Volkskrant Ochtend: Oorlogsretoriek Trump en Kim doet wereld huiveren | PowNed's domme vluchteling was acteur, die nu spijt heeft

Goedemorgen. De oorlogsretoriek van Donald Trump en Kim Jong-un doet de wereld huiveren - en dat is niet zonder reden. Verder in de Volkskrant Ochtend: In het overgrote deel van Nederland vindt elke ochtend 'een kleine exodus' plaats en wat maakt de Amsterdamse grachten zo'n geliefd toneel voor actiescènes?

Donald Trump spreekt tijdens een persconferentie over Noord-Korea. Beeld afp

Terwijl u sliep

Dagelijkse exodus: zes op tien werkende Nederlanders pendelen tussen huis en baan
De Nederlanders zijn een volk van forenzen: ruim zes op de tien Nederlanders met een baan werken buiten hun woonplaats. Werknemers wonen gemiddeld 22,6 kilometer van hun werk, met de Terschellingers als uitschieters: zij pendelen gemiddeld 44 kilometer.

Poolse diplomaten blijken 400 Joden uit handen van de nazi's te hebben gered
Poolse diplomaten hebben vanuit de Zwitserse hoofdstad Bern tijdens de Tweede Wereldoorlog naar schatting vierhonderd Joden het leven gered.

Oorlogsretoriek Trump en Kim doet de wereld huiveren - en niet zonder reden
De vonken vliegen er vanaf in de dreigementen waarmee Donald Trump en Kim Jong-un elkaar sinds enige dagen bestoken. Het gaat om een hoog oplopend conflict over de gevaarlijkste wapens uit de geschiedenis, met als hoofdrolspelers twee buitenissige, moeilijk peilbare mannen.

PowNed's vluchteling Tarik blijkt acteur, die nu spijt heeft van zijn rol
Het blijkt allemaal in scene gezet te zijn: de twaalf afleveringen die Tariq Kasem in het najaar van 2016 opnam voor de PowNed rubriek 'vluchteling maakt kennis'. Na de respectloze woorden van PowNed over de verdronken Syrische vluchteling in Venlo, wil hij niets meer met de omroep te maken hebben.

Tariq Kasem in de PowNed rubriek 'vluchteling maakt kennis'. Beeld PowNed

Vandaag in het nieuws

Premier Rutte bezoekt de 270 Nederlandse militairen die voor de Navo zijn gelegerd in Litouwen. De rechter doet uitspraak in het kort geding van de activistische aandeelhouder Elliott tegen AkzoNobel. En wie wint de 200 meter bij de mannen nu Usain Bolt niet meedoet?

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €3/week.

Aanraders van de redactie

Waarom wil geen club quarterback Colin Kaepernick hebben?
Goede quarterbacks in het American football vinden altijd onderdak. Behalve Colin Kaepernick. Komt dat door zijn actie tegen politiegeweld van vorig jaar? Steeds meer Amerikanen beginnen dat te denken. (+)

Elma Drayer: als het over Venezuela gaat schiet SP in aloude reflex
Was dat even onnozel van mij. Ik dacht dat ze bij de Socialistische Partij inmiddels beter wisten. Zeker, de oprichters waren dolverliefd op een van de grootste massamoordenaars aller tijden. En die druktemaker uit Oss blééf een zwak houden voor Latijns-Amerikaanse leiders die zichzelf links noemden - ook als ze het met de mensenrechten niet zo nauw namen. Maar de huidige SP-generatie, dacht ik, zou heus niet in dezelfde valkuil vallen. (+)

Zorreguieta's wijk is in diepe rouw, zijn werk voor Videla is vergeten
Recoleta is de dure en chique buurt van Buenos Aires waar Máxima Zorreguieta is geboren en haar vader Jorge dinsdag is overleden. Dat de oude Zorreguieta ooit voor dictator Videla werkte, wordt niet belangrijk gevonden. (+)

September 2016: Eric Reid en Colin Kaepernick (nummer 7) weigeren op te staan voor het Amerikaanse volkslied. Beeld ap

Jihadisten moeten snel terug naar Nederland
De vervolging van jihadistische oorlogsmisdadigers komt alleen van de grond als we ze terughalen.

Wat maakt de grachten zo'n geliefd toneel voor actiescènes?
Aanvankelijk zou Amsterdam een bijrolletje spelen in actiefilm The Hitman's Bodyguard, maar de stad promoveerde tot hoofdrol. Wat maakt de grachten zo'n geliefd toneel voor actiescènes? (+)

Nog nooit voelde de wereld zo vlak als in De Emoji Film
De Emoji Film benadrukt onbedoeld hoe duizelingwekkend leeg en inhoudsloos een digitaal leven kan zijn. Een lui en onzorgvuldig plot zonder enige logica.

Samuel L. Jackson in een speedboot over de Amsterdamse grachten.
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden