Volkskrant Ochtend: KNVB-top zegt mea culpa | Macron legt Trump in de watten in Parijs

Goedemorgen. De top van voetbalbond KNVB zit in de verdrukking. Voorzitter Michael van Praag en directeuren Jean Paul Decossaux en Jan Dirk van der Zee tonen zich in een uitgebreid interview met de Volkskrant schuldbewust: 'We hebben fouten gemaakt, het moet anders.' Verder in uw ochtendnieuwsbrief: mag een commissaris van ABN Amro op kosten van de bank met zijn kinderen naar de Europa Leaguefinale?

Macron en Trump dineerden met hun vrouwen in het restaurant in de Eiffeltoren Beeld afp

Terwijl u sliep

KNVB-top erkent fouten in selectieprocedure voor nieuwe bondscoach
De top van de KNVB geeft toe niet goed te hebben gehandeld bij de selectieprocedure voor de nieuwe bondscoach. In een interview met de Volkskrant zegt interim-directeur Jean Paul Decossaux (54) dat hij zich heeft vergist in de voetbalwereld.

Onrust binnen ABN Amro na duur uitstapje topmanagers naar EL-finale Stockholm
Mag een commissaris van ABN Amro op kosten van de bank met zijn kinderen naar de Europa Leaguefinale? Daarover is de afgelopen dagen discussie ontstaan in de top van de bank.

Macron legt Trump in de watten tijdens bezoek aan Parijs
'Jullie hebben een grote leider. Een harde', zei de Amerikaanse president Donald Trump donderdag over zijn Franse ambtgenoot Emmanuel Macron. In de verkiezingscampagne sprak Trump nog over 'zijn vriend' Jim, die elk jaar de Franse hoofdstad bezocht maar nu niet meer, want na de aanslagen was 'Parijs niet meer Parijs'. Nu lijkt de Amerikaanse president van mening veranderd: 'Parijs is en blijft een mooie en vreedzame stad.'

Mag je als incassobureau wanbetalers lastigvallen met een vlogger?
Binnen een maand betalen, anders komt er een filmpje op YouTube van de wanbetaler in kwestie. Hiermee dreigt incassobureau Straetus. De directeur van dit incassobureau spreekt wanbetalers aan terwijl de camera draait. Betaalt de schuldenaar vervolgens niet, dan zet Straetus de beelden online.

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €3/week.

Vandaag in het nieuws

Een vrolijke dag voor de zeeleeuwen in Safaripark Beekse Bergen: hun nieuwe verblijf wordt geopend. In Parijs staat president Trump naast collega Macron om de militaire parade van 14 juli af te nemen. En in Nyon wordt geloot voor de Champions League: tegen wie speelt Ajax in de derde ronde?

Aanraders van de redactie

'We hebben fouten gemaakt, het moet anders' (+)
De top van voetbalbond KNVB zit in de verdrukking. Keihard is het oordeel van de buitenwereld over de bestuurlijke chaos. Voorzitter Michael van Praag en directeuren Jean Paul Decossaux en Jan Dirk van der Zee zijn schuldbewust.

Het is tijd dat politici onze vangnetten gaan herstellen (+)
Bestuurders zijn erin geslaagd het gevoel van diepe veiligheid te vervangen door een besef van kwetsbaarheid. Om te kunnen dwalen, twijfelen, gokken, genieten, falen, om iets te durven, om echt ten volle te leven, is volgens columnist Asha ten Broeke het gevoel van diepe veiligheid een voorwaarde.

Wat bezielt je om bijtend zuur op bureaus te gieten?
Wat bezielde Hans J. (26) uit Gouda om begin mei perazijnzuur uit te gieten over bureaus, computers, scanners en vloer in de magazijnruimte van het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel?

Beeld Guus Dubbelman / de Volkskrant

Een betrouwbare uitgever is als Snickers zonder pinda's (+)
Boeken uitgeven is volgens Peter Buwalda een raar vak. Bedrijfskundig zelfs een dom vak. Je komt met steeds totaal andere producten aanzetten. Wat zullen we nu weer eens tussen kaftjes stoppen?

Hoe kon het zo misgaan bij uitgeverij Atlas Contact? (+)
De aankondiging van het vertrek van Mizzi van der Pluijm was de vlam in de pan bij uitgeverij Atlas Contact. Schrijvers dreigen weg te gaan. Hoe kon overkoepelend concern VBK het zo ver laten komen?

Herstel het Markermeer door de dijken door te steken en zo het getij terug te brengen (+)
Opgejaagd door een donker front vaart verslaggever Toine Heijmans naar de Marker Wadden

Mizzi van der Pluijm. Beeld Els Zweerink
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.