Volkskrant ochtendZondag 13 oktober

Volkskrant Ochtend: Japan getroffen door zwaarste tyfoon sinds zestig jaar | Zoektocht van een vader naar een huis voor zijn meervoudig gehandicapte zoon

Redactie
Een verlaten Takeshita Street, één van de belangrijkste winkelstraten van Tokio.  Beeld AFP
Een verlaten Takeshita Street, één van de belangrijkste winkelstraten van Tokio.Beeld AFP

Japan getroffen door zwaarste tyfoon sinds zestig jaar
Japan is zaterdag getroffen door de zwaarste tyfoon in tientallen jaren. Zeker tien mensen kwamen om als gevolg van het natuurgeweld. Miljoenen mensen langs de kust van Japan kregen het advies zich in veiligheid te brengen.

Acteur Robert Forster overleden
Robert Forster (1941-2019) leidde decennialang een marginaal acteursbestaan in Hollywood. Tot Tarantino de Amerikaan uit de vergetelheid trok, met die Oscargenomineerde rol in Jackie Brown. Daarna bleven ze bellen, van Twin Peaks tot Breaking Bad.

Mollema grijpt zijn enige kans en wint ‘Il Lombardia’
Wielrenner Bauke Mollema heeft de Ronde van Lombardije gewonnen. De 32-jarige noorderling sprong op 19 kilometer van de streep weg uit de groep met favorieten en soleerde naar de finish in Como.

Tunesië kiest tussen Robocop en Berlusconi
Met een electorale tweetrapsraket bepalen de Tunesische kiezers de koers van hun land. Na de parlementsverkiezingen afgelopen zondag volgt dit weekend de tweede ronde van de presidentsverkiezingen. In de eerste ronde werd de zittende politieke klasse keihard afgestraft. Valt zondag de genadeklap?

Medewerkers van een Tunesisch stembureau.  Beeld EPA
Medewerkers van een Tunesisch stembureau.Beeld EPA

Vandaag in het nieuws

Met een electorale tweetrapsraket bepalen de Tunesische kiezers de koers van hun land. Na de parlementsverkiezingen afgelopen zondag volgt de tweede ronde van de presidentsverkiezingen. Ook in Polen worden parlementsverkiezingen gehouden. En Rafaël van der Vaart speelt zijn laatste wedstrijd: lees dit mooie verhaal over drie generaties Van der Vaart uit het Volkskrant Magazine.

Aanraders van de redactie

De zoektocht van vader Laurens Verhagen naar een huis voor zijn meervoudig gehandicapte zoon Boris
Boris is 19 jaar en ruim 1,90 meter lang. Van binnen een blije, naïeve peuter die de wereld bekijkt met een onbevangenheid en vrolijkheid waar zijn vader, Laurens Verhagen, tegenwoordig weleens jaloers op is. Dit is het verslag van de zoektocht van zijn ouders naar een eigen huis voor Boris. En een verhaal over loslaten.

Aanraakbaar voor haar aanhangers, gevreesd door de gevestigde orde
Elizabeth Warren maakt sinds kort een reële kans om de Democratische presidentskandidaat te worden. Haar plannen voor een ‘eerlijker Amerika’ jagen de gevestigde orde de stuipen op het lijf.

null Beeld Martin Dijkstra
Beeld Martin Dijkstra

Drie generaties Van der Vaart zijn gek op de bal. Gek hè?
Met een feestelijke wedstrijd tussen Rafaels Hamburger SV Stars en Rafa’s All Stars neemt Rafael van der Vaart morgen in Hamburg afscheid als voetballer. Met zoon Damián en vader Ramon gaat het inderdaad vooral over het voetballeven van de drie generaties Van der Vaart.

Wat doet die hand voor onze mond als we schrikken?
Antwoord op lezersvragen over gezondheid, voeding, leefstijl en psyche. Deze week: Waarom slaan we een hand voor onze mond als we schrikken?

De Witte Poort van de kunstenaar Nikolay Polissky bij de kunstenaarsenclave Nikola-Lenivets. Beeld Yuri Kozyrev
De Witte Poort van de kunstenaar Nikolay Polissky bij de kunstenaarsenclave Nikola-Lenivets.Beeld Yuri Kozyrev

Een Russisch pretpark vol met kunst en ver van de bewoonde wereld
Ruslandcorrespondent Tom Vennink logeert in het Russische Nikola-Lenivets in een vallei dat ooit voor verschoppelingen was. Tegenwoordig is het een kunstenaarsenclave, ver weg van de stad.

Verhoog de eisen voor aankomende leraren
Afgelopen woensdag werd het duidelijk: het voorstel om de extra toelatingseisen voor de pabo te laten varen, gaat niet door. Gelukkig maar, vindt Aleid Truijens: ‘Ik denk dat je juist het omgekeerde moet doen: verhoog de eisen voor aankomende leraren, zowel voor het basis- als voortgezet onderwijs.’

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden