Volkskrant OchtendZaterdag 18 april
Volkskrant Ochtend: In de strijd om mondkapjes heeft Nederland al een paar ronden verloren | Wat is er mis met de WHO?
Terwijl u sliep
Wat is er mis met de WHO?
President Donald Trump oogstte boze reacties toen hij deze week de contributie aan de WHO schrapte wegens ‘slecht functioneren’. Helemaal ongelijk heeft hij echter niet.
De twee gezichten van Joe Biden: de windvaan en de ritselaar
Over tweehonderd dagen weet Joe Biden of hij dan eindelijk president van Amerika is. Wie wil weten wie hij is, gaat het best naar de stadjes Scranton en Wilmington.
Welke niet-coronapatiënt is het eerst aan de beurt, is nu de vraag
Deze weken doet journalist Willem Feenstra verslag vanuit ziekenhuis Amphia in Breda. Inmiddels wordt de niet-coronazorg gestaag weer opgestart. Maar dat goed laten verlopen blijkt nog knap ingewikkeld.
Reddingsoperaties op Middellandse Zee stoppen nu Europese havens sluiten om corona
Artsen zonder Grenzen is gestopt met reddingsoperaties voor de Libische kust omdat de hulporganisatie migranten niet meer in veiligheid kan brengen. Dat heeft de organisatie vrijdag bekendgemaakt. Vorige week sloten Italië en Malta hun havens voor reddingsschepen uit vrees voor coronabesmettingen.
Vandaag in het nieuws
Het congres van D66 vindt plaats – online, uiteraard. Onder andere minister Wouter Koolmees, fractievoorzitter Rob Jetten en minister Sigrid Kaag komen aan het woord. De jaarlijkse militaire parade van Iran gaat door, maar in plaats van wapens wordt de medische uitrusting in de strijd tegen het coronavirus getoond.
Aanraders van de redactie
In het mondiale gevecht om mondkapjes heeft Nederland al een paar ronden verloren
In de wereldwijde strijd om mondkapjes heeft het kabinet in allerijl een eigen inkoop- en distributieconsortium opgezet. Verscholen in de bossen van Leusden voeren ambtenaren, medici en inkopers een zware strijd tegen grootmachten. ‘Er is al veel tijd verloren gegaan.’
Het proletige deel van het bedrijfsleven gaat gewoon door met proletig zijn
Verschillende ‘westerse kledingmerken’ hebben bij kledingfabrikanten in Bangladesh flinke kortingen geëist, las Sheila Sitalsing. ‘Zul je zien dat diezelfde ‘westerse merken’ ondertussen hier hun hand staan op te houden bij de regering, om de rekening van het doorbetalen van hun personeel door te schuiven naar de belastingbetaler.’
Een nazi op zolder: hoe landverrader Jacques Philippa de doodstraf ontliep
Jacques Philippa hielp nazi’s fanatiek bij hun jacht op Joden en onderduikers. In 1950 wordt hij ter dood veroordeeld vanwege oorlogsmisdaden. Maar Jacques is daar niet bij aanwezig. Hij zit verstopt op de zolder van zijn ouders. 29 jaar lang.
Groter dan Michael Jordan bestaat gewoon niet
Hij kwam in 1984 en tot zijn afscheid in 2003 keek het publiek ademloos toe. Michael Jordan tilde het basketbal naar een andere dimensie, zeker als speler van de Chicago Bulls. Zeventien jaar na zijn laatste speelminuten zendt Netflix een tiendelige documentaire uit over de Amerikaan.
Mels Crouwel is een van de beeldbepalers van Nederland : ‘Wij bouwen absoluut niet voor de eeuwigheid’
Hij is een van de beeldbepalers van Nederland: architect Mels Crouwel, die als oud-rijksbouwmeester tegen de verrommeling van het landschap strijdt. ‘Iedereen wil een huisje met een tuintje, maar dat is niet de oplossing voor de problemen van nu.’
Wonderlijk hoe mogelijk wangedrag bij Denk ook in de berichtgeving een voetnoot werd
Het viel Loes Reijmer op dat over de ruzie bij Denk vooral veel te lezen is over de de machtsstrijd binnen de partij, maar bijna nergens over het verhaal van de vrouw met wie dit allemaal begon - terwijl er mogelijk sprake is van een strafbaar feit. ‘Het politieke spel telt, niet de gebeurtenis of de afwikkeling ervan.’