Volkskrant OchtendWoensdag 11 maart

Volkskrant Ochtend: Kansen voor Bernie Sanders lijken verkeken na nieuwe overwinning Biden | Uitgescholden en bedreigd, want ‘alle Chinezen hebben corona’

Joe Biden spreekt aan de vooravond van Big Tuesday de media en een kleine schare supporters toe.Beeld AFP

Terwijl u sliep

Ombudsman: Nationale Politie werkt getraumatiseerde agenten tegen
De politie schiet tekort in de omgang met agenten die tijdens hun werk trauma’s oplopen en daardoor ptss ontwikkelen. Dat schrijft de Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen in een brief aan verantwoordelijk minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid). Hij roept hem op snel met oplossingen te komen.

Kansen voor Bernie Sanders lijken verkeken na nieuwe overwinning Biden
Op Big Tuesday breidde de voormalige vice-president de voorsprong op zijn progressieve rivaal Bernie Sanders verder uit. Met name zijn overwinning in vakbondsstaat Michigan liet weinig ruimte voor de linkse verbeelding over.

EU trekt 25 miljard uit om economische coronacrisis te voorkomen
De Europese Unie zet ‘alle beschikbare middelen’ in om te voorkomen dat de corona-epidemie leidt tot een EU-wijde economische crisis. In een speciale videoconferentie besloten de regeringsleiders dinsdagavond tot het optuigen van een nieuw ‘coronafonds’ van 25 miljard euro om bedrijven en de zorgsector te helpen en investeringen op peil te houden.

Geen terrible Tuesday, maar herstel van koersen blijft ook uit
Bovenop flu Monday kwam geen terrible Tuesday. Maar het gehoopte herstel van de aandelenkoersen na de grootste koersdaling sinds de crisis van 2008 bleef ook uit.

Vandaag in het nieuws

Bekendmaking van de winnaar van de Paul Huf Award 2020, de prijs voor fotografen onder de 35 jaar. Rechter James Burke bepaalt de strafmaat in de zaak tegen Harvey Weinstein. Eerste Franse nationale herdenkingsdag voor de slachtoffers van terrorisme.

Vandaag wordt de strafmaat in de zaak tegen Harvey Weinstein bepaald.Beeld Reuters

Aanraders van de redactie

Uitgescholden en bedreigd, want ‘alle Chinezen hebben corona’
Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn Aziatische mensen in Nederland het mikpunt van beledigingen. En het blijft niet bij schelden alleen.

Van al het nieuws is 60 procent besmet, daar helpt geen lieve lockdown aan
Al het nieuws is doordrenkt van covid-2019, merkt Bert Wagendorp: maakt de koning historische excuses aan Indonesië, let Bert alleen op het handenschudden wat in Nederland sinds gisteren niet meer mag. ‘Prima overigens dat onze koning niet meteen de nieuwe Rutte-doctrine toepaste in voorheen Ons Indië, dat zou zomaar als neo-koloniaal superioriteitsdenken kunnen worden opgevat.’

Leidinggeven op ‘monsterministerie’ Justitie en Veiligheid: ‘Ik moet vaak uitleggen hoe leuk het is om hier te werken’
Siebe Riedstra was de eerste niet-jurist die de hoogste ambtenaar werd van het ‘monsterministerie’ van Justitie en Veiligheid. Na vijf woelige jaren nam de secretaris-generaal dinsdag afscheid. Net nu ambtenaren onder vuur liggen, spreekt hij zich bij hoge uitzondering in het openbaar uit. ‘Ik heb oorlog gevoerd tegen mensen die zeiden: dat wil de minister niet horen.’

De haven van Immingham aan de Humber.

Brexiteers dromen van Hongkong aan de Humber
Bij het voordragen van zijn eerste rijksbegroting zal de nieuwe Britse minister van Financiën Rishi Sunak ingaan op het herbalanceren van de economie. Een middel daartoe zijn ‘free ports’, vrijhavens. Onomstreden zijn ze niet.

Hoe Isabel Boerdam Nederland met zachte hand van het vlees krijgt
Van supermarkt tot slagersbond en van sterrenzaak tot KFC, iedereen haakt aan bij de Nationale Week zonder Vlees van blogger en vegetariër Isabel Boerdam (30). 

Een fondsje voor het tussenjaar en tegen ongelijkheid
Margriet Oostveen sprak met de ‘oudervoorlichter’ van de Wageningen Universiteit, die sinds de invoering van het sociale leenstelsel voor studenten een hoop zag veranderen. Thuis in Renkum vertelt ze waarom ze nu het Tussenjaarfonds opricht. Vooralsnog een fondsje.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden