Volkskrant Ochtend: Kim Jong-un wacht acties VS af | Waarom een 11-jarig meisje een abortus onderging

Goedemorgen. Het is de ergste nachtmerrie die een moeder kan overkomen: Simones 11-jarige dochter werd niet meer ongesteld en kreeg even later een beginnend buikje. Stukje bij beetje kwam Simone erachter dat wat ze zo vreesde echte gebeurd was. Een huiveringwekkend verhaal waar Simone een signaal mee wil afgeven. Verder in uw ochtendnieuwsbrief: Kim Jong-un wacht verdere acties van de VS af voor hij beslist over Guam en in België leer je nog altijd autorijden van een familielid. Is dat niet gevaarlijk?

Staatstelevisie in Noord-Korea.Beeld afp

Terwijl u sliep

Stelen van de baas voornaamste reden voor ontslag
Stelen van de baas is met afstand de belangrijkste reden voor ontslag op
staande voet in Nederland. Behalve diefstal (18 procent van de
ontslaggevallen) leiden ook fraude en conflicten over de re-integratie
van zieke werknemers (elk 12 procent) relatief vaak tot ontslag op
staande voet. Dit blijkt uit een inventarisatie van de Volkskrant van
alle 194 in de voorbije twaalf maanden gepubliceerde rechtszaken over
'staande voetjes'.

Kim Jong-un wacht acties VS af, beslist dan over Guam
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft een rapport gekregen van de strijdkrachten over de mogelijke aanval op Guam. Volgens staatspersbureau KCNA wacht hij verdere acties van de VS af, voordat hij een beslissing neemt over een eventuele aanval.

Merkel wil dat Duitsland Europees voorbeeld volgt in uitbannen dieselauto's: 'Enige juiste aanpak'
Duitsland moet het voorbeeld van andere Europese landen volgen in het uitbannen van dieselauto's. Dit zei bondskanselier Merkel maandag in een interview met het blad Super Illu. Het is voor het eerst dat ze erkent, na de uitstootfraude met dieselauto's, dat de dagen van dieselauto's naar alle waarschijnlijkheid zijn geteld op de Duitse snelweg.

Maleisië bezig met grote klopjacht op Syriëgangers in aanloop naar Zuidoost Aziatische Spelen
De Maleisische politie is bezig met een grote klopjacht op Syrië-gangers en anderen die mogelijke terreuraanslagen beramen in aanloop naar de SEA Games, de Zuidoost Aziatische Spelen die op 19 augustus beginnen. Met name de komst van zestien Syrië-gangers vanuit Turkije heeft de politie danig nerveus gemaakt.

Vandaag in het nieuws

Bij het Indisch monument in Den Haag worden vandaag alle slachtoffers van de Japanse bezetting herdacht. Minister van Defensie Jeanine Hennis bezoekt haar Amerikaanse collega James Mattis in Washington. Zowel Noord- als Zuid-Korea viert de bevrijding van Japan, nu 72 jaar geleden.

Aanraders van de redactie

Waarom Daisy op haar 11de een abortus onderging
Ze had nooit gedacht dat die beleefde huisvriend (61) van haar ex een zeden delinquent kon zijn. Totdat haar 11-jarige dochter niet ongesteld werd en even later een beginnend buikje kreeg. Stukje bij beetje kwam ze erachter dat wat ze zo vreesde echt gebeurd was.

Column Olaf Tempelman: Trump kan de VS niet zo snel 'opschonen' als zijn golfresorts
Het presidentschap van Donald J. Trump is vooralsnog een successie van
schandalen, geschreeuw en mislukkingen. Als het zo doorgaat, belandt hij
niet alleen in de geschiedenisboeken als de meest schaamteloze president
die de VS voortbrachten, maar ook als de meest geflopte. (+)

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €3/week.

'Je moet jezelf boven achterlijkheid stellen. Dan tref je ze nog harder'
Welke rol speelt afkomst in Nederland? Dat onderzoekt de Volkskrant in een reeks interviews. Voetbalmakelaar Humphry Nijman (60): 'Ik ben Nederlands wanneer het mij uitkomt. En dat is bijna altijd zo.' (+)

In België leer je nog altijd autorijden van opa
De meeste automobilisten in België hebben hun rijbewijs gehaald zonder ook maar één professionele rijles. Ze hebben het geleerd van een familielid of kennis. 'De truc is om rustig te blijven.' (+)

Rijles bij opa in de autoBeeld Aurélie Geurts

Met pensionering van Usain Bolt is atletiek haar belangrijkste boegbeeld kwijt
Na het afscheid van sprintlegende Usain Bolt dient de vraag zich aan: wie vervangt hem als boegbeeld van de atletiek? De logische opvolger ontbreekt. Is het Dafne Schippers? Dan moet ze wel de 100 meter gaan winnen. (+)

Column Erdal Balci: De toekomst van de mens zal eenzelfde zijn als die van de altijd liggende vetzakken in de film WALL-E
Omdat niemand het tegen Mark Zuckerberg kan opnemen en er een hele nieuwe tijd aanbreekt, zou ik een bescheiden poging willen wagen om deze nieuwe periode van een naam te voorzien: 'de finale nihilisering van de mens'. (+)

Usain Bolt neemt afscheid van zijn fansBeeld epa
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden