Volkskrant Ochtend: Kim Jong-un noemt Trump 'een gestoorde gek' en Uitvaartverzekeraar Yarden laat nabestaanden duizenden euro's te veel betalen

Goedemorgen. Kim Jong-un ziet de uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump als een oorlogsverklaring en noemt hem 'een gestoorde gek'. Trump had onlangs gezegd Noord-Korea 'compleet te vernietigen', als dat land niet inbindt. En verder in de Volkskrant Ochtend: uitvaartverzekeraar Yarden laat nabestaanden duizenden euro's te veel betalen voor de uitvaart van hun familielid, blijkt uit documenten die de Volkskrant heeft ingezien.

Redactie
Kistdragers bij een uitvaartcentrum in Alkmaar Beeld anp
Kistdragers bij een uitvaartcentrum in AlkmaarBeeld anp

Dit gebeurde er, terwijl u sliep

Pyongyang dreigt met waterstofbomtest Stille Oceaan: Kim noemt uitspraken Trump 'oorlogsverklaring'
Noord-Korea dreigt met een waterstofbomtest in de Stille Oceaan als reactie op de uitspraken van president Trump bij de VN. De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zei vrijdag dat de VS 'een prijs' zullen betalen voor het dreigement het land compleet te vernietigen.

Yarden laat families na uitvaart tot wel duizenden euro's extra betalen
Uitvaartverzekeraar Yarden laat nabestaanden duizenden euro's te veel betalen voor de uitvaart van hun familielid. Ondanks een uitspraak van de rechter, die in 2014 al oordeelde dat de extra kosten niet terecht zijn, lukt het nabestaanden pas na maandenlange correspondentie onder de bijbetaling uit te komen.

undefined

Grote steden: 'Laat huurder met inschrijving overal toe'
De vier grote steden onderzoeken of de regionale inschrijving voor een sociale huurwoning overal kan gaan gelden. Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht willen weten of ze huurders zo meer flexibiliteit kunnen bieden.

Nederland vertrouwt Sint Maarten geen hulpgeld toe: 'Hoe zorgen we ervoor dat niets aan de strijkstok blijft hangen?'
Er komt een hulpfonds voor de schade op Sint Maarten. Dat wordt een zaak van het koninkrijk, niet van het autonome land zelf.

undefined

Vandaag in het nieuws

De regering-Macron voert naar verwachting vandaag per decreet de hervorming van de arbeidsmarkt in. Het eiland Aruba kiest een nieuw parlement. Lukt het premier Eman voor de derde keer op rij de verkiezingen te winnen? En de Britse premier ontvouwt in Florence haar toekomstvisie op de verhouding tussen de EU en Groot-Brittannië.

Aanraders van de redactie

Als de dood voor je uitvaartverzekering
Na de uitvaart van zijn vader kreeg Hans Vrij een naheffing van ruim vierduizend euro van verzekeraar Yarden. Hij weigerde te betalen omdat zijn vader een naturaverzekering had. (+)

Column Sheila Sitalsing: Waarom staatssecretatris Van Rijn een eigen politieke krimi verdient
Sheila las een schitterend geschreven reconstructie van Frank Hendrickx in deze krant, afgelopen maandag. 'Waarmee maar weer eens bewezen is dat je een fatsoenlijke, betaalde krant nodig hebt, alsook journalisten die weten hoe je een spannend verhaal vertelt, om uitgelegd te krijgen wat er speelt.' (+)

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €3/week.

Theresa May klem tussen twee kampen: wordt het een harde of zachte Brexit?
In Florence ontvouwt de Britse premier Theresa May vandaag haar visie op het Verenigd Koninkrijk na de Brexit. Blijft haar land dicht bij de EU staan of kiest ze juist voor meer afstand? (+)

Fotograaf Hans Eijkelboom legt tijdgenoten vast - zonder oordeel
Fotograaf Hans Eijkelboom ziet zichzelf als ambtenaar. Met zijn foto's van mensen op straat legt hij zijn tijdgenoten enkel vast, duiden wil hij niet. Maar de beeldverslagen die hij creëert zijn onthullend genoeg. (+)

Hans Eijkelboom Beeld
Hans EijkelboomBeeld

Hoe Tom Dumoulin in Bergen uitgekiend op weg naar de zege ging
De verpletterende overwinning van Tom Dumoulin in de tijdrit op het WK is volgens zijn performancecoach te danken aan gedegen trainingsschema's. (+)

Verslaggeverscolumn: Nederland ís een participatiesamenleving, het kabinet deed jarenlang alsof dat niet zo was
'Het ergerlijkste aan dit kabinet is de manier waarop het bezuinigingen verkoopt als sociale voorspoed', schrijft Toine Heijmans. 'Ze doen het met de glimlach van de reclameman die net het woord 'participatiesamenleving' heeft bedacht.' (+)

Een stralende Tom Dumoulin Beeld Klaas Jan van der Weij / de Volkskrant
Een stralende Tom DumoulinBeeld Klaas Jan van der Weij / de Volkskrant

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden