Volkskrant Ochtend: Hoe is de euthanasiewet eraan toe? | Max Verstappen wint de Grote Prijs van Mexico

Goedemorgen. Max Verstappen heeft de GP van Mexico gewonnen. En: morgen is het precies 500 jaar geleden dat Maarten Luther de Reformatie in gang zette: wie was deze hartstochtelijk hatende hervormer (+)? Verder in de Volkskrant Ochtend: we bekeken de nieuwste technieken op de jaarbeurs voor de zelfdodingsbranche en Kopenhagen is weer een groene oase (+).

Redactie
Max Verstappen won zijn derde Grote Prijs. Beeld afp
Max Verstappen won zijn derde Grote Prijs.Beeld afp

Terwijl u sliep

Euthanasie in een achtbaan of 'zelfmoordkist' - nieuwste snufjes gepresenteerd op 'zelfmoordbeurs'
Een jaarbeurs voor de zelfdodingsbranche. Zo zou de Exit New Tech Conference in Toronto, Canada, kunnen worden genoemd. Pleitbezorgers van het recht op zelfdoding kwamen hier het afgelopen weekeinde bijeen om te worden geïnformeerd over de nieuwste technieken waarmee dit recht op een humane wijze kan worden uitgeoefend. De ontwikkelaar van de meest effectieve technologie werd beloond met een geldprijs van 5.000 dollar.

Urenlang vast in een parkeergarage in Veenendaal of Gouda? Daar zat Noord-Korea achter
Zou één van degenen die op zaterdag 13 mei jl. boodschappen deden in Gouda of Veenendaal, en daarna urenlang in een parkeergarage van Q-Park vastzaten omdat de betaalautomaten niet meer werkten, ook maar één moment hebben gedacht aan een wereldwijd conflict?

undefined

Seksschandalen in Britse parlement: Westminster in ban van vibrators en vuilbekkende politici
Een Britse bewindsman is in de problemen gekomen omdat hij zijn assistente had gevraagd vibrators voor zijn vrouw en een medewerkster van zijn districtskantoor te kopen.

Nieuw hoofdstuk in bizar achtbaanseizoen: Verstappen wint de Grote Prijs van Mexico
Bijna anderhalf jaar zat er tussen de overwinning van Max Verstappen (20) in Spanje en zijn tweede Formule 1-zege, begin deze maand in Maleisië. Op overwinning nummer drie hoefde hij minder dan een maand te wachten. Verstappen won zondag de Grote Prijs van Mexico, waarmee zijn bizarre achtbaanseizoen een nieuw hoofdstuk kreeg.

Vandaag in het nieuws

In Paramaribo horen twintig verdachten in het proces om de Decembermoorden de strafeis. Tegen Desi Bouterse is 20 jaar geëist. De Stichting Ideële Reclame (SIRE) viert haar 50ste verjaardag met koning Willem-Alexander. En: het Planbureau voor de Leefomgeving presenteert de klimaatanalyse van het regeerakkoord.

Aanraders van de redactie

Morgen is het precies 500 jaar geleden dat Maarten Luther de reformatie in gang zette
Met het vastspijkeren van zijn 95 stellingen op de deur van kerk in Wittenberg - morgen precies 500 jaar geleden - zette Maarten Luther de Reformatie in gang. (+)

Bij de tweede goal van Girona tegen Real klinkt het: 'In-, inde-, independencia!'
Een politiek beladen voetbal-wedstrijd: de club uit de Spaanse hoofdstad tegen die van het Catalaanse stadje waar Puigdemont voorheen burgemeester was.

undefined

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €3/week.

Honderdduizend bomen maken van Kopenhagen weer een groene oase
De Deense hoofdstad gaat prat op zijn duurzame imago, maar was jarenlang karig met het groen op straat. Daarom plant de gemeente nu 100 duizend bomen bij: in parken, plantsoenen én bij bewoners in de tuin. (+)

Sheila Sitalsing: Misschien heeft Buma er belang bij de boze burger boos te houden

Sybrand Buma was tot de conclusie gekomen dat de boze Nederlander eigenlijk heel gewoon is. 'Misschien heeft hij een verdienmodel op de boze burger heeft gebaseerd', denkt Sheila Sitalsing, 'en heeft hij er belang bij hem boos te houden.'

Een groen plein in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Beeld Julius Schrank / de Volkskrant
Een groen plein in de Deense hoofdstad Kopenhagen.Beeld Julius Schrank / de Volkskrant

Bepaalt de rechter of de politiek hoeveel ruimte de euthanasiewet biedt?
De euthanasiepraktijk beweegt zich naar 'de randen van de wet'. In de Tweede Kamer buigen deskundigen zich maandag over de vraag: bepaalt de rechter of de politiek hoeveel ruimte er is voor 'moeilijke gevallen'? (+)

Deze herfst veel spinnen gespot? Grote kans dat het een kruisspin is
Herfsttijd is spinnenwebbentijd. Bij tellingen zien liefhebbers vooral kruisspinnen. Spinnenkenner Peter van Helsdingen weet waarom brugspinnen en grote trilspinnen daar niet aan kunnen tippen. (+)

Lichtvervuiling? Ja, dat bestaat: verslaggever Margriet Oostveen was bij de Nacht van de Nacht
Door provinciale milieufederaties bedacht om de aandacht te vestigen op lichtvervuiling, oftewel het gebrek aan donker door een teveel aan kunstlicht (+).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden