Volkskrant Ochtend: Nederlanders gelukkiger dan 25 jaar geleden | Ja, man met 'aanstelleritis' is écht zieker dan vrouw

Goedemorgen. Dames opgelet: er zijn serieuze aanwijzingen dat mannen zich écht ellendiger voelen als ze worden getroffen door een verkoudheid of een griepje. Verder in de Volkskrant Ochtend: Gisteren lekker met warme chocolademelk voor de tv gezeten, pardon: thuisgewerkt? Het thuiswerken blijkt soms nog een worsteling voor zowel werknemers als werkgevers. Wat mag nu wel, wat mag niet, en wie beslist dat?

Redactie
Ouderen sporten in een wijkcentrum in Hazerswoude-Rijndijk. Beeld Freek van den Bergh / de Volkskrant
Ouderen sporten in een wijkcentrum in Hazerswoude-Rijndijk.Beeld Freek van den Bergh / de Volkskrant

Terwijl u sliep

Hoe de onderzoekers naar seksuele intimidatie in de sport te werk gingen
Vandaag komt de commissie-De Vries met aanbevelingen om seksueel misbruik in de sport tegen te gaan. Slachtoffers en betrokken zijn kritisch over de aanpak van het onderzoek. Van de negen slachtoffers die de Volkskrant de afgelopen weken naar het onderzoek vroeg, hebben er vijf zich niet bij De Vries en zijn team gemeld.

Het gaat goed met Nederland: we zijn gelukkig, gezonder en meestal optimistischer dan 25 jaar geleden
Hoe staat Nederland ervoor? Voor het eerst heeft het Sociaal en Cultureel Planbureau zijn onderzoek hiernaar vergeleken met dat van 25 jaar geleden. En die vergelijking pakt opvallend positief uit.

Onderzoek: hoe oorlogstrauma's worden overgedragen van generatie op generatie
Dochters van vrouwen met heftige oorlogservaringen kampen veel vaker met psychische problemen, blijkt uit recent onderzoek. Het roept de vraag op hoeveel psychiatrische hulp vluchtelingenkinderen van nu later nodig hebben.

Dames opgelet: man met 'aanstelleritis' is écht zieker dan een vrouw
Dames: als de man weer eens kermend van ellende op de bank ligt met wat gewoon een koutje lijkt - het is geen aanstelleritis. Er zijn serieuze aanwijzingen dat mannen zich écht ellendiger voelen als ze worden getroffen door een verkoudheid of een griepje.

null Beeld
Beeld

Vandaag in het nieuws

De Onderzoekscommissie seksuele intimidatie en misbruik in de sport presenteert vandaag haar bevindingen. Onder leiding van 'PO in actie' staken leerkrachten in het basisonderwijs voor meer geld. En in de staat Alabama zijn vandaag tussentijdse verkiezingen voor een belangrijke Senaatszetel. Republikein Roy Moore is omstreden.

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €3,50/week.

Aanraders van de redactie

De onderwijsstaking: hoe zit het nu met het geld?
Basisschoolleerkrachten staken vandaag opnieuw voor meer salaris en minder werkdruk. Zijn de 700 miljoen euro, die ze al kregen, niet genoeg? (+)

Thuiswerken vanwege de sneeuw gaat zomaar niet
De waarschuwingen kwamen de afgelopen dagen één voor één binnen. Rijkswaterstaat: zeer gevaarlijke rij-omstandigheden, ga niet de weg op. NS: pak zo vroeg mogelijk de trein naar huis. Rijkswaterstaat, NS, en spoorwegbeheerder ProRail samen: vermijd de trein en de auto waar je kunt, werk zo mogelijk thuis.

Trump of #MeToo? Omstreden Republikein maakt kans op Senaatszetel dankzij tweet van Trump
Een omstreden Republikeinse kandidaat voor een Senaatszetel, Roy Moore, komt terug in de peilingen dankzij tweets van Trump. Daardoor verschuift ook de aandacht naar wangedrag in het verleden van de president zelf. (+)

Aanhanger van Roy Moore Beeld reuters
Aanhanger van Roy MooreBeeld reuters

Is Trump verantwoordelijk voor de scherven op de Amstelveenseweg?
De gebeurtenis is pijnlijk, maar zulke knopen moet een president nu eenmaal soms doorhakken, op weg naar een rechtvaardiger wereld. Of heeft Trump totale schijt en doet hij maar wat, puur om zijn evangelische achterban te behagen? (+)

'Wij denken dat we alles kunnen maken met hoe we over blanken praten'
Welke rol speelt afkomst in Nederland? Dat onderzoekt V in een reeks interviews. Rapper Latifah (25): 'Soms hadden we een blank kind in de klas.' (+)

Toeristenwinkels in het Amsterdamse centrum moeten wegwezen, aldus de gemeente
Een kaaswinkel op het Damrak waar de voertaal Engels is? Die richt zich enkel op toeristen, vindt de gemeente Amsterdam. En moet dus wegwezen. (+)

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden