Volkskrant OchtendZaterdag 7 november

Volkskrant Ochtend: In Philadelphia is te zien wat er gebeurt als Trump zegt dat het tijd is voor actie: AR-15’s en een samoeraizwaard | Winnen en verliezen, hoe doe je dat eigenlijk?

Redactie

Nieuws

In Philadelphia is te zien wat er gebeurt als Trump zegt dat het tijd is voor actie: AR-15’s en een samoeraizwaard
Trump-aanhangers zullen geen andere uitslag accepteren dan een overwinning, en nooit zullen ze iemand anders dan Trump aanspreken met ‘president’. En in het slechtste geval grijpen ze, na een mailtje van Trumps campagneteam dat het tijd is voor actie, hun wapens, en gaan ze naar de stad.

Live coronavirus: Noodtoestand in Portugal | Curaçao versoepelt avondklok
De tweede golf lijkt in Nederland over zijn piek heen, maar scherpe maatregelen blijven van kracht. Volg het laatste nieuws over de coronacrisis in dit liveblog.

Kabinet: landelijk ‘dashboard’ van veilige bedden voor mensen met verward gedrag
In een poging verwarde en gewelddadige personen gemakkelijker van de straat te halen en veilige hulp te bieden, gaan professionele hulpverleners via een nieuw landelijk ‘dashboard’ intensiever samenwerken.

Live verkiezingen VS: Biden slaat verzoenende toon aan richting Trump-kiezers: ‘We zijn allemaal Amerikanen’
Een ‘slow grind’, zeggen de Amerikanen. Zeg dat wel: drie dagen na de verkiezingen is een definitieve uitslag nog steeds niet bekend. Volg het laatste nieuws in dit liveblog.

Cartoonisten steken de draak met Trumps machtswellust: ‘Afrika overweegt militaire interventie’
Afrikaanse satirici steken de draak met Trumps machtswellust. Als bemiddeling tussen Trump en Biden mislukt, ziet de Afrikaanse Unie zich genoodzaakt tot een militaire interventie in de Verenigde Staten.

Barack Obama, een paar maanden na zijn verkiezing, met zijn Republikeinse rivaal John McCain. Beeld AFP
Barack Obama, een paar maanden na zijn verkiezing, met zijn Republikeinse rivaal John McCain.Beeld AFP

Aanraders

Winnen en verliezen, hoe doe je dat eigenlijk? De echte winnaar aanvaardt grootmoedig zijn verlies
Waar Biden nog presidentieel was bij zijn (voorbarige) aanspraak op de overwinning, was Trump eerst een slechte winnaar en uiteindelijk een slechte verliezer. De geschiedenis laat zien hoe je dat doet, winnen en verliezen.

Column: Het EU-akkoord bijt waar het pijn doet: democratie-ondermijning gaat geld kosten
In de EU gaat democratie-ondermijnening (zie: Hongarije, Belarus, e.d.) voortaan geld kosten. Slim, vindt Sheila Sitalsing: ‘Thuis sluiten we na een CJIB-aanslag ook een tijdje rustig aan in de rechter rijbaan.’

Als Biden wint, kan een vijandige Senaat het hem nog knap lastig maken
Zelfs als Joe Biden wordt uitgeroepen tot de 46ste president van de VS, kan het voor hem heel lastig worden om zijn politieke agenda uit te voeren. De strijd is nog niet beslecht, maar de kans is reëel dat de Senaat in Republikeinse handen blijft.

1.000 x Volkskrant Magazine op één website
Het duizendste Volkskrant Magazine is verschenen. Scroll, swipe en klik door die 1000 magazines en zie hoe vaak er een VVD’er op de cover stond. Hoe vaak een hond. Op welke covers we kozen voor naakt, welke fotograaf hofleverancier was en hoeveel Anton Corbijn er afleverde.

‘Ons leven staat er minder erg voor dan wij in onze panische momenten denken’
We vroegen onze lezers wie zij nou graag geïnterviewd zien worden. Twee mannen die veelvuldig werden genoemd, zijn historicus Maarten van Rossem en GroenLinks-partijleider Jesse Klaver. Speciaal voor het 1.000ste Volkskrant Magazine zochten ze elkaar op.

Column: Mocht u op dit moment goed kunnen ruiken, geniet daar vandaag dan eens extra van
Ionica Smeets kreeg corona en als ‘een laag sneeuw’ die over haar neerdaalde verdween haar reukzin: een maagdelijk wit, volkomen geurloos landschap. Ze bleef positief: ‘Eindelijk kon ik die beschimmelde gft-bak eens goed schoonmaken.’

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden