Volkskrant Ochtend31 juli 2019

Volkskrant Ochtend: Handelsoorlog, uitblijvende inflatie: centrale bank VS kan niet anders dan rente verlagen, zeggen experts | Hoe vier je ontspannen vakantie met kleine kinderen?

Redactie
President Donald Trump met Jerome Powell van de Amerikaanse centrale bank. 
 Beeld Reuters
President Donald Trump met Jerome Powell van de Amerikaanse centrale bank.Beeld Reuters

Terwijl u sliep

Experts: ‘Handelsoorlog, uitblijvende inflatie, de Fed kan niet anders dan verlagen’
Vier bankiers en economen blikken vooruit op de verlaging van de rente door ‘de Fed’.

Ondanks einde zerotolerance-beleid toch 900 migrantenkinderen gescheiden bij grens VS
De Amerikaanse burgerrechtenorganisatie American Civil Liberties Union (ACLU) meldt dat de Amerikaanse overheid in een jaar tijd meer dan 900 migrantenkinderen heeft gescheiden van hun ouders, terwijl het omstreden zerotolerance-beleid vorig jaar juni officieel werd beëindigd.

Noord-Korea voert weer vermoedelijke rakettest uit
Noord-Korea heeft opnieuw een vermoedelijke rakettest uitgevoerd. Volgens Zuid-Korea zijn ‘in de vroege ochtend’ meerdere projectielen afgeschoten vanaf het schiereiland Hodo aan de oostkust van het land.

ProRail streeft na klachten van reizigers naar volledig rookvrije stations
Over twee jaar moet roken op het station helemaal verleden tijd zijn. ProRail wil daarin ‘zelf het voortouw’ nemen, zegt woordvoerder Jaap Eikelboom. De spoorbeheerder, die eigenaar is van de vierhonderd treinstations in Nederland, krijgt namelijk veel klachten van reizigers die zich storen aan het roken bij de daarvoor bestemde palen.

Vandaag in het nieuws

50 jaar na het legendarische concert van The Who in Amsterdam spelen Lucas Hamming & Friends ‘Tommy’. Democratische presidentskandidaten, onder wie Joe Biden en Kamala Harris, gaan in debat. En in Turijn wordt stilgestaan bij de 100ste geboortedag van de grote naoorlogse schrijver Primo Levi.

Aanraders van de redactie

Gratis en gericht op vrouwen: programmeeropleiding Codam wil ict toegankelijk maken voor iedereen
De nieuwe programmeeropleiding Codam op het Amsterdamse Marineterrein is geen gewone school. En dat trekt bekijks. Op een open dag speciaal voor vrouwen zit het auditorium van de school bomvol.

Activist Victoria Cruz: ‘Hoe zichtbaarder lhbti’ers worden, hoe meer we door sommigen worden gehaat’
Victoria Cruz is 72, maar nog even strijdbaar als voorheen. De Amerikaanse lhbti-activist is woensdag te gast bij de roze filmavonden in Amsterdam-West.

Een eerbetoon aan Victoria Cruz door Sam Kirk in New York.  Beeld Beeld Angie LM
Een eerbetoon aan Victoria Cruz door Sam Kirk in New York.Beeld Beeld Angie LM

Column: De matrozen van de Renaissancevloot; waarom Baudet niet zal lijden onder het lozen van Otten
‘De jongens van Forum voor Democratie zijn succesvolle entrepreneurs’, schrijft Peter Giesen. Ze wilden de politiek niet in, het vaderland smeekte ze erom. Tenminste, dat moesten we geloven. Maar gister bleek dat die jongens van Forum ook niet te beroerd zijn om de partij ‘als pinautomaat te gebruiken’. Toch zal Forum daar niet enorm onder lijden. ‘Voor de Forumkiezer is Thierry immers de man die de vuige elite een kopje kleiner gaat maken’, aldus Giesen.

Stranger Things-acteur Finn Wolfhard: ‘Tiener zijn betekent met vallen en opstaan dingen uitvinden’
De Volkskrant spreekt een aantal van de hoofdpersonen van Stranger Things in Parijs. Zo onthult Joe Keery, Steve Harrington in de serie, dat de cast een hele sterke band heeft: ‘Er waren geen sterallures en iedereen kon elkaar in toom houden en elkaar steunen in de gezamenlijke inspanning iets groots neer te zetten.’ Finn Wolfhard, Mike Wheeler in de serie, is het daar zeker mee eens: ‘Onze support group ​was ingebouwd in ons werk.’

Stranger Things Romances, tarief K2 Beeld filmbeeld
Stranger Things Romances, tarief K2Beeld filmbeeld

Opvoeden: hoe vier je ontspannen vakantie met kleine kinderen?
Anna van den Breemer schrijft elke week over een alledaags opvoedkundig probleem waarvoor ze een oplossing zoekt. Deze week: een ontspannen vakantie met kleine kinderen – moet je dat wel willen?

Energielabels op witgoed geven nogal een vertekend beeld. Hoe moet je ze lezen?
Dacht je al heel duurzaam bezig te zijn met je koelkast voorzien van een keurig groen getint A+ energielabel? Niet dus. Hoe moet je zo’n label dan lezen? En wanneer is het beter om die inmiddels luid ronkende koelkast in te ruilen voor een nieuw model? We helpen je op weg.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden