Volkskrant Ochtend: Met vochtige ogen naar bed na Zomergasten met Van der Laan | Aangifte tegen Vitalis om nepmail

Goedemorgen. De Amsterdamse burgemeester Van der Laan gaf gisteravond zijn eerste grote interview sinds het bekend worden van zijn ziekte. In deze nieuwsbrief leest u de tv-recensie daarover, en ook hebben we een samenvattend artikel over zijn uitspraken gemaakt. In ander nieuws: de zorgautoriteit heeft tegen ggz-instelling Vitalis aangifte gedaan van valsheid in geschrifte vanwege het versturen van een nepmail. En: waar zijn onze cryptomunten nog veilig? In een ouderwetse kluis!

Redactie
Eberhard van der Laan bij Zomergasten. Beeld
Eberhard van der Laan bij Zomergasten.Beeld

Terwijl u sliep

Aangifte tegen Vitalis om vervalste e-mail: geen goedkeuring yogavergoeding

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft aangifte gedaan tegen ggz-instelling Vitalis wegens valsheid in geschrifte. Met een nagemaakte mail wilde Vitalis verzekeraars waarschijnlijk wijsmaken dat de NZa goedkeuring gaf aan het declareren van onder meer yoga en massages als psychiatrische behandeling. Het is uitzonderlijk dat de NZa een zaak doorspeelt aan de politie.

Zomergast Van der Laan maakt een monument van zijn eigen uitzending

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan was gisteren een dienstbare Zomergast. 'Ik ben hier jouw dienaar.'

Supporters juichen: staan mag straks weer in Engelse voetbalstadions

Het Engelse voetbal is een stap dichter bij de terugkeer van staanplaatsen in stadions. Maandag zullen Liverpool-fans naar verwachting hun weerstand tegen het zogeheten safe-standing opgeven.

Grimmige sfeer bij verkiezing Venezuela; VS spreekt van schijnvertoning

De omstreden verkiezing in Venezuela is zondag gepaard gegaan met geweld. Betogers botsten op meerdere plaatsen met veiligheidstroepen. Volgens de oppositie zijn er het afgelopen weekeinde zeker zestien doden gevallen, onder wie twee minderjarige jongens van 13 en 17 jaar.

Supporter van Liverpool. Beeld afp
Supporter van Liverpool.Beeld afp

Vandaag in het nieuws

Zundert gaat het deel van de camping Fort Oranje waar de meeste Oost-Europese arbeidsmigranten wonen ontruimen. De Portugese stervoetballer Ronaldo staat voor de Spaanse rechter wegens belastingfraude. En Pride Amsterdam maakt voor het eerst een uitstapje naar Zandvoort, waar Anita Meijer zal optreden.

Aanraders van de redactie

Behandelaren boos op Vitalis: wel betaald maar geen cliënten (+)

Ruim driehonderd coaches, masseurs en yogadocenten lieten zich verleiden tot aansluiting bij Vitalis ggz. De omstreden instelling haalde zo een ton binnen, maar de beloofde cliënten kwamen niet. 'Ik ben er ingestonken.'

Dit zei Van der Laan in het eerste grote interview nadat zijn ziekte bekend werd (+)

In een brief met als aanhef 'lieve Amsterdammers' maakte Eberhard van der Laan begin dit jaar bekend dat bij hem uitgezaaide longkanker was vastgesteld. Amsterdam reageerde geschokt op het naderend verlies van een burgemeester die ongekend geliefd is in de hoofdstad. Zondagavond gaf hij bij het programma zijn eerste grote interview. Wat had hij te zeggen over zichzelf, en zijn visie op de politieke situatie van Nederland? En hoe moet het volgens hem verder met Amsterdam, en stad die de laatste tijd onder zijn eigen populariteit lijkt te bezwijken?

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €3/week.

Bitcoinbeurzen worden gehackt: waar zijn de cryptomunten wel veilig? (+)

Nu monsterdiefstallen van cryptomunten elkaar steeds sneller opvolgen, zoeken Bitcoin-idealisten hun toevlucht weer in een gouwe ouwe vorm van beveiliging: de Zwitserse bankkluis.

Eerste elektrische auto voor de massa: oogt aantrekkelijk, kan flink eind rijden en ook nog 'betaalbaar' (+)

Model 3 is er, de eerste volledig elektrische auto waarmee je een eind kunt rijden, maar die niet meteen een ton kost. Met als cliffhanger: kan Tesla massaproductie aan?

De nieuwe Tesla Model 3 is gepresenteerd. Beeld Martyn F. Overweel
De nieuwe Tesla Model 3 is gepresenteerd.Beeld Martyn F. Overweel

Zevenkamper Anouk Vetter: 'Ik denk nu vaker: dit meisje kan het wel' (+)

Haar gouden medaille tijdens de EK atletiek heeft de zevenkamp ster gesterkt. Was ze vroeger vaak nerveus, nu is het: 'Schijt aan, ik ga het gewoon doen.' Anouk Vetter mikt op de topvijf tijdens de WK komend weekeinde.

Sven Kramers tweede leven als wielrenner: 'Het liefst doe ik het elke dag'

Het is dat hij beter kan schaatsen, maar anders... Ook de wielersport zit in het dna van Sven Kramer. Al op zijn 14de reed hij zijn eerste wedstrijd. Nog steeds koerst de olympisch kampioen. Gevaarlijk? 'Angst is een slechte raadgever.'

zevenkampster Anouk Vetter. Beeld Jiri Buller / de Volkskrant
zevenkampster Anouk Vetter.Beeld Jiri Buller / de Volkskrant
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden