Volkskrant Ochtend: Ja, vrouwen kunnen spijt hebben van moederschap | Zwervend geld verdienen met Instagram

Goedemorgen. Ja, vrouwen kunnen écht spijt hebben van hun moederschap. De Israëlische socioloog Orna Donath (40) schreef er een boek over en bracht een stormachtig debat teweeg. Verder in de Volkskrant Ochtend: Merkel is tevreden over de G20 - bij gebrek aan beter - en zwerven met een busje om al instagrammend geld te verdienen.

Redactie
null Beeld ap
Beeld ap

Terwijl u sliep

1. Trump blijft China en Taiwan met elkaar verwarren
Donald Trump heeft in de marge van de G20-top opnieuw een slechte beurt gemaakt tegenover zijn Chinese collega door naar hem te verwijzen als zijnde de president van de Republiek China. Dat is echter de officiële benaming van Taiwan.

2. Merkel is tevreden over G20 - bij gebrek aan beter
Bij haar slotwoord van de G20 in Hamburg straalde Angela Merkel met de voldoening van iemand die had aangekondigd haar verjaardag niet te vieren maar desondanks een leuke avond beleefde omdat een paar trouwe vrienden met een fles wijn kwamen opdagen.

3. Vaticaan wil geen glutenvrije hosties
Tijdens de eucharistieviering mogen de hosties die worden uitgedeeld aan de gelovigen niet glutenvrij zijn.

4. Advocaten die Grenfell-overlevenden opriepen tot schadeclaims geschorst
Twee Engelse advocaten zijn geschorst omdat ze overlevenden van de Grenfell-ramp via posters hadden opgeroepen schadeclaims in te dienen.

null Beeld anp
Beeld anp

Vandaag in het nieuws

De negende etappe van de Tour de France gaat van start. De bergetappe van Nantua naar Chambery wordt gezien als een van de zwaarste etappes. Blijf via ons liveblog op de hoogte. Ook hoopt Max Verstappen na twee eerdere uitvalbeurten punten te scoren in de Grand Prix van Oostenrijk.

null Beeld photo_news
Beeld photo_news

Aanraders van de redactie

Ja, vrouwen kunnen écht spijt hebben van hun moederschap
Met haar onderzoek naar moeders die liever geen kinderen hadden gekregen schopt socioloog Orna Donath tegen heel wat heilige huisjes. (+)

Syrische vluchtelingen ontwikkelen microkosmos in leegstaande squats in Atheense wijk Exarchia
In Athene bieden anarchisten vluchtelingen onderdak. Buiten alle hulporganisaties om, want 'dat is de macht'. En, is de overtuiging, de vluchtelingen moeten zichzelf redden. (+)

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €3/week.

Geld verdienen met je Instagram-account, wie wil dat niet?
De vrijheid lonkte: Hedwig Wiebes en haar vriend gingen zwerven met een busje en geld verdienen met een bijbehorend Instagramaccount. Het zwerven is gelukt. (+)

Column Aleid Truijens: Onderwijs speelt nog altijd een cruciale rol bij ongelijke kansen
Werkgevers zijn hier de kwaaie pieren, maar nog altijd speelt het onderwijs een cruciale rol bij ongelijke kansen. Daar is het vooroordeel wat meer omzwachteld met mooie woorden en lieve bedoelingen. Dat weten we uit onderzoek, maar in veel mensenlevens is het een schrijnende ervaring, onderschat worden. (+)

Zonder angst en vrees wil hij het einde halen, dat is zijn doel
Schrijver, criticus en psychonaut Gerben Hellinga belandde in hippie-gemeenschap Ruigoord. En bleef. (+)

'Moorden? Het was een oorlogssituatie'
Harvey Naarendorp, een van de verdachten in het Decembermoorden-proces, hoorde vorige week twintig jaar cel tegen Desi Bouterse eisen. 'Rechtsarmoede' vindt Naarendorp. Hij heeft een andere kijk op de geschiedenis. (+)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden