Volkskrant Ochtend: Hans Wijers invloedrijkste Nederlander | Wie is de baas in Nederland, Rutte of Unilever?

Goedemorgen. Hans Wijers blijft de invloedrijkste Nederlander blijkt uit de twaalfde Volkskrant Top 200. Herna Verhagen, de 51-jarige bestuursvoorzitter van PostNL, is de hoogst genoteerde vrouw. Verder in de Volkskrant Ochtend: Wie is de baas in Nederland, Mark Rutte of Unilever? En dit is Richard Korver, beschermheer van het slachtoffer.

Hans Wijers. Beeld null
Hans Wijers.

Terwijl u sliep

Hans Wijers weer invloedrijkste Nederlander, hoogst genoteerde vrouw is Herna Verhagen (op plek 10) Hans Wijers blijft de invloedrijkste Nederlander
De 66-jarige D66-prominent voegde dit jaar nog een prestigieuze nevenfunctie toe aan zijn toch al omvangrijke cv, bij ING, de grootste bank van Nederland. Herna Verhagen, de 51-jarige bestuursvoorzitter van PostNL, is de hoogst genoteerde vrouw.

Volgens minister Wiebes gaat alle economische groei van de komende dertig jaar rechtstreeks richting de energietransitie
De jaarlijkse economische groei van Nederland gaat de komende dertig jaar op aan de kosten van de energietransitie. Die kosten voor het overgaan van fossiele brandstoffen op hernieuwbare energie als zon en wind komen uiteindelijk terecht bij huishoudens.

Met Omarosa vertrekt de laatste zwarte werknemer uit het Witte Huis
Een jaar na de eerste zwarte president is ook de laatste zwarte werknemer uit het Witte Huis vertrokken. Deze week nam of kreeg Omarosa Manigault Newman haar ontslag - de precieze toedracht is niet helemaal duidelijk. Wat wel duidelijk is: dat ze zich niet thuis voelde, als enige Afrikaans-Amerikaan in het Trump-gezelschap.

Medici kraken OM
Drie medici en een betrokken cardioloog zetten grote vraagtekens bij de lezing van het Openbaar Ministerie over de doodsoorzaak van Mitch Henriquez. Het acuut stresssyndroom, waaraan Mitch Henriquez volgens het OM zou zijn overleden, bestaat niet. Daarover vertellen ze zaterdag in het VPRO-radioprogramma Argos.


Manigault vertrekt. Beeld null
Manigault vertrekt.

Vandaag in het nieuws

Vandaag begint het partijcongres van de ANC, de partij die sinds 1994 in Zuid-Afrika de absolute meerderheid heeft. Morgen kiezen ze een nieuwe leider. In Den Haag is de demonstratie 'No justice, no peace' tegen politiegeweld, in teken van Mitch Henriquez.

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €3,50/week.

Aanraders van de redactie

Advocaat Richard Korver is de held van de slachtoffers
Dat in een strafzaak ook de gedupeerde partij een rol heeft, is voor een groot deel te danken aan Richard Korver. Het kwam hem op kritiek te staan van collega's. Maar de Amsterdamse advocaat wil nog veel verder gaan.(+)

Waarom Rutte III het kabinet van de multinationals is
De omstreden afschaffing van de dividendbelasting is volgens de bestuurlijke elite een voorwaarde om Unilever voor Nederland te behouden. De vraag is alleen of dat gaat lukken.

Zet het ANC-congres een punt achter het tijdperk-Zuma?
De partij die sinds 1994 in Zuid-Afrika de absolute meerderheid heeft kiest zondag een nieuwe leider. Is er nog steun voor de clan rond de door corruptieschandalen beschadigde Zuma? Zijn ex is ook kandidaat.(+)

Advocaat Richard Korver met de nabestaanden (links de zus en moeder) van Mitch Henriquez. Beeld null
Advocaat Richard Korver met de nabestaanden (links de zus en moeder) van Mitch Henriquez.
null Beeld null

Elke dag lijkt op de vorige en de volgende in Ave Maria, Florida
De steenrijke oprichter van Domino's Pizza heeft een eigen katholiek dorp opgericht in de moerassen van Florida. Net als veel andere rijke Amerikanen bouwde hij daar zijn ideale samenleving. En? 'Het paradijs bestaat niet.'

Het geheim van geluk? Een lekker potje zeiken
Nederland gelukkig? Hoe kan dat nou, godverdomme?(+)

Het populisme heeft alles politiek gemaakt. Ook de waarheid
Vanaf zin één van zijn nieuwste boek is het duidelijk: VVD-senator Sybe Schaap vindt het populisme een heel slechte zaak. Daarbij schuwt hij grote woorden niet. (+)

Het gezin van Chelsea en Scott Allan in Ave Maria, Florida, midden in de Everglades. Beeld null
Het gezin van Chelsea en Scott Allan in Ave Maria, Florida, midden in de Everglades.
Sybe Schaap. Beeld null
Sybe Schaap.
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden