Volkskrant Ochtend: 'Meer geld naar dance, urban en Nederlandse lied' | Megawijk op komst in Amsterdam

Goedemorgen. De Nederlandse overheid moet bij subsidies voor muziek meer oog krijgen voor populaire genres als pop, dance, urban en het Nederlandse lied. Dat schrijft de Raad voor Cultuur vandaag in het zogeheten sectoradvies muziek. Verder in de Volkskrant Ochtend: uithoek waar Amsterdammers nu nog zelden komen moet megawijk worden, en dit is de man achter de covers van het Volkskrant Magazine.

Westelijk Havengebied in Amsterdam.Beeld Hollandse Hoogte / Siebe Swart

Raad voor Cultuur: 'Meer geld naar dance en Nederlandse lied'
De Nederlandse overheid moet bij subsidies voor muziek meer oog krijgen voor populaire genres als pop, dance, urban en het Nederlandse lied. Ook moet er meer aandacht komen voor de regio, schrijft de Raad voor Cultuur vandaag in het zogeheten sectoradvies muziek.

E-health nog weinig gebruikt door patiënten en zorgaanbieders
Digitale innovaties kunnen de zorg beter, persoonlijker en goedkoper maken. Toch worden ze in de praktijk nog weinig gebruikt door patiënten en zorgaanbieders. Is daar iets aan te doen?

Amsterdam gaat enorme stadswijk in Westelijk Havengebied bouwen
In het Westelijk Havengebied bouwt Amsterdam de komende decennia aan een ongekend grote stadswijk. Er moeten net zoveel woningen komen als er op dit moment in Haarlem staan.

PvdA met één zetel verlies toch winnaar verkiezingen Leeuwarden
De partij, met als lijsttrekker oud-Kamerlid Lutz Jacobi, kreeg twee keer zoveel stemmen als de nummer twee, GroenLinks. Volgens de voorlopige uitslagen krijgt de PvdA elf zetels, eentje minder dan nu.

Vandaag in het nieuws

Vitesse treft Lazio Roma in de Europa League. Bij verlies zal voor het eerst sinds 1998 geen Nederlandse club overwinteren in Europa. Bondspresident Steinmeier ontvangt vandaag SPD-leider Schultz. Kan hij hem overhalen tot regeringsdeelname? En de rechtbank doet uitspraak in de zaak van de mishandeling van een aspirant-Vindicat-lid tijdens de ontgroening. Het OM eist 180 uur taakstraf.

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €3,50/week.

Deze uithoek waar Amsterdammers zelden komen, moet een megawijk worden
Het is nu nog een uithoek waar de meeste Amsterdammers zelden komen. Maar in de plannen van de gemeente wordt het Westelijk Havengebied de komende decennia omgebouwd tot een woon- en werkwijk met 70 duizend huizen.

IDFA-jury bekroont Servische documentaire over een land verdeeld door politieke onrust
IDFA-jury bekroont Servische documentaire: een portret van een huis, een familie, een land. De Volkskrant sprak regisseur Mila Turajlic over haar prijswinnende The Other Side of Everything.

Misschien dat nu zelfs de spoken uit de zomer van 1995 ophouden ons te kwellen
Ratko Mladic (75) werd woensdag door het Joegoslaviëtribunaal veroordeeld tot levenslang. Bert Wagendorp vraagt zich af hoe Thom Karremans (68) naar de voormalige Bosnisch-Servische legerleider heeft gekeken, die schreeuwend werd afgevoerd tijdens het voorlezen van het vonnis. (+)

Een priester voert een genezingsritueel uit in Kinshasa. Congolese kerken verdienen veel geld aan duiveluitdrijvingen.Beeld Hollandse Hoogte/Kris Pannecoucke

Vampiers en bezeten kinderen? Heksenjacht maakt macabare opmars
Het gebeurt steeds meer, volgens de VN, en niet alleen ver weg: moord en mishandeling op beschuldiging van tovenarij. Veel slachtoffers zijn vrouwen en kinderen.

'Dit is de man achter de covers van het Volkskrant Magazine'
Toen hij tijdens de laatste Mercurs-uitreiking opnieuw de prestigieuze tijdschriftprijs in de wacht sleepte, jubelde de jury dat ze er - ondanks de sterke concurrentie - snel uit waren. Want, oordeelde de jury: 'Artdirector Jaap Biemans steekt zijn nek uit, ook als dat niet makkelijk is. Wat hij maakt is boven alles verheven. Hij is de onbetwiste 'thought leader' in zijn vak.'

We vergeten makkelijk dat ze er zijn, maar Partij voor de Dieren is ons grootste politieke exportproduct
Het is in Den Haag moeilijk om scherp te stellen op de Partij voor de Dieren. Vreemd eigenlijk. Ze hebben vijf zetels: meer dan allerlei kruimelpartijen die er desondanks in slagen veel herrie te maken. Genoeg om te regeren bovendien. (+)

Dit is artdirector Jaap Biemans, de man achter de covers van het Volkskrant Magazine.Beeld Sanne de Wilde
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden