europa is minder vissig, zit daar een complot achter?

null Beeld reuters
Beeld reuters

Terwijl u sliep

Oppositie loopt zich al warm voor een lekker robbertje coalitiepesten
Nog voor het kabinet op het bordes staat, wordt de coalitie in aanbouw al getest op zwakke plekken. Oppositiepartijen (in spe) vroegen dinsdag twee hoofdelijke stemmingen aan over onderwerpen die de aanstaande coalitie zouden kunnen doen splijten: de NIPT-test en het eigen risico. Het bouwwerk hield stand, maar de stemuitslag toonde wel de broosheid van een kabinet dat leunt op slechts 76 zetels.

Eerste herfststorm verwacht: KLM annuleert zestig vluchten, code oranje in delen van het land
De eerste herfststorm van het jaar dwingt KLM zestig Europese vluchten preventief te schrappen. De westerstorm bereikt naar verwachting vanochtend de Nederlandse kust. Het KNMI heeft code oranje afgegeven voor delen van Nederland.

Apple viert tienjarig jubileum smartphone met (peperdure) iPhone X
De gloednieuwe iPhone X is om meerdere redenen een mijlpaal voor Apple. Het toestel markeert het tienjarig jubileum; in 2007 kwam de eerste iPhone uit. Maar belangrijker: de fysieke homeknop is gesneuveld omdat alles moet wijken voor een groot scherm. Maar ja, die prijs.

Zilveren Kruis en Emergis gesommeerd om overeenkomst te vinden voor betalingsconflict
Kunnen alle Zeeuwen straks nog in de eigen provincie de psychische hulp krijgen die de arts voor hen noodzakelijk acht? Dat is de inzet van 'een gesprek op strenge toon' waarvoor de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) zorgverzekeraar Zilveren Kruis en de Zeeuwse GGZ-organisatie Emergis gesommeerd heeft woensdagmorgen in Utrecht bijeen te komen.

De fysieke homeknop is gesneuveld omdat alles moet wijken voor een groot scherm. Maar ja, die prijs. Beeld afp
De fysieke homeknop is gesneuveld omdat alles moet wijken voor een groot scherm. Maar ja, die prijs.Beeld afp

Vandaag in het nieuws

Vandaag laat de rechtbank in Amsterdam weten of de Miljoenenjacht-finalist alsnog zijn miljoenen krijgt. In Antwerpen laat de rechtbank weten wanneer de uitspraak is in de drugszaak rond Frank Masmeijer. Voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker geeft in zijn laatste volwaardige 'Troonrede' zijn visie op de toekomst van de EU.

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €3/week.

Aanraders van de redactie

Verbijsterende ontknoping in Syrië: Assad herrijst uit de as
Er tekent zich een verbijsterende ontknoping af in Syrië: een burgeroorlog die begon met een poging de dictator te verdrijven lijkt uit te draaien op een overwinning voor diezelfde man. (+)

Zuipen, brallen, neuken en kotsen in huize-Beaufort
De buren van het Amsterdamse dispuutshuis Beaufort worden knettergek van de overlast van brallende ballen. De 'Beaufers' schreeuwen 'kanker, kanker' en zijn niet zelden dronken. 'Het was ver-schrik-ke-lijk.' (+)

De visstick in Oost-Europa is minder vissig, zit daar een complot achter?
Wat Hongaren en Tsjechen in de supermarkt kopen is minder smeuïg, minder boterig, minder knapperig, kortom minder lekker dan wat we hier in het Westen voorgeschoteld krijgen. Zit daar een complot achter? (+)

De Syrische president Assad tussen aanhangers voor het gebed in een moskee in Qara, bij Damascus, voor Eid al-Adha, het offerfeest vorige week. Beeld afp
De Syrische president Assad tussen aanhangers voor het gebed in een moskee in Qara, bij Damascus, voor Eid al-Adha, het offerfeest vorige week.Beeld afp

Fijn dat Peta het doet, want Sheila zelf is veel te praktisch aangelegd om te procederen namens een aap
'Zonder de selfiestrijd zou er substantieel minder aandacht zijn voor het feit dat de zwartkuifmakaak een bedreigde diersoort is die bescherming behoeft. Dat is winst', zegt Sheila Sitalsing. (+)

Groot retrospectief in Berlijn toont Danny Lyons Amerika

Jong, oud, rijk, arm; de Amerikaanse fotograaf Danny Lyon vereenzelvigt zich in zijn werk met alles en iedereen. Arno Haijtema over wat zijn zijn persoon en zijn werk, nu te zien in een groot retrospectief, zo radicaal maakt. (+)

Verslaggeverscolumn: het lastige aan gewone Nederlanders is dat ze nooit gewoon zijn
Lastig toch dat het vaak zulke genuanceerde mensen zijn. Toine Heijmans is in Etten-Leur. (+)

Arno Haijtema over wat fotograaf Danny Lyon en zijn werk, nu te zien in een groot retrospectief, zo radicaal maakt. Beeld
Arno Haijtema over wat fotograaf Danny Lyon en zijn werk, nu te zien in een groot retrospectief, zo radicaal maakt.Beeld
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden