Volkskrant Ochtend: Maduro wint verkiezingen Venezuela | Last van pollen? Veel luchtzuiveraars helpen niet

Goedemorgen. Heeft u last van pollen, virussen, fijnstof in uw woning? Met een luchtzuiveraar bent u daar zo vanaf, claimen de talloze aanbieders van de apparaten. Enorme zwendel, zegt een Canadese hoogleraar, en hij staat niet alleen in zijn kritiek. Verder in de Volkskrant Ochtend: een loopbaan als voetbalprof in Marokko wordt steeds aantrekkelijker voor Marokkaans-Nederlandse spelers. Alles is er. Wifi. Nederlandse tv. En passie voor het spel.

De Venezolaanse president Maduro. Beeld AFP

Terwijl u sliep

Maduro wint verkiezingen Venezuela; oppositie erkent uitslag niet

Nicolás Maduro heeft de presidentsverkiezingen in Venezuela gewonnen. Dat heeft de kiescommissie vannacht bekend gemaakt. De belangrijkste uitdagers van het huidige staatshoofd hebben al gezegd de uitslag niet te zullen erkennen vanwege de vele onrechtmatigheden.

Trump verklaart oorlog aan team Robert Mueller en geeft opdracht tot onderzoek naar bespioneren van campagneteam

President Trump heeft de oorlog verklaard aan het team van speciaal aanklager Robert Mueller. In een tweet liet hij zondag weten dat hij het ministerie van Justitie maandag opdracht zal geven een onderzoek in te stellen naar de vraag of de FBI of het ministerie zelf zijn team heeft geïnfiltreerd voor ‘politieke doeleinden’.

Telecombedrijven misleiden klanten met ‘gratis’ aanbiedingen en oneerlijke contracten

Veel Europese telecomaanbieders misleiden hun klanten met ‘gratis’ aanbiedingen. Bovendien ontbreekt op hun websites vaak informatie over het indienen van klachten en kunnen veel telecombedrijven hun contractvoorwaarden wijzigen zonder hun klanten het recht te geven dat contract vervolgens op te zeggen

Vandaag in het nieuws

De Palestijnse minister van Buitenlandse Zaken Riad Maliki brengt een bezoek aan Nederland, waar hij onder andere Fatou Bensouda (Internationaal Strafhof ICC) en minister Blok ontmoet. De G20-ministers van Buitenlandse Zaken komen bijeen in Buenos Aires. En Ryanair presenteert zijn jaarresultaten. 

Aanraders van de redactie

Werkt lichttherapie tegen hooikoorts? Beeld Daantje Bons

Zelfs op het strand zie je de kloof tussen Noord- en Zuid-Italië

De badplaatsen Riccione en Cattolica liggen naast elkaar, maar politiek verschillen ze hemelsbreed. Inwoners vertellen waarom ze hun heil zoeken bij de radicaal-rechtse Lega of juist bij de Vijfsterrenbeweging. Die opvallend genoeg landelijk afkoersen op samenwerking.

De robotevolutie kan beginnen. Hoe? Moeder Natuur vervangen door virtuele kraamkamer

Wat nu als je robots laat ontwikkelen door een digitale variant van Moeder Natuur? Dan krijg je robots die onze wildste fantasieën te boven gaan, denkt Guszti Eiben. De Amsterdamse hoogleraar kan eindelijk aan de gang met zijn idee.

‘De verhalen van vroeger die kloppen allang niet meer’

Een loopbaan als voetbalprof in Marokko wordt steeds aantrekkelijker voor Marokkaans-Nederlandse spelers. Alles is er. Wifi. Nederlandse tv. En passie voor het spel.

Er hoort flink wat stress en druk bij, maar het heeft iets moois: een plechtige overgang naar het volwassen leven

Aleid Truijens staat in haar column stil bij het ‘uur-U’ van iedere scholier: de eindexamens. ‘Zelden wordt er van een mens zoveel gevergd; nooit meer moet je zoveel weten en kunnen. Later mag je je tentamens altijd herkansen, nu kun je zomaar, onverbiddelijk, zakken.’

Zuiveren luchtzuiveraars de lucht? Vaak niet, zegt Canadese hoogleraar

Heeft u last van pollen, virussen, fijnstof in uw woning? Met een luchtzuiveraar bent u daar zo vanaf, claimen de talloze aanbieders van de apparaten. Enorme zwendel, zegt een Canadese hoogleraar, en hij staat niet alleen in zijn kritiek.

‘Een groot, activistisch pensioenfonds, dat is als een vakbond. Die kan wat veranderen’

Dankzij hun goedgevulde pensioenpotten behoren werknemers tot het nieuwe grootkapitaal. Waarom gebruiken ze die macht niet om wat te doen aan stagnerende lonen en oprukkend flexwerk, vraagt de Amerikaanse hoogleraar rechten David Webber zich af.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden