Volkskrant Ochtend: Groene revolutie begint pijn te doen, wie betaalt? | Waarom de trein (nog) geen alternatief is

Goedemorgen. Wilde schietpartijen waarbij vrouwen en kinderen niet worden ontzien, 'vergismoorden', een onthoofding: de wreedheden in de zogenoemde 'Mocro War' zijn in Nederland ongekend. Verder in de Volkskrant Ochtend: voor citytrips stappen we nu massaal in het vliegtuig. Redacteur Dion Mebius nam voor één keer de trein naar Barcelona en vloog weer terug. Reis mee en ontdek waarom de trein (nog?) geen alternatief is.

Redactie
Dion Mebius Beeld Aurélie Geurts
Dion MebiusBeeld Aurélie Geurts

Terwijl u sliep

Naar Amerika? Dan moet je je gebruikersnaam op sociale media doorgeven
Wie Amerika in wil, moet op zijn woorden gaan letten. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken wil dat bezoekers die een visum aanvragen voortaan hun gebruikersnamen op sociale media opgeven, en alle telefoonnummers en e-mailadressen die zij de laatste vijf jaar hebben gebruikt. Dat bleek vrijdag uit een aankondiging van het ministerie om het visumaanvraagformulier te wijzigen.

Groene revolutie begint pijn te doen: wie betaalt de rekening van het klimaatbeleid?
De groene revolutie begint pijn te doen. Wie draait straks op voor de rekening van het afscheid van het Groningse gas en de cv-ketel?

Amsterdam koerst af op links stadsbestuur: GroenLinks nodigt PvdA, SP en D66 uit
Verkiezingsoverwinnaar GroenLinks heeft de PvdA, SP en D66 vandaag uitgenodigd om samen verder te werken aan 'een gedeelde toekomstvisie voor de stad'. De VVD en de Partij voor de Dieren staan vooralsnog langs de zijlijn.

De Brooklyn Bridge. Beeld ap
De Brooklyn Bridge.Beeld ap

Vandaag in het nieuws

Stephen Hawking wordt vandaag in besloten kring begraven. Het Amsterdamse poppodium bestaat precies 50 jaar, en in de Efteling gaat de Python weer open.

Plusteken achter een artikel?Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €3,50/week.

Aanraders van de redactie

Dit is ervoor nodig om ons in de trein naar Barcelona te krijgen
Voor citytrips stappen we nu massaal in het vliegtuig
Redacteur Dion Mebius nam voor één keer de trein naar Barcelona en vloog weer terug. Reis mee en ontdek waarom de trein (nog?) geen alternatief is. (+)

Troost, bovenmenselijkheid en afzien: koers en religie hebben in Vlaanderen dezelfde voedingsbodem
Bert Wagendorp is niet de enige die verbanden legt tussen het lijden van de Zoon van God en dat van fietsende godenzonen. 'Koers en religie hebben in Vlaanderen dezelfde voedingsbodem. Daarom begeven een miljoen Vlamingen zich morgen naar hún Passion, met de Kapelmuur als hun Golgota.' (+)

De 'Mocro War': een aaneenschakeling van 'nieuwe dieptepunten' en 'eerste keren'
Wilde schietpartijen waarbij vrouwen en kinderen niet worden ontzien, 'vergismoorden', een onthoofding: de wreedheden in de zogenoemde 'Mocro War' zijn in Nederland ongekend. (+)

Ondanks alles is Michael Boogerd terug in koers als ploegleider
Sinds zijn schorsing zit Michael Boogerd weer achter het stuur van de ploegleidersauto van Roompot. Hij dacht met zijn biecht schoon schip te maken, maar toen verscheen de biografie van Tomas Dekker. Die aanval snijdt nog altijd. Gelukkig is zondag de Ronde van Vlaanderen. (+)

Sinds zijn schorsing zit Michael Boogerd weer achter het stuur van de ploegleidersauto van Roompot. Beeld Klaas Jan van der Weij / de Volkskrant
Sinds zijn schorsing zit Michael Boogerd weer achter het stuur van de ploegleidersauto van Roompot.Beeld Klaas Jan van der Weij / de Volkskrant

Ilse de Lange: 'Mijn moeder zette mij vroeger als miniversie van Dolly Parton op het podium'
Country was in Nederland lang geen serieus genre, weet zangeres Ilse de Lange. Zij heeft inmiddels meer dan één voet aan de grond in country-hoofdstad Nashville. (+)

Onze cultuur onder vuur? Meer dan drie miljoen mensen schakelden in om Bert van Leeuwen door de Bijlmer te zien kuieren
Jarenlang zijn we doodgegooid met de boze burger, voortdurend krijgen we te horen dat onze cultuur onder vuur ligt, schrijven de Betrouwbare Mannetjes. 'Onze cultuur onder vuur? In totaal schakelden meer dan drie miljoen mensen in om Bert van Leeuwen met zijn loodzware kruis door de Bijlmer te zien kuieren. Drie miljoen. Luizenmoedercijfers. Nee, het paasfeest begint zo langzamerhand religieuze vormen aan te nemen.' (+)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden