Nieuwsbrief Volkskrant Ochtend

Volkskrant Ochtend: Mueller: geen bewijs voor samenzwering Trump en Russen | Nederland - Duitsland duurt net een paar tellen te lang: 2-3

Robert Mueller. Beeld AP

Terwijl u sliep

Mueller vindt geen bewijs voor samenzwering tussen Trumps campagneteam en Russen
Donald Trump en zijn campagnemedewerkers hebben volgens speciaal aanklager Robert Mueller niet met de Russen samengespannen bij de presidentsverkiezingen van 2016. Volgens minister van Justitie William Barr heeft Trump zich ook niet schuldig gemaakt aan belemmering van de rechtsgang, al is Mueller daar iets genuanceerder over.

Sneue nederlaag voor enthousiast elftal in ontwikkeling
Oranje anno 2019 is een heerlijke vechtmachine met mannen die lachen, huilen en strijden met elkaar. Een ploeg die naar de toekomst kijkt en niet naar het verleden. Sneu was daarom de nederlaag tegen Duitsland (2-3), na een prachtige tweede helft, door een doelpunt van Nico Schulz in de slotminuut.

Boeing roept piloten bijeen voor briefing over terugkeer 737 MAX 8
Vliegtuigmaker Boeing heeft piloten en toezichthouders uitgenodigd voor een briefing over de terugkeer van de Boeing 737 MAX 8. De bijeenkomst vindt komende woensdag plaats. Meer dan tweehonderd mensen zijn dan van de partij.

Aantal passagiers op Nederlandse vliegvelden blijft stijgen
Op Nederlandse luchthavens wordt het steeds drukker. In 2018 steeg het aantal passagiers dat nationale luchthavens bezocht met ruim 4 procent. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat geen uitspraken doet over de oorzaken van de groei. Al sinds 2009 groeit het aantal reizigers jaarlijks.

Vandaag in het nieuws

Bekendmaking van de definitieve uitslagen van de verkiezingen voor de provinciale staten. Minister Koolmees van Sociale Zaken neemt de pensioeneisen van de vakbonden in ontvangst. Koningin Máxima opent de Week van het Geld, die is bedoeld om scholieren te leren omgaan met geld.

Aanraders van de redactie

Hoe Baudets overwinningsspeech binnenkomt: ‘Ik ga me er minder veilig door voelen in Nederland’
Thierry Baudet gebruikte in zijn overwinningsspeech de politiek beladen term ‘boreaal’, hij had het over ‘ongecontroleerde immigratie’ en ‘een vertekend straatbeeld’. Wat vinden gekleurde Nederlanders hiervan?

Het klinkt aantrekkelijk: een minderheidskabinet waarin niemand meer hoeft te zeggen dat hij meloenen uit het regeerakkoord aan het doorslikken is
Sheila Sitalsing vindt de optie waarin een minderheidscoalitie ‘een duidelijk profiel en een eigen identiteit’ heeft best aantrekkelijk klinken. ‘Ik zie een dun regeerakkoord voor me, grote lijnen, een helder verhaal, richting en doel. Maar dan probeer ik me dat ‘scherpe debat per thema’ in de Tweede Kamer voor te stellen. En verval ik in diepe somberheid.’

China peuzelt slaperig Cambodja op: ‘Als Cambodja niet uitkijkt, wordt het gewoon een provincie van China, net als Tibet’
Cambodja is met ongekende snelheid aan het ‘verchinezen’. Kantoortorens, woonflats, casino’s en hotels worden door Chinese uitvoerders uit de grond gestampt om miljoenen landgenoten onderdak te kunnen bieden. Cambodja verdwijnt.

Thierry Baudet en Hans Wiegel bespreken in Friesland Wiegels mogelijke rol als informateur voor de Gedeputeerde Staten in Zuid-Holland
Het heeft geen zin om de winst van FvD van Thierry Baudet te vergelijken met Duitsland begin jaren dertig, zegt Hans Wiegel. Mogelijk gaat de VVD-prominent aan de slag als informateur voor de Gedeputeerde Staten in Zuid-Holland, waar Forum de provincialestatenverkiezingen won. 

Met de komst van cultureel centrum Het Hem ligt de rafelrand van Amsterdam nu in Zaandam
Steeds weer andere kunstenaars zwaaien de scepter, te beginnen met Guillaume Schmidt en Edson Sabajo. Kim Tuin is directeur. 

Wie worstelt met zijn ecologische voetafdruk kan terecht bij deze praatgroep
Terwijl de politiek kibbelt over de stijgende energierekening, komen overal in het land burgers bijeen om hun milieu-impact te verminderen met behulp van een coach. De KlimaatGesprekken zijn een praatgroep voor wie bewuster wil leven. ‘Ik betrap mezelf op tegenstrijdig gedrag.’

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden