Volkskrant Ochtend: Huurders te kieskeurig door wachttijden sociale huur | Duitse pubers ondergaan humanistische DDR-traditie

De onaangepaste Jeremy Corbyn als de Britse premier? Niemand gaf er een cent voor. Maar Corbyn is aan een opmars bezig. Verder in onze ochtendnieuwsbrief: columnist Sheila Sitalsing over formatiekoning Tjeenk Willink en door lange wachttijden voor sociale huurwoningen worden huurders kieskeuriger.

Jeremy Corbyn op campagne in Derwentside. Beeld reuters

Terwijl u sliep

Woningcorporatie: versoepel huurbescherming om wachtlijsten te verkorten
De strikte Nederlandse huurbescherming moet worden versoepeld in de strijd tegen de lange wachtlijsten voor sociale huurwoningen in Amsterdam en andere populaire woningmarkten. Daarvoor pleit de Amsterdamse woningcorporatie Stadgenoot.

Nederlandse sloten blijken veel beter in afbreken meststoffen dan gedacht
De slechte invloed van fosfaat op de waterkwaliteit in Nederland is minder groot dan gedacht. Nederlandse sloten en vaarten blijken extreem goed te zijn in het onschadelijk maken van deze meststof.

Hand in hand tegen homogeweld, maar het gevoel van onveiligheid neemt toe
Geweld tegen een achttienjarig lesbisch meisje vorige week in Rotterdam leidt tot verontwaardiging in de lhbt-gemeenschap. Het incident staat niet op zichzelf en meestal zijn mannen de daders.

Ruzie over het 'Made in Italy'-logo: wanneer is iets écht Italiaans?
Met een stervormig logo wilde de Italiaanse minister van Economische Ontwikkeling de voedselindustrie voor eens en altijd afhelpen van de concurrentie van 'Italiaans klinkende' producten uit het buitenland die de branche miljarden aan omzet kost. Maar zijn plan dreigt te mislukken.

Beeld Jiri Buller

Vandaag in het nieuws

De rechtbank vonnist in de moord op Alex Wiegmink in 2003, ook bekend als de Posbankmoord. Justitie eiste 13 jaar cel tegen twee verdachten.

In Den Haag begint vandaag een parlementaire commissie met hoorzittingen over het doorsluizen van kapitaal. Dit gebeurt naar aanleiding van de publicatie van de Panama Papers.

En motorclub No Surrender houdt een persconferentie over de negatieve beeldvorming rond motorclubs.

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €4,-/week.

Aanraders van de redactie

'Premier Corbyn' klinkt plots zo gek nog niet
Labour-leider Jeremy Corbyn werd verguisd en bespot, maar de traditionele socialist heeft het gat tussen zijn partij en die van premier May tijdens de Britse verkiezings campagne steeds verder zien slinken. 'Premier Corbyn' klinkt niet zo gek meer, en niet alleen omdat hij zich netter is gaan kleden. (+)

Sheila Sitalsing: inhoudelijke kloven tussen partijen zijn verontrustend diep
Ravottende en plagende politici zijn alleen leuk voor het nieuws, zegt Sheila Sitalsing. (+)

Duitse jeugdwijding: van kind naar volwassene
Minou is een van de vele Duitse pubers die tegenwoordig een 'Jugendweihe' ondergaan - een traditie uit de voormalige DDR. Deze humanistische viering helpt je over de drempel van volwassenheid. (+)

Minou is een van de vele Duitse pubers die tegenwoordig een 'Jugendweihe' ondergaan - een traditie uit de voormalige DDR. Beeld D. Rosenthal

Samuel gaat naar de antroposofische dagopvang, een liefdevol nest
Willem Vissers schrijft wekelijks over het leven van zijn gehandicapte zoon. 'Het mooist vond ik dat ze Samuel eens herder noemden. Hij wil al zijn schaapjes bij elkaar houden.' (+)

50 jaar na 'hereniging' Jeruzalem vloeien nog steeds tranen, nu vooral in de moslimwijk
De verovering van Oost-Jeruzalem, woensdag vijftig jaar geleden in de Zesdaagse Oorlog, bracht veel Israëliers tot tranen. Die vloeien er nog steeds, nu vooral in de moslimwijk waar meer en meer Joden zich vestigen. (+)

Verslaggeverscolumn: de geldautomaat als laatste strohalm tegen digitalisering
Toine Heijmans is in Knegsel, waar ooit een geldautomaat stond. (+)

Willem Vissers met zijn gehandicapte zoon Samuel. Beeld Marijn Scheeres
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden