Volkskrant Ochtend: Grote bedrijven willen ‘geen geld verdienen, maar maatschappij verbeteren’. Marketing of menens? | Wie doet er meer in het huishouden?

Redactie

Terwijl u sliep

Opnieuw onlusten Hongkong, 29 betogers opgepakt

In Hongkong zijn betogers in de nacht van zaterdag op zondag opnieuw slaags geraakt met de veiligheidsdiensten. 29 van hen zijn opgepakt, meldt de politie van de autonome stad binnen China. Onder de arrestanten zijn 19 mannen en 10 vrouwen.

Israël bombardeert Syrië, Netanyahu waarschuwt Iran

De Israëlische luchtmacht heeft bombardementen in Syrië uitgevoerd om te voorkomen dat Iran een aanval op het land zou uitvoeren met zogenoemde ‘killer-drones’.

Man overleden in speeltuintje Assen, na mishandeling vanwege mogelijk misbruik 4-jarig meisje

Een man is zaterdagmiddag in een speeltuintje in de wijk Peelo in Assen na een mogelijke mishandeling om het leven gekomen. Vijf omwonenden zijn gearresteerd door de politie. Zij waren op de man afgegaan omdat hij een 4-jarig meisje onzedelijk zou hebben betast.

Hulpverleners plaatsen een scherm in een speeltuin waar een man om het leven is gekomen.  Beeld ANP
Hulpverleners plaatsen een scherm in een speeltuin waar een man om het leven is gekomen.Beeld ANP

Brons op EK slechts troostprijs voor Nederlandse hockeyers

Ook een 4-0 zege op aartsrivaal Duitsland in de strijd om het brons kon bij de hockeyers onmogelijk de pijn wegnemen van de smadelijke uitglijder tegen Spanje in de halve finales van het EK.

Vandaag in het nieuws

Rond de G7-top in Frankrijk staat een ontmoeting gepland tussen de nieuwe Britse premier Boris Johnson en de voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk. De Nederlandse hockeydames staan in Antwerpen in de finale van het EK-hockey. En rondreizend theaterfestival de Parade beleeft zijn slotdag.

Aanraders van de redactie

Coca Cola, Amazon en Apple willen geen geld verdienen, maar de ‘maatschappij verbeteren’. Is het marketing of menens?
Deze week zetten grote Amerikaanse bedrijven als Coca-Cola en Amazon hun handtekening onder een baanbrekende verklaring. Ze willen niet langer zoveel mogelijk geld verdienen, maar ‘de maatschappij te verbeteren’. Is het slimme marketing of menens?

Deze week kwamen alle Amerikaanse bedrijven die ertoe doen met een baanbrekend statement: we willen niet langer maximale winst maken voor de aandeelhouder, maar goed doen voor het algemeen, voor een betere samenleving (waar we immers deel van uitmaken). Beeld Matt Harrison Clough
Deze week kwamen alle Amerikaanse bedrijven die ertoe doen met een baanbrekend statement: we willen niet langer maximale winst maken voor de aandeelhouder, maar goed doen voor het algemeen, voor een betere samenleving (waar we immers deel van uitmaken).Beeld Matt Harrison Clough

Nieuwe zorgwet BIG II is nu al morsdood, maar wantrouwen heerst nog steeds
Grote weerstand betekent het voortijdige einde voor de wet die onderscheid had moeten maken tussen diverse soorten en niveaus verpleegkundigen. Het vertrouwen in minister én de eigen beroepsvereniging is ver heen.

Marry de Gaay Fortman over haar vriendschap met Wende Snijders: ‘Ik herken in haar dezelfde culturele openheid’
In dit verhitte tijdsgewricht is de verbinding soms ver te zoeken. De Volkskrant laat deze zomer vrienden en familieleden aan het woord die grote en kleine verschillen overbruggen. Deze week: advocaat Marry de Gaay Fortman en zangeres Wende Snijders.

null Beeld Ivo van der Bent
Beeld Ivo van der Bent

Grote billen, grote borsten, grote lippen: Lisa Wals fotografeerde Kylie Jenner-look-alikes
Als mooie mensen een streepje voor hebben, zou je ervoor kunnen zorgen dat je nog mooier wordt. De mogelijkheden daartoe zijn ongekend. Dus op Kylie Jenner lijken kán gewoon.

Kylie Jenner look-alike
 Beeld Lisa Wals
Kylie Jenner look-alikeBeeld Lisa Wals

Test: Wie doet er meer in het huishouden?
Wie ruimt de vaatwasser in? Wie doet de financiën? Wie regelt een afspraak bij de dokter voor de kinderen? Ontdek of jullie taakverdeling thuis wel helemaal eerlijk is én bij wie de mentale last het grootst is. Beantwoord de vragen en stuur de test door aan je partner.

De Betrouwbare Mannetjes zetten de belangrijkste discussies van de afgelopen weken voor u op een rij
De Betrouwbare Mannetjes blikken terug op een turbulente zomer. Zo halen zij bijvoorbeeld de perikelen bij Forum voor Democratie aan, maar ook het zinderende hitterecord in Gilze-Rijen. Dat alles zodat u nog even van uw laatste vakantiedagen kunt genieten, maar wel volledig geïnformeerd bij de koffiemachine kunt verschijnen maandag.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden