Volkskrant Ochtend: ING trekt omstreden salarisverhoging topman Ralph Hamers in | Rusland ontkent zenuwgasaanval

Het belangrijkste nieuws van dinsdag 13 maart

Goedemorgen. ING trekt de omstreden salarisverhoging van topman Ralph Hamers in. 'We hebben de publieke reactie onderschat', zegt president-commissaris Jeroen van der Veer. Verder in de Volksrant Ochtend: De aanschaf en het gebruik van houtkachels moet worden ontmoedigd, staat in een brief van het Platform Houtrook en Gezondheid: ruim 10 procent van de Nederlanders ervaart overlast door houtrook, vooral astmapatiënten.

Ralph Hamers, topman bij ING

Terwijl u sliep

ING trekt omstreden salarisverhoging topman Ralph Hamers in
ING trekt de omstreden salarisverhoging van topman Ralph Hamers in. Toen bekend werd dat Hamers, bovenop zijn jaarsalaris van 1,9 miljoen, nog eens 50 procent meer zou gaan verdienen, brak een storm van protest uit.

Advies aan overheid: bestrijd milieuonvriendelijke en ongezonde houtkachels
De aanschaf en het gebruik van houtkachels moeten worden ontmoedigd, onder meer door publieksvoorlichting over de schadelijke effecten voor gezondheid en milieu en door regelgeving om overlast aan te pakken. Ook moeten de overheidssubsidies op pelletkachels worden heroverwogen.

Rusland ontkent zenuwgasaanval zoals altijd, maar sancties lijken nu onvermijdelijk
Schampere opmerkingen en tegenaanvallen hielpen Moskou bij eerdere aanslagen, maar nu lijken sancties onvermijdelijk.

Wirwar van gemeentelijke milieuzones groeit: automobilist kan Maastricht straks alleen nog met milieusticker in
Net als in veel Duitse steden kunnen automobilisten straks het centrum van Maastricht alleen nog maar in met een milieusticker. Een nieuwe maatregel in de gemeentelijke wedloop in de strijd voor betere luchtkwaliteit.

Geen sprake van Russische inmenging campagneteam Trump, volgens Republikeinse inlichtingencommissie
De Republikeinen in de inlichtingencommissie van het Huis van Afgevaardigden zeggen 'geen enkel bewijs van Russische inmenging te hebben gevonden' in het campagneteam van president Donald Trump.

Vandaag in het nieuws

De premier als presentator: Mark Rutte stelt op een 'townhal meeting' in Amsterdam de VVD-kandidaten voor. De Amerikaanse president Donald Trump gaat in Californië bekijken hoe de prototypes van de Mexicaanse Muur erbij staan. En wat is de beste markt van Nederland?

Foto anp

Aanraders van de redactie

Heel gezellig zo'n houtkachel, maar uw buren kunnen last hebben van de schadelijke rook
Ook in de ecowijk in Zutphen blazen de houtkachels hun schadelijke rook de lucht in. De discussie erover raakt, net als bij de sigaret, aan de individuele vrijheid. Met dit verschil: de aandacht voor de overlast komt nu pas op gang. (+)

Hoe banken kwetsbare klanten ertoe aanzetten hun schuld af te lossen
Banken moeten kwetsbare klanten met een aflossingsvrije hypotheek ertoe aanzetten hun schuld af te lossen. Maar die huiseigenaren reageren niet op aansporingen. Waardebonnen, sms'jes en eenvoudige taal kunnen hen over de streep trekken. (+)

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €3,50/week.

'Het is een turbulente tijd geweest in het kunst- en muziekonderwijs' - Zo gingen deze twee gemeenten ermee om
Nu de gemeenten meer te zeggen krijgen, worden ook de verschillen groter. Een korte serie. Aflevering 2: muziekschool. (+)

Wordt na 44 jaar eindelijk duidelijk wat er is gebeurd met twee verdwenen stratenmakers uit Asten?
In maart 1974 verdwenen twee jonge stratenmakers uit Asten na een avondje stappen. De families hebben de hoop op ontrafeling van het mysterie nooit opgegeven. Gisteren zocht de politie, vooralsnog vergeefs, naar sporen. (+)

Kabinetsvoorstel om het aantal plastic flessen in zwerfafval te verminderen lijkt al bij voorbaat gedoemd te mislukken
Staatssecretaris Stientje van Veldhoven geeft het bedrijfsleven nog drie jaar de kans om de hoeveelheid plastic flessen in zwerfafval te verminderen. Lukt het niet, dan wordt statiegeld verplicht gesteld. Vier vragen over statiegeld op petflesjes. (+)

Foto anp