Volkskrant OchtendZaterdag 27 juni

Volkskrant Ochtend: Ierland krijgt nieuwe regering, zonder linkse verkiezingswinnaar | Zomer 2020: heel Nederland wil het water op

Redactie
Deelnemers tijdens een manifestatie voor het regeringsgebouw. De betogers eisen het aftreden van minister-president Eugene Rhuggenaath. Beeld ANP
Deelnemers tijdens een manifestatie voor het regeringsgebouw. De betogers eisen het aftreden van minister-president Eugene Rhuggenaath.Beeld ANP

Terwijl u sliep

‘Het gaat hier op Curaçao echt richting anarchie’
Rellen en plunderingen domineren het nieuws over Curaçao. Wat is daar aan de hand? We bellen met onze correspondent Kees Broere, die in Willemstad woont.

Cartoonserie ‘The Simpsons’ gebruikt geen witte stemmen meer voor donkere personages
De producenten van de wereldberoemde animatieserie The Simpsons hebben vrijdag aangekondigd geen witte acteurs meer te zullen gebruiken om personages uit etnische minderheden in te spreken.

Ierland krijgt nieuwe regering, zonder linkse verkiezingswinnaar
Ierland heeft een nieuwe regering en een nieuwe premier. Na vijf maanden formeren hebben de twee gevestigde partijen Fianna Fáil en Fine Gael besloten om samen met de Groenen een coalitie te vormen.

Nieuwe rubriek: de redactie reageert op wat er leeft onder lezers
In de nieuwe rubriek Meelezers reageert de redactie op wat er leeft onder lezers. Over het vermelden van afkomst, steun voor de zorg en meedenken met de krant.

Vandaag in het nieuws

IJslanders gaan naar de stembus om hun nieuwe president te kiezen. Betogers gaan mogelijk naar de Dam om tegen het coronabeleid te demonstreren, ondanks een verbod. En de Deense grenzen gaan vandaag weer open.

Aanraders van de redactie

Thuiszittende werknemers te leen: de marketeer van Schiphol helpt nu een webwinkel
Terwijl de toerismebranche stilligt, hebben webshops werk te over. Voor zulke gevallen bedacht regio Groot-Amsterdam iets nieuws: bedrijven kunnen boventallig personeel ‘uitlenen’ om ontslagen te voorkomen.

Zomer 2020: heel Nederland wil het water op
Opeens weet iedereen waar je deze zomer moet zijn: op het water. De afgelopen jaren was het aanbod steeds veel groter dan de vraag, maar corona heeft de markt totaal omgedraaid. De boten zijn niet aan te slepen.

Vaarplezier bij Rosmalen. Beeld Marcel van den Bergh / de Volkskrant
Vaarplezier bij Rosmalen.Beeld Marcel van den Bergh / de Volkskrant

In verpleeghuizen gaat de focus op veiligheid ten koste van de bewoners
Als Anne-Mei The in april begint als assistent-zorgprofessional in een verpleeghuis, ontdekt ze dat alle aandacht er uitgaat naar veiligheid. ‘Over de wijze waarop de kwaliteit van leven van de bewoners kan worden gewaarborgd, wordt niet of nauwelijks gerept.’

Sheila Sitalsing: Ondertussen vliegt de echte viruswaanzin hier gewoon door de lucht
En wel in de vorm van Corendon, die binnenkort gaat beginnen met pakketreizen naar Turkije. ‘Dat lijkt me een groter gevaar voor zowel de volks- als de mentale gezondheid dan een paar dolende complotdenkers die boos zijn op het kabinet’, aldus Sheila Sitalsing.

Eerstejaars studenten krijgen straks een lastige start
Leerlingen op de middelbare school kunnen weer gewoon beginnen. Maar dat geldt niet voor studenten. Iedereen boven de 18 jaar moet immers afstand houden. Wat staat de nieuwe lichting na de zomer te wachten?

De eerste weken hebben voor eerstejaarsstudenten een belangrijke sociale functie: nieuwe vrienden maken. Beeld Marcel van den Bergh / de Volkskrant
De eerste weken hebben voor eerstejaarsstudenten een belangrijke sociale functie: nieuwe vrienden maken.Beeld Marcel van den Bergh / de Volkskrant

Nieuwsuur-presentator Jeroen Wollaars (42) weckt de indruk dat hij het goed heeft
Nieuwsuur-presentator Jeroen Wollaars houdt van rommelen, en inmaken ís rommelen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden